Jump to content

Rješenje o državljanstvu


slavemrvica

Preporučene objave

da,to mi je jasno...Al problem je u tome što osoba ima državljanstvo,ima domovnicu,al mu svejedno traže i to riješenje...Gdje ga izvaditi? čemu ono služi ako imaš domovnicu? Naime,prijatelj je mlad čovjek,teško bolestan,inače je iz Bosne,a hrv.državljanstvo stekao preko mame...sad traži mirovinu jer je nesposoban za rad,pa mu traže dotično riješenje,bez nekog podrobnijeg objašnjenja...ako netko zna???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doista nevjerojatno, a tko mu i gdje to traži? Rješenje o primitku je vjerojatno vaš prijatelj predao u matičnom uredu u kojem je upisan u matici (knjizi) hrvatskih državljana, a onda mu je u tom matičnom uredu izdana domovnica. Uostalom, zamislite mene ili vas ili čak toga službenka koji mu traži to rješenje, vjerojatno smo svi mi po rođenju po roditeljim odmah upisani u knjigu državljana na području bivše SRH i uopće nismo primani u državljanstvo. Primaju se samo stranci.

No da to i nije tako, ni jedno državno tjelo od stranke ne smije tražiti da sama stranka od drugog ili tog tijela posebno traži kakve isprave o kojima vodi službene zbirke, već te podatke mora samo pribaviti po službenoj dužnosti. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija