Jump to content

pozz


hosovac

Preporučene objave

dragi gospodine mrljavac molim Vas:napravljena mi je velika nepravda,bio sam puko ko daska,dolazim sebi.MOJE PITANJE:tuzio sam sredisnju sluzbu (mio).pogrijesili su i pravnik mi je rekao da im napisemo neko pismo vezano sa člankom 361 zerpa(po kojemu oni mogu pobit svoju odluku)koja je negativna za mene.navodno upravni sud treba kontaktirat SREDISNJU SLUZBU MIO U ZAGREBU.molim vas ako znate u kojem roku upravni sud mora po zakonu kontaktirat sredisnju službu.u roku od 30,60..dana ili nema zakonskog roka.PUNO HVALA!pozz hosovac!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hosovac je napisao:

...navodno upravni sud treba kontaktirat SREDISNJU SLUZBU MIO U ZAGREBU.molim vas ako znate u kojem roku upravni sud mora po zakonu kontaktirat sredisnju službu.u roku od 30,60..dana ili nema zakonskog roka....

Nema zakonom određenog roka u kojem Upravni sud mora zatražiti očitovanje tuženika (Središnja služba HZMO-a) o tužbi kojom ste pokrenuli spor. Najčešće to bude u mjesec dana od dana zaprimanja tužbe u Upravnom sudu. Upravni sud će Središnjoj službi dati rok (od 8 do trideset dana- najčešće 30 dana) u kojem bi morala odgovoriti na vašu tužbu.

Ne postoji 361 članak niti jednog zakona koji regulira upravni postupak i spor a temeljem koga bi HZMO mogao ispraviti svoju pogrešku. Ako je HZMO učinio i uočio pogrešku on je može ispraviti bez obzira pisali vi ili ne dopis njima, a idealna prilika je da prilikom odgovora na tužbu navedu da su pogriješili i da će poništiti svoje rješenje.

Ne ulazeći u to je li vam to mišljenje o dopisu po čl. 361 nekog zakona dao pravnik iz HZMO-a ili neki drugi, ali sumnjam , bolje rečeno siguran sam 99,99999%, da HZMO neće u očitovanju prema Upravnom sudu reći: je mi smo pogriješili, kajemo se - ispraviti ćemo pogrešku - osim normalno ako je ta pogreška vidljiva s kilometra - ali čisto sumnjam da bi takav previd - pogrešku tipa pikzibner napravili u Središnjoj službi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takvi postupovni vidovi koje vi navodite nisu pravno propisani. Tijelo (HZMO), koje je donijelo rješenje, može u svako vrijeme ispraviti greške u imenima ili brojevima, pisanju ili računanju, kao i druge očigledne netočnosti u rješavanju ili njegovim ovjerenim prijepisima. O ispravku se donosi ZAKLJUČAK protiv kojega je dozvoljena posebna žalba. Vjerujem da bi HZMO, prilikom rješavanja upravne stvari napravivši grešku, istu ispravio zaključkom i ne bi dopustio da se vodi upravni spor. Ako već i dođe do upravnog spora, Zakon dopušta tijelu(HZMO) protiv čijeg je rješenja pravovremeno pokrenut spor, da može do okončanja spora ,ako uvažava zahtjeve tužbe, poništiti takvo rješenje, ako se time ne vrijeđa pravo stranke u upravnom postupku. U tom slučaju Sud poziva tužitelja da u roku 15 dana izjavi je li naknado donesenim aktom zadovoljan ili ostaje pri tužbi i u kojem opsegu, odnosno, proširuje li tužbu i na novi akt.Ako je tužitelj zadovoljan, sud donosi rješenje o obustavi postupka, u protivnom postupak se nastavlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijateljčino hvala za broj tel upravnog suda.danas sam ih zvao i vele da su uputili moju tužbu središnjoj službi zagreb 23.03.(gle čuda,na taj dan ja sam rođen,nadam se da če priznat pogrešku i odgovorit mi pozitivno)!imam neke indicije da hoče jer su shvatili da su izveli atentat na mene i bili mi obezglavili moju ,duhom i srcem bogatu petočlanu obitelj!još jednom puno hvala na pomoči!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija