Jump to content

Nasljeđuje li i unuk-a..


tarantuls

Preporučene objave

Poštovani,pred neko vrijeme otac mi se na ostavinskoj raspravi nakon smrti svog oca,a mog djeda odrekao nekretnine u korist svoje majke ,to jest moje bake...ja sam to doznala tek nedavno.Nakon toga otac je umro..imam li pravo tražiti nužan dio njegova nasljedstva koje je prepustio il se odrekao u sestrinu,to jest tetkinu mi korist i kako da dođem do tog dokumenta..unaprijed hvala..p.s.baka je živa al ne razgovaramo i ne bi mi pokazala dokument....nadalje...je li sud trebao pozvati i mene kao unuku na djedovu ostavinsku....također otac je umro...ja sam sad pozvana na njegovu ostavinsku,je li moj sin isto treba biti pozvan kao njegov unuk....pomozite please,ostavinska je za par dana....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sličan problem imam i ja,ako vam baka neda papir,zatražite neki sudski spis koji vrlo vjerovatno postoji kod nadležnog suda,uvidom u taj spis,možda postoji izjava da li se taj netko odrekao :samo u svoje ime

ili i u ime svojih potomaka,ovo drugo bi u nasljedničkoj izjavi išlo vama u korist.ja imam rješenje,tražila sam izjavu ,ali taj sudski spis iz 57. je uništen,ne čuvaju spise starije od 30 godina.imam sam rješenje gdje piše ovako:sin J. je izjavio da se odriče nasljedstva,a sada njegova dijeca nakon tetine smrti,i stričeve,opet traže dio u istoj masi,po krvi? :(:place:

ako vas nema u papirima,a po ovoj priči očito vas nema,sud nije dužan tražiti nasljednike,a nije vas nitko ni naveo od bližnje rodbine,neka grda mržnja,čini mi se.za svoje pravo se morate boriti,ne razumijem baš ovo o tetki i sestri,ali baka je još živa.i ono šta glasi na njezino ime je njezino.dakle,ne čekati,nego se početi boriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uhh,milijun hvala!!!Da pojasnim ovo o sestri...dakle ,moji su se davno rastavili,otac ni njegovi baka i djeda mi nisu nikad ništa pomogli u životu,tak da sam ja iz novina,u osmrtnici doznala da je djed preminuo...nekoliko godina nakon toga došla sam s ocem u kontakt,pa mi je objasnio da su djeda nasljedili po zakonu baka,dakle njegova majka,on i sestra mu,to jest moja tetka,strina,kako li se to kaže...a on se na istoj ostavinskoj odrekao u korist majke i te svoje sestre, sad zašto je to učinio ne znam....valjda je zaboravio da ima kći po sto i prvi put...malo nakon toga je umro...ugl,sad moja baka i tetka prodaju kuću i zemlju jer su vlasnice djedova nasljeđa....pitala sam još nešto,ako mi možete odgovorit,molim Vas....otac je umro...pa sam ja pozvana na ostavinsku...moram li ja navesti i svoje dijete to jest njegova unuka koji boluje od teškog oblika autizma,shvatite strašno sam ogorčena..za vrijeme života prodavao je zemlje i davao djeci iz svog drugog braka,ja sam mu zakonita kći iz prvog braka,meni ni alimentacije nije isplaćivao,a kako je on iz malog mjeta u Veloj luci,on je vezama sređivao,valjda sevto tako maglo u to vrijeme,meni je 33 godine,a i mog bolesnog sina,unuka njegovog vidio jednom u životu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možeš i ne moraš navesti dijete,važno je da se konačno ti pojavljuješ,a ti sa svojim djetetom lako riješiš.ljudi su bešćutni na žalost,ne znam koliko bi ti djetetova bolest pomogla.možeš ga na vesti kao jednog od nasljednika,pored sebe.ja nisam pravnim,i sama tu tražim odgovore.kreni sa ovom ostavinskom,pa vidi. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potraži na netu Nasljedno pravo,pa čitaj,a posjeti i nekog odvjetnika za savjet.inače su skupi,mislim da je njihov sat 500 kuna,ali 1.puta ti neće uzeti ništa.probaj.pogledaj šta bi htjela dobiti,gledaj da dobiješ vredniji komad zemlje,da olakšaš život sebi i sinu,a ne neku njivu sa kojom ni sama ne znaš šta bi.odvjertnici bi trebali znati više,pokucaj na 5 vrata,ako ti kasnije netko bude trebao,uzmi i plati najboljeg.u ovih mjesec dana ja uglavnom od svih dobivam neke odgovore,a koliko sam shvatila,ni oni neće u parnice u kojima već u početku gube.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Ostavitelja nasljeđuje bračni drug i potomci bez obzira iz kojeg su braka .

Prije utvrđivanja ostavine imate pravo tražiti da se u ostavinsku masu uvrste i darovi učinjeni (bilo u novcu ili nekretninama ).

Vašeg oca nasljeđujete VI a ne unuk .Unuk bi mogao biti Vaš nasljednik ili oporučni nasljednik djeda .

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija