Jump to content

Pomoć hitno razvod i imovinski odnosi


max14

Preporučene objave

1. Supruga je samostalno izašla iz naše zajedničke kuće, kad sam se ja vratio u kuću i ima i dalje ključ, otišla je živjeti s djecom kod svoje sestre (dali je to istjerivaje)

2.U zadnje tri godine je podigla kredite u iznosu otprilike 250000 kn za što ja neznam iako je imala punemoći na sva moja primanja i račune (devizne i kunske) nisam joj to nemogućavao! Također zadnjetri godine je došlo doproblema oko plačanja režija tj dugovi i sključenja el.energije,plin,vode i ostalog (dali i kako postupiti u tijekom imovinsko pravnih odnosa u drugo dijelu razvoda, jer i dalje ima kredite u iznosu otprilike 150000 kn,dali isti ulaze u bračnu stečevinu 1/2)

3. Tijekom brakorazvodne parnice je s moje strane okarakteriziran razlog razvoda prekomjerno trošenje, a s njene strane da je tijekom braka bilo fiičkog i psihičkog zlostavljanja za koje nema dokaza tj intervencije policije ili drugih pravnih institucija (razmišljam o žalbi na presudu o razvodu, koji bih bili savjeti na što da se pozovem)

4. Dali je moja supruga sposobna za brigu o djeci kao skrbnik u tom slučaju

5. Supruga zahtjeva da se prilkom dijeljenja bračne stečevine pola kuće prepiše na djecu i da se njoj isplati do 50000 eura za koje ja moram podići dugoročni kredit (što je tu pametno za obadvoje kada nemogu postići kompromis s njom) kuća je napravljena po principu dvoetžnog objekta sa svim priključcima i s dva odvojena ulaza!

6. Ako sam ja do sada otplaćivao sve kredite koji su podignuti za izgradnju obiteljske kuće i auto, dali isiti ulaze tijekom razdiobe imovinskih odnosa u obračun

7. zbog svega toga sam završio na psihijatriji zbog depresije itd. i procjenjen da sam sposoban za rad ali uz psihijatrijske preglede do 23.08.2010. dali to može biti osnova za žalbu na prsudu o razvodu

Hvala na poći unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavili ste puno pitanja , a niste do kraja objasnili situaciju - jeste li u postupku razvoda, kada i u kojim okolnostima je supruga sa djecom napustila kuću, itd...

 

1. Sama činjenica da supruga ima ključ, ne dokazuje da nije istjerana. Vaša riječ protiv njene .

Jeste li obavijestili CZSS da je supruga sa djecom napustila bračnu zajednicu (sa CZSS obavezno samo PISMENA komunikacija)?

 

2.Dugovi iz braka su u načelu zajednički dugovi. Provjerite kako i kada je supruga dizala te kredite.

 

3. U kojoj je fazi ta parnica?

 

4. O tome treba odlučiti sud i druge stručne službe. Jeste li Vi sposobni preuzeti skrb o djeci?

 

5. Kako zbog dugova i kredita teško možete isplatiti suprugu, predložite da podijelite kuću - svakome po stan. Isto tako i kredite i dugove.

Ne prepisujte na djecu, to samo komplicira ovakve situacije.

 

Kako je kuća stečena? Sve za trajanja braka, iz vaših prihoda, ili je nešto dar roditelja, npr. gradilište?

 

6. Što ste od kredita otplatili za trajanja bračne zajednice , bračna je stečevina. Ako i dalje otplaćujete kredite, Pripada vam razmjerno veći dio bračne stečevine.

 

7. Ne razumijem pitanje (ako ste depresivni, onda sudska odluka o rastavi braka nije valjana ???)

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na tako brzoj suradnji!

Nažalost CSS nisam obavijestio pismeno, nego usmeno!

Očekujem sudsku presusdu jer je održana sudska rasprava tj. saslušanje i odmah je donešena odluka o razvodu.Iako naglašavam da mi je na službenom tj izvanrednom liječničkom pregledu donešena ocijena da sam sposoban za rad ali uz psijatrijske kontrole (anksiozni poremečaj i depresija i neuočavaju se dublje psihopatološke smetnje) i nisam na bolovanju, moram na liječnički pregled ponovo za 6 mjeseci.(pitanje je dali imam osnovu za žalbu u pogeledu razvoda braka kad dobijem presudu o razvodu, to je samo jedan detalj)

Druga stvar je ako mi maloljetno dijete izjavi da se nije tuširalo ili kupalo u zadnja najmanje dva tjedna ili dolazi k meni treći dan u istim čarapama i istoj odjeći, dali to trebam prijaviti CSS, usmeno ili pismeno(neželim koristiti djecu kao dokaze protiv suprugine nebrige ili bilo što, također najstarijeg sina ona upotrebljava za komunikaciju samnom (čemu se je izričito pritivim, mislim da je to razumno, to je između nas dvoje a ne djece koju je uvukla maximalno u naše probleme)

Dugovi je napravila supruga(kažem neznam zašto jer naša primanja su iznad prosjeka i sasvim dovoljna za obitelj od pet članova, iskreno oko 13000kn),nastali su od 2006 god do 2009 god. znači u braku i u zadnje tri godine sam bio dosta vremena službeno odsutan od kuće i nisam imao nadzor!

Ja osbono nemam nikakva opterećenja na svojim primanjima, a ona ima i to vrlo velika, oko 1/3 plaće i više!

Za kuću neotplaćujemo kredit, jer sam ga ja zatvorio i kuća nije pod hipotekom i stečena je našim zajedničkim ulaganjem tj. kreditom koji sam ja podignuo i otplatio (darovanja od roditelja nije bilo, nego prodajom također mojih nekih nasljeđenih nekretnina),još je ostao automobil za kojeg otplaćujem kredit, istog ću se riješiti jednostavno.

Zaključak je da ako se ide na sud i podijelu bračne stečevine svi krediti koje supruga još ima se dijele 1/2, ako sam dobro razumio. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tvoja nasljeđena imovina je osobna imovin (nije bračna stečevina )a time i imovina nabavljena novcem od prodaje osobne imovine.

 

krediti su bračna stečevina ako koriste za kućanstvo tj . zajednički život.

otplaćene rate kredita za kući i to novcem ostvarenim radom u braku su bračna stečevina i nebitno je ko je kredit plaćao.

 

ali bitno je to dali je kredit otplaćen za vrijeme trajanja bračne zajednice ili nakon napuštanja bračne zajednice.

 

 

ali to sve je potrebno dokazati na raspravi vezanoj za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine.

 

ukoliko djeca dolaze neuredna ,neokupana,gladna

u Općinsko državno odvjetništvo podnesi prijavu zbog zanemarivanja djece.

 

svvaka komunikacija sa državnim tjelima treba biti pismena sa preporukom i povratnicom ili da nadležno državno tjelo na kopiju podneska pečatom i potpisom potvrde prijem pismena-podneska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala za sada!

Samo još nešto u prvom dijelu sam opisao svoje sadašnje zdravstveno stanje, dali se na osnovu jega mogu žaliti na presudu o razvodu jer sse stvarno protiv istoj, a nemogu ni ja niti itko prisiliti nekoga da živi u zajednici, za sve je potrebno dvoje, ali do tog liječničkog pregleda smatram osobno da nisam sposoban za racionalno razmišljanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

max14 je napisao:

Hvala na tako brzoj suradnji!

...naglašavam da mi je na službenom tj izvanrednom liječničkom pregledu donešena ocijena da sam sposoban za rad ali uz psijatrijske kontrole (anksiozni poremečaj i depresija i neuočavaju se dublje psihopatološke smetnje) i nisam na bolovanju, moram na liječnički pregled ponovo za 6 mjeseci.

To je to? Ne, tj. žaliti se možete ali ne očekujte nešto od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija