Jump to content

zna li netko


pinko

Preporučene objave

pinko je napisao:

temeljem čega netko sa manjim postotkom invalidnosti ostvari pravo na opću nesposobnost za rad? ptsp 20% (opća) i ptsp s komorbiditetom 40% (profesionalna)???

 

 

 

 

 

Gardist.1,nisiispravno odgovorio pinki...Razlika je u tome što nekoga komisija i njegov doktor procijene na dužinu i način lječenja u potpunosti da goocijene trajno opče nesposobnim za rad i 20 % odrede...a ptsp sa komorbiditetom,znači razvila se neka druga bolest iz te bolesti,a koja nije dovoljnja ocijenjena pa je nastala profesionalna nesposobnost,znači još uvijek smatraju da u tome lječenju imaju nade za bolji oporavak i doneklo izlječenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro sam ja odgovorio samo se na ovom forumu ne smije istina pisat..pa sam obrisan

izgleda da moderator živi u nekoj drugoj državi pa ne zna što se dešava u ovoj..

ja npr znam xy slučajeva koji su dali lovu da bi došli do određenog statusa,jer su mi sami rekli da su dali..

sad mio može netko reći zašto to ne prijavim..

toliko znam da bih ja to trebao dokazati i usput se izložiti opasnosti da me isti koknu..

pa zato mi ne pada ništa poduzeti..

ali mogu tu javno napisati da takvih slučajeva ima..

pa nek me opet moderator obriše..

nema kod nas ni d od demokarcije još uvjek vlada komunistički mentalitet i cenzura.

a krv koju smo prolili prolili smo uzalud..

i to mi je najteže od svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobro sam ja odgovorio samo se na ovom forumu ne smije istina pisat..pa sam obrisan

 

Ništa vi niste dobro odgovorili.

Na pitanje koje je postavio pinko odgovorili ste provokativnim protupitanjem koje nema nikakve veze s ovom temom (vi, ostali korisnici, a i ja znamo kojim protupitanjem) i naravno da sam to obrisao.

 

Ako ste bili ranjeni tijekom DR-a i imate status HRVI, to vam ne daje pravo da ovdje provocirate korisnike nekakvim tekstovima neprimjerenog sadržaja kao da ste vi jedini oslobodili RH i imate pravo da radite što vas volja.

Ovdje ima dosta korisnika koji su isto tako HRVI i neki su prošli još gore u ratu nego vi pa opet komuniciraju ovim putem kulturno i razumno i ne vidim razlog da i vi tako ne postupate, a ne svaki puta (iako ste svjesni što ste napisali) prozivate moderatora kada se neprimjeren tekst (koji vi očito ne želite priznati kao takav) obriše.

 

Na internetu postoje razni sadržaji i drugi forumi pa ako imate želju da privučete pozornost i ponašate se kao egzibicionist, vrata su vam široko otvorena.

 

A ako poznajete nekog tko je stekao na nelegalan način status HRVI, onda ga prijavite nadležnim institucijama, a ne ovdje nepotrebno dobacivati i nametat se nekim informacijama koje su neprovjerene (rekla-kazala).

 

Uostalom, ovo nije tračerski već pravni portal i očekujemo da se pridržavate pravila foruma koja vjerojatno niste ni pročitali.

 

http://www.legalis.hr/static/pravilaforuma.php

 

Obratite pozornost na zadnju točku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ni zbog čega drugoga, onda na temelju toga što sam ranjen i prolio svoju krv za ovu državu i zbog čega sam ostao 90% HRVI imam pravo da pišem istinu ,a to je da ima slučajeva kada se na nezakonit način posredstvom mita i korupcije ostvaruju neka prava i statusi,pogodnosti.

I time čini velika nepravda prema istinskim braniteljima i ovom društvu u cjelini.

Vi navodite da iznošenjem tog svog mišljenja(na koje imam pravo po Pravilim a foruma) provociram i uznemiravam druge članove foruma i kršim pravila.

Ne znam zašto bi istina bila provokacija.

Ili vi nikad niste čuli za to da je netko platio da dobije određeni status.(naravno to je udar na Vašu profesiju i ako ste pošten čovjek vjerujem da Vas može uznemiriti,kao što i mene i sve istinske branitelje i invalide uznemirava ta činjenica tj istina .)

Dobro ok ,Vama su date određene ovlasti da uređujete odnosno moderirate isti.

To poštujem i neću se više s vama sporiti.

Ali to pravo ne daje Vama pravo da mene i moju žrtvu omalovažavate navodeći da se ponašam kao da sam ja sam oslobodio Hrvatsku,da pišem ne kulturno i ne razumno.

Što sam ja to napisao nekulturno i nerazumno.

Da li sam upotrijebio koju ružnu riječ,psovku,ikoga učesnika foruma omalovažao,pisao nešto čega nema ...

Mislim da time i Vi kršite pravila ovog foruma jer omalovažavate i poniživate mene kao učesnika ovog foruma.

Dakle pazite i Vi što pišete u uvažavajte dignitet svake osobe tj člana ovog foruma.I s time završavam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da vam i ja pokušam g.Pinko laički odgovoriti na to pitanje.Postotak HRVI se određuje na PLP i DLP temeljem pravilnika o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata.To znači da u tom pravilniku točno piše koliki se postotak dobije za npr.ptsp lakši oblik,koliko za teži oblik,koliko se npr.dobije za povredu oka,kičme itd.(lakši oblik i teži oblik).Nakon procjene komisije dobijete npr.20% hrvi,30% itd.S tim postotkom nastavite raditi ili idete u mirovinu što ovi o vašem stanju.Ako ste nesposobni za posao predajete papire u mirovinski sa obradom vašeg liječnika OP.Komisija na mirovinskom(vještak) vam ocjenjuje koliko ste sposobni odnosno procjenjuje vašu preostalu radnu sposobnost,te van na osnovu vašeg postotka HRVI i vašeg ukupnog zdravstvenog stanja daje postotak vojnog i civilnog dijela i da tako kažem određuje opću odnosno profesionalnu nesposobnot,što je procjenio vještak.Njegova procjena ide dalje u Zagreb na povjerenstvo gdje vam to potvrde,odnosno smanje ili povećaju.Nakon toga mirovinski vam izdaje rješenje za mirovinu.I da još jednom utvrdimo gradivo:PLP i DLP po pravilniku određuju postotak hrvi,a vještak u mirovinskom određuje oblik nesposobnosti(profesionalna ili opća)- ocjenjuje preostalu radnu sposobnost i na osnovu nje daje postotak vojno civilno.Nadam se da vas nisam utušio s ovim objašnjenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gardist1,

potpuno si u pravu,

moderator nema jednaka mjerila za sve.

dok neki pišu tu to isto nikoga se ne opominje,neki pišu svaki dan jedno te isto postavljaJu sto pitanja i zatrpali su ovaj forum sa niz gluposti njima ništa

napisao si istinu koju svi znamo,naravno da ne možemo ništa jer u ovoj državi pravo i pravda nisu za sve jednako dostupni

Zbog mita i korupcije tu smo gdje jesmo,

prepoznala je to i naša vlada..

i počela je nešto raditi na tom planu.Svi koji su uznemireni zbog toga vjerojatno imaju razloga biti uznemireni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gardist1 ili Revizor ili diksi (ne znam koji Vam je lik-nick draži jer koristite sva tri), ovaj put ste zaista pogriješili i razvidno je da vam se ne može vjerovati i onom što pišete, a kad me već vučete za jezik napisat ću vam 3 prava argumenta koji govore protiv vas.

 

Inače, ne želim da gubim vrijeme na ovakve rasprave ali ne mogu, a da ne primjetim sljedeće:

 

Nakon što sam vas upozorio napravili ste tri pogreške koje potvrđuju ovo što navodim.

 

Idemo redom.

 

Greška prva:

 

U zadnjem postu koji ste napisali sadržaj teksta se ne poklapa sa postom u temi "Upravni sud-status HRVI po novom zakonu", gdje postu br. 60 između ostalog navodite:

Citat:

Ja sam bio na upravnom sudu iz sasvim drugih razloga od ovih s kojima se vi sad borite.

Navest ću ga samo iz razloga da vidite s kojim sve "lumenima",idiotima mi imamo posla.

Ranjen sam u ratu92 i ostao 70% rvi trajno 95g.

Taj link se nalazi ovdje.

 

Hajd, zanemarimo to, recimo da ste pogriješili prilikom kucanja u tipkovnicu ;-), iako ja ne vjerujem da je tako (ili je 70% ili 90% HRVI, a to je informacija koju o sebi zna svaki HRVI.

 

Međutim greška druga govori nešto drugo o Vama:

 

Lik, revizor i lik gardist1 te diksi (VI EVIDENTNO KORISTITE SVA TRI)su potpuno isti likovi ili osobe jer su poslani u kratkim vremenskim intervalima i to SA ISTE IP ADRESE.

Prema tome, nema potrebe da sami sebi dajete podršku.

 

Eto, toliko od mene i više nemam namjeru gubiti vrijeme na ovo.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija