Jump to content

Pomoć molim hitno!


marely

Preporučene objave

marely,

ugovor o radu može prestati:

1. Sporazumom radnika i poslodavaca

za vaš slučaj

2. redovitim otkazom ugovora o radu od strane radnika

3. izvanrednim otkazom ugovora o radu od strane radnika

Napmena: ugovor može otkazati i poslodavac na načine 2. i 3.

ad.1. trebali bi pokušati dogovoriti miran rastanak sa poslodavcem i pokušati izbječi odrađivanje otkaznog roka, što je moguće učiniti ako poslodavac na to pristane.Ovaj bi način u vašoj situacijiza bio najprihvatljiviji.

ad.2.pri redovitom otkazivanju nemorate navditi razlog zbog kojeg otkazujete ugovor o radu. U tom slučaju ste obvezni odraditi otkazni rok.Međutim i uz taj otkaz možete dogovoriti sa poslodavcem ne odrađivanje otkaznog roka.

ad.3.izvanredni otkaz ugovora o radu podnosi se u slučaju skrivljenog ponašanja poslodavca. U takovom otkazu morate navesti i opravdene razloge kojima vas je poslodavac svojim ponašanjem oštetio za neka vaša prava ili vam je ta prava uskratio.Ovakav otkaz stupa na snagu odmah i nema obveze odrađivanja otkazniog roka.napominjem da se poslodavac može žaliti na ovakav vaš otkaz i tražiti naknadu eventualne štete ukoliko bi pobio vaše opravdane razloge. dakle bi svakako ti razlozi morali biti istiniti a prekršaji poslodavca evidentni prema propisima Zakona o radu ili kojeg drugog Zakona vezanog za radne odnose.Napominjem još da se ovakav otkaz može dati samo u roku od 15 dana od dana kada je poslodavac počinio neku od povreda vaših prava.

Eto toliko. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na moju žalost sa mojim poslodavcem se nije moguće o ničemu dogovoriti i uopće razgovarati a kamoli šta drugo. Vama hvala na odgovoru,čini se da ću ipak morati odraditi otkazni rok. Ili? Recite mi šta bi se dogodilo da me recimo 5 dana nema na poslu i ne javim mu se,pa valjda bi mi dao otkaz!? Možda je i to rješenje'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

rješenje ti je samo ako on ne shvati zašto te nema na poslu. ako on shvati, neće ti htjeti dati otkaz.

zapamti: što god s njim dogovorila, obavezno neka to bude u pisanoj formi, sa naznačenim datumom. ako to nemaš, kad mu to dostaviš, on će ti početi brojiti otkazni rok.

imaš li godišnji odmor? može li se s njim dogovoriti da ga ne koristiš i da te pusti bez otkaznog roka?

nemoj da moraš odrađivati otkazni rok i da ti na kraju ne da godišnji odmor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marely,

vjerojatno biste dobili izvanredni otkaz. Možda je i to riješenje samo da nebi poslodavac nešto potraživao (neznam što radite),kakvu naknadu štete? Najbolje bi bilo da to odradte "regularno" redovitim otkazom. Zamolite budučeg poslodavca da vas sačeka jer morate odraditi svoju obvezu.. On će tu vašu potrebu da postupite ispravno, shvatiti kao vašu predanost poštivanju pravila ponašanja u radnim odnosima i sigurno će vam to uzeti kao pozitivan poen.Ja bih. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija