Jump to content

porodiljni i prekid radnog staža


margot

Preporučene objave

Kolegica je na ugovoru o djelu u protekle dvije godine, s povremenim prekidima. Ukupno ima ipak više od 18 mjeseci radnog staža. Između posljednja dva ugovora u godini dana prekid je samo 1 dan. Pred mjesec dana je rodila. Na HZZO je ne priznaju kao zaposlenu zbog spomenutog jednodnevnog prekida u proteklih 12 mjeseci, prva naknada je stigla u visini od oko 1600 kn (kao za nezaposlene).Pitanje: može li se u ostvarivanju prava na punu plaću pozvati na svojih ostvarenih 18 mjeseci uz prekide u posljednje 2 godine? Znamo da ovakva odredba stoji u zakonu, ali nitko je nije uputio na takvu mogućnost rješenja, gledaju samo taj prekid u prošlih 2 mjeseci. Ako ne, može li se nekim putem "premostiti" taj jedan dan koji nedostaje (molba, potvrda o bolovanju u tom danu ...?). Svaki savjet ili slično iskustvo je dobrodošlo!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ugovor o djelu, tad nema upisa staža u radnu knjižicu, pa joj je stoga nepriznat rad.

 

Ako je ugovor o radu, onda je netko gadnozabrljao, jer ne vidim razloga za jedan jedini dan prekida. To joj vjerojatno onda stoji upisano u radnu knjižicu, pa se tu više ništa ne može.

 

Kako je došlpo do jednog dana prekida??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija