Jump to content

Vjerodostojnost predbračnog ugovora


legionar123

Preporučene objave

Poštovanje.Nadam se da će mi netko od vas na forumu pomoći ili dati kakav savjet.

 

4 godine sam u braku imamo dijete, živimo u supruginom stanu. Prije braka potpisao sam predbračni ugovor. Ja nisam imao nikakve imovine pri ulasku u brak dok je ona sebi imala stan i vikendicu. Suživot više nije moguć i ona me praktički izbacuje na ulicu. Tijekom ove 4 godine shvatio sam da mi nije bila vjerna, a postoje ozbiljne indicije da možda nisam ni otac djeteta tj. da je trudnoća bila razlog vjenčanja samnom.

 

Molio bih vas da mi pomognete ili date odgovor na pitanja:

 

1. Kolika je alimentacija? Koliko moram plaćati za dijete?Je li to fiksni iznos od moje plaće ili postotak?

 

2. Gdje se može napraviti DNA analiza očinstva u Zagrebu? Što je potrebno za to?Da li je to na bazi krvi ili može biti na kosu ili slinu i sl.?Koliko otprilike košta DNA provjera očinstva?

 

3. Ukoliko se dokaže da nisam otac djeteta, da li predbračni ugovor vrijedi?Da li mogu potraživati obeščašćenje?Onda bi bilo očito da je brak samnom bio samo paravan za pokrivanje trudnoće sa nekim s kim nije mogla stupiti u brak?!

 

 

Molio bi za savjet i pomoć!

 

Unaprijed zahvalan.

 

Legionar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ad1. Minim. oko 900kn obzirom da imate jedno dijete starosti do 7g, a upravo ovih dana se očekuje objava minimalnih iznosa za ovu godinu. Toliko ili više, koliko, ovisit će o procjeni djetetovih potreba i vaših mogućnosti.

 

ad2. Da se ne bismo bavili reklamom, ukucajte u tražilicu "DNA očinstvo Zagreb" i naći ćete sve što tražite vrlo lako.

 

ad3. Da niste otac djeteta dokazivat ćete tijekom sudskog postupka osporavanja očinstva (ako budete). Vaš rok za tužbu je godinu dana po saznanju činjenice koja dovodi u sumnju istinitost vašeg očinstva, ukupno najkasnije do djetetovih 7 godina.

Bračnim, ne predbračnim, ugovorom moguće je ugovoriti imovinske odnose na drugi način nego je propisano Obiteljskim zakonom (bračna stečevina= 50:50). I stan i vikendica vaše žene su njena vlastita imovina, ne bračna stečevina.

Dijete sa vašim imovinskim odnosima nema nikakve veze, iako bismo možda mogli pomisliti da i ono ima neka obilježja bračne stečevine jer je stečeno za trajanja bračne zajednice i izvjesnom vrstom rada.

:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija