Jump to content

godišnji odmor-molim pomoć


meshikuarimo

Preporučene objave

Pozdrav svim forumašima!

 

Trebao bih pomoć oko neiskorištenog godišnjeg odmora, tj. zanima me što se događa sa akumuliranim danima neiskorištenog godišnjeg odmora iz prijašnjih godina?

 

Recimo: radnik je u razdoblju od nekoliko godina, npr. 2004-2009. skupio 40-ak dana neiskorištenog odmora.

 

Koliko sam ja shvatio, Zakon o radu(NN 149/09) ne predviđa mogućnost akumulacije godišnjeg odmora već se radniku mora omogućiti u svakoj godini korištenje godišnjeg odmora, tj. do 30 lipnja iduće godine.

 

Sada me zanima da li radnik može tužiti poslodavca zbog neiskorištenog godišnjeg odmora i u kojem roku? Je li se radnik svake godine kada nije u cijelosti iskoristio godišnji odmor trebao obratiti poslodavcu u roku od 15 dana od saznanja, tj. dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, a ako poslodavac ne udovolji zahtjevu, u daljnjem roku od 15 dana sudu(u ovom slučaju pravo na korištenje godišnjeg odmora).

 

Isto tako me zanima da li bi mogao sada tužiti (u 2010.g.) ako nije ispunjen uvjet obraćanja poslodavcu u roku od 15 dana, odnosno sudu u daljnjem roku od 15 dana(znači ako se ni 2005., 2006., 2007., 2008.godine nije obratio poslodavcu, a ni sudu)

 

Hvala lijepo!

Živili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija