Jump to content

ostavština u Kanadi


purgerman

Preporučene objave

Moj otac je nakon rastave s mojom majkom (1963) otišao živjeti raditi u Kanadu.Tamo se ponovo oženio i iz tog braka ima dvoje djece.Sa mnom nije održavao kontakt.Preminuo je prije sedam godina.U Kanadi je provedena je ostavinska rasprava nakon toga, međutim ja nisam bio pozvan na nju.Znam da me otac nije razbaštinio nego sam zatajen od maćehe i polubraće.Interesira me kojim putem da ostvarim svoje pravo na ostavštinu.

 

Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjeriti u kanadskom veleposlanstvu kolika je zastara za ostavinske postupke.

Tamo takodjer provjeriti da li po kanadskom zakonu dijete ima pravo na obvezni nuzni dio (za razliku od hrvatskog zakonodavstva).

 

Mozda od njih (kanadskog konzulata) mozete dobiti i smrtni list.

Konzulat ce znati da li postoji registar javnih biljeznika u kojem bi trebao biti registriran i testament, ako ga je otac sacinio.

 

Angazirati odvjetnika koji ce po zadnjem ocevu prebivalistu,

po prebivalistu supruge i potomaka, te po placenom porezu nakon smrti, moci uci u trag kako je raspodijeljena imovina, te nakon toga poduzeti zurni postupak kako biste i vi bili ukljuceni. Pozurite se!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Informaciju o nasljeđivanju u inozemstvu,te postojanja dvostranih ugovora vezano za nasljeđivanje možete dobiti u Ministarstvu vanjskih poslova RH pri kojemu postoji odjel za razna pitanja -pomoć pri ishodovanja smrtovnice za naše građane i sve ostalo . Troškovi za intervenciju su minimalni .

MVP - može Vas informirati i o agenciji koja ima sve podatke o kretanju građana ,preko kojih se putem interneta može naručiti smrtovnica za cijenu recimo u USA 10 U$ dolara samo trebate znati sve podatke .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

U GOOGLE ukucajte Ancestry com. Canada preko njih se također može dobiti informacija o smrti i naručiti smrtovnicu.

 

Za istraživanja putem Ancestry treba se učlaniti uplatom npr. za 1mjesec 14 U$ putem american kartice . Internet Vas vodi i isto tako i za uplatu za smrtovnicu .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija