Jump to content

molim pravnu pomoc


vikta-lucija

Preporučene objave

dobar dan,molio bih sve da mi pomognu savjetima,zivio sam u vanbracnoj zajednici,malo prije zenidbe zarucnica me ostavila,mjesec dana prije rodjenja nase kceri,kci mi je stara 7mjeseci,ja ju jos nisam vidio jer mi bivsa zarucnica i njeni roditelji ne daju blizu nje,,,pokrenuo sam sud pred kraj bivse godine za-utvrdjivanje ocinstva,pravo vidjanja i alimentaciju,prosla su dva rocista,bivsa ne prima pozive za sud,uskoro ce i trece rociste,zadnji poziv saljem po javnom biljezniku,mislim da ga opet nece primiti,,,zelio bih sto prije doci do svoje kceri,molim sve koji mi mogu pomoci svojim savjetima da mi pomognu,,,unaprijed svima hvala,,,pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi šaljete poziv po javnom bilježniku ili poziv šalje sud?

Je li CZSS upoznao majku sa načinima utvrđivanja očinstva odlukom suda, što nije samo njena mogućnost?

Što je s posebnim skrbnikom djeteta u tužbi u njegovo ime ili ste tužbu podnijeli vi?

Je li CZSS pokušao pomoći intervencijama prema majci glede neodazivanja pozivima suda, a radi ostvarivanja dobrobiti djeteta?

 

@Gringo, kad već spominjete udruge, bi li vam ruka otpala da barem početne savjete date korisniku sada ili da fwd-amo forum redom udrugama? Poslužit će nekome tko kasnije bude imao isti/sličan problem. Forumi ne služe samo za pomoć u jednoj izoliranoj situaciji već i svakoj sličnoj drugim ljudima, ako ne i rješenjem onda u najgorem slučaju radi kvalitetne orijetnacije pravnih mogućnosti koje imaju. :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,,,prvo vas molim da mi objasnite tko su-CZSS!Ja saljem poziv po biljezniku iako je moje misljenje da ni on joj ga nece uspiti dostaviti jer ona namjerno ne zeli da ja dodjem do djeteta,malo je cudna osoba.Ne znam dali ju tko u sta upucivao,ali zna ona da sam pokrenuo sud i namjerno se ne odaziva...ja sam vam podnio tuzbu za ocinstvo,iako nemam bas dovoljno novca,nosim se nekako s tim,zelim vidjati djete svoje.Prije pokretanja tuzbe obracao sam se pravobraniteljici za djecu te socijalnom radu za pomoc,odbili su me i rekli da mi ne mogu pomoci,da moram sam tuzit ju,iako mi je to malo cudno,djete ima 7mjeseci,otac zeli doci do njega,a nitko mu ne pomaze,mislim da to nije posteno,ni prema djetetu ni prema meni kao njegovu ocu...hvala na pomoci...pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS, akronim od Centar Za Socijalnu Skrb; Vi ih nazivate socijalnim radom

 

da li Vam je poznato je li odrađeno išta od slijedećeg (citirano iz Obiteljskoga zakona):

 

Članak 65.

 

(1) Ako prilikom upisa djeteta u maticu rođenih nema podataka o djetetovom ocu, matičar će upoznati majku s pravom djeteta da zna tko mu je otac i s postupcima koji se mogu poduzeti radi ostvarivanja toga prava.

 

(2) Majka može matičaru izjaviti na zapisnik koga smatra djetetovim ocem.

 

(3) Majčina izjava iz stavka 2. ovoga članka smatra se njezinim pristankom na priznanje očinstva.

 

Članak 66.

 

Ako je matičar upisao dijete u maticu rođenih bez podataka o djetetovom ocu, o tome će odmah obavijestiti centar za socijalnu skrb prebivališta, odnosno boravišta majke i dostaviti primjerak zapisnika o majčinoj izjavi iz članka 65. stavak 2. ovoga Zakona.

 

Članak 67.

 

(1) Centar za socijalnu skrb će u roku od petnaest dana od primitka obavijesti iz članka 66. ovoga Zakona, pozvati majku da izjavi koga smatra djetetovim ocem, osim ako je to učinila pred matičarom.

 

(2) Majku će se upozoriti da bi radi dobrobiti djeteta trebala imenovati osobu koju smatra ocem.

 

(3) Majčina izjava pred centrom za socijalnu skrb o tome koga smatra djetetovim ocem ima značenje njezina pristanka na priznanje očinstva.

 

Članak 68.

 

(1) Kad primi majčinu izjavu iz članka 67. ovoga Zakona, centar za socijalnu skrb će u roku od petnaest dana, po propisima o obveznoj osobnoj dostavi, pozvati imenovanu osobu.

 

(2) Ako se pozvani odazove, centar za socijalnu skrb predočit će mu izjavu majke da njega smatra djetetovim ocem i upoznati ga sa zakonskim odredbama o utvrđivanju očinstva.

 

Članak 69.

 

Ako pozvani prizna očinstvo, centar za socijalnu skrb odmah će primjerak zapisnika o majčinoj izjavi koga smatra djetetovim ocem i primjerak zapisnika o priznanju očinstva dostaviti matičaru radi upisa očinstva u maticu rođenih.

 

Članak 70.

 

Ako se u postupku propisanom člankom 66. do 68. ovoga Zakona očinstvo nije utvrdilo priznanjem, centar za socijalnu skrb će o tome obavijestiti majku i upoznati je sa zakonskim odredbama o utvrđivanju očinstva sudskom odlukom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da je Gringo dobio špotanje, pa ću, makar nedostatno, napisati par natuknica što treba učiniti, iako ne vjerujem da će to kratkoročno biti od pomoći:

 

- stavite emocije na led i vodite se u svim postupcima isključivo razumom,

 

- uputite dopis czss za žurno postupanje radi ostvarivanja kontakata s vašim djetetom; centar ćete vjerojatno morati poticati požurnicama;

 

- javite se na pm, Vaš je problem dosta složen i trebat ćete puno truda, strpljenja i novaca kako biste se izboriti za svoje i djetetovo pravo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozz,hvala na pomoci,,,u rodni list djeteta je upisano da je otac nepoznat,dakle majka moje kceri namjerno je upisala to,jer je jako nezgodna i osvetoljubiva osoba,bojim se da ju previse i nebrine to sto djetetu uskracuje oca a otac je cijelo vrijeme tu,ovo sve radi namjerno,zna da me ovo sve strasno pogadja,inace nevolim nepravdu,,,hvala,,,pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija