Jump to content

kad ti bivsa firma sjedne na racun


Domagoj1984

Preporučene objave

postovani sudionici i surferi..pomagajte.. bio sam zaposlen u jednoj privatnoj firmi koja je muljala na sve strane.. kad sam odlazio, bilo je potrebno razduziti zaduzeni materijal i alat..naravno,skoro nista nije stimalo po seficinim papirima dok sam ja sve uredno bio pribavio da se razduzim..dalje..otisao sam iz firme sa nerjesenim racunima te sam presao u konkurentsku firmu,sto je moje bivse poslodavce jako uvredilo. uglavnom ,da bi dobio svoju radnu knjizicu,sefica mi je napisala nekakav papir na kojem pise da sam ja njima duzan 6ooo kn i da cu im vratiti u ratama po 2000 kn..naravno,ja sam potpisao taj papir,zbog svoje radne knjizice ,da bi mi se moglo pisati dalje radni staz i zdrastveno i socijalno te da bi me novi sef mogao prijaviti naravno!. te novce nisam platio niti imam namjeru.ali sad dolazim do problema..bivsa firma je mene dala na sud ,dok sam ja bio van svog mjesta prebivalista ,na sluzbenom putu na terenu..moja majka je zaprimila plavu kovertu di je bio sudski poziv..dok sam se ja vratio sa puta vec je bilo kasno za ikakvu zalbu ili protutuzbu i oni( bivsa firma) su dobili tu tkz. parnicu i na taj nacin meni sjeli na tekuci racun...jel ima pomoci..??molim vas lijepo,izvinite zbog gramatickih i pravopisnih gresaka te ako imate ikakav savjet,posaljite mail na majstor_znida@yahoo.com

hvala najljepsa!

domagoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj domagoj,

previše si ti grešaka u koracima napravio i mislim da bi te "tjeranje maka na konac" stajalo kud i kamo vieše nego tvojih 6.000 kn.

Znaš neznanje i neredovitost i ono neko je mjesto nas potpisao a ja sam bio na terenu...ne igra. Mislim da su tvoji žalbeni rokovi prošli i ti moraš platiti dug jer si se potpisom na to i obvezao. Nažalost. Tvoju. Drugi pute pazi što radiš. Primjerice. Pslodavac ti ni nakoji način nemože zadržati radnu knjižicu po prestanku ugovora o radu.Za nepovrat na traženje poslodavac podliježe zapriječenoj novčanoj kazni. dakle drugiputa misliti....posavjetovati se i pomalo učiti o obvezama i pravima iz radnih odnosa. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Domagoj1984 je napisao:

hm...hvala na odazivu na moje pitanje..

znaci...ostaje mi jednostavno placati laz i prevaru..

Nažalost.tako je. Ubuduće kao što rekoh,prije bilo kakvog potpisivanja,bilo čega prvo se informirati. tada neće biti posljedica kao ova. Da i ne ponašaju se svi u skladu sa kakvim normama. Ovog portala nebi ni trebalo kada bi se svi ponašali u duhu poštenja i pravice. Ali....nije tako. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija