Jump to content

Tele 2 - ovrha-važno


riener

Preporučene objave

OPROSTITE AKO JE POD KRIVOM TEMOM.

i na duzini teksta

postovani,

trebao bih savjet u svezi problema.

Naime moja prica je pocela kupnjom Tele2 mobitela i preplatom. Nakon 4mj. mobitel se pokvario te nisam dobio drugi za zamjenu. Dok je isti bio na servisu ja nisam platio 2mj po 350kn racuna. Nakon godine dana postom sam dobio uplatnicu i iz firme Coface koja je odkupila moj dug i on sada iznosi 1750kn. Posto nisam radio nisam ima za platit. Telefonski sam se nadao dogovoru medutim isti nije postignut te mi kroz kroz nekoliko mjeseci, tocnije 02.2010 god. stize nova uplatnica uvecana za 100kn, ni to nisam platio zbog neprilika u obitelji i dalje sam nazaposlen. Medutim danas nakon malo vise od mjesec dana dobivam zaostalu placu bivseg poslodacva i odlucujem platiti dug, zovem Coface i dobim informaciju da moj dug presao ovrhovoditelju i daju mi njegov broj mobitela. Zovem isog te objasnim tko sam i sto trazim i gospodin kaze da ce mi poslati sms porukom podatke na koje moram uplatiti dugovanje.

U sms-u stize tekuci racun sasvim neke 5 firme i iznos od 3080,00kn.

nazvao sam doticnog gosp. i rekao je da ako ne platim kroz par dana da mi ide kamata od 315,00kn svakih 15dana, to je 640,00kn mjesecno i 7560 godisnje!!! kakva je to kamata, sta da radim i kome da se obratim,

po zadnjoj uplatnici od 1750,00kn od Cofacea kasnim mjesec dana, sta da radim, kako misle da ljudi to plate, jel oni vide u kolikoj banani je narod!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasto se nisi sa cofaceom dogovorio da im platis obrocno, znam za takav bliski slucaj, upravo vezan za tele 2 dug. I posalju ti uplatnice na 4 5 rata i placas mjesecno. Mislim da te tu netko zeli nasamarit, provjeri to jos jednom, moj ti je savjet. I koga to danas briga ko je u kakvoj ili kolikoj banani. Nema dabe ni u stare babe. Potpuno razumin tvoju situaciju, i kao takvu moras povuc sve zivo. tj. pokusaj se ponovno snjim dogovorit. Jer mislim da oni najprije par puta salju opomenu, pa tek onda ako ne zaprime uplatu nikakvu salju dalje na ovrsne postupke. Nadam se da ce ti strucnjak znat nesto vise. Ja samo pricam iz iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo što je navedeno spada u protuzakonitu radnju-zelenaške kamate.

ako je dug 3080,00 kuna ?(kako je sa 750,00kn dug narastao na 3080,00 kuna je upitno)

nemogu kamate iznositi 1750,oo kuna.

u tom slučaju kamatre iznose 50%/godišnje a što nije u skladu sa zakonom .zakonske kamate na neplaćene račune su 14%/godišnje

ja bi čekao ovrhu i na istu se žalio zbog zastare i zelenaških kamata.ovrhu bi u cijelosti osporavao.

traži od firme kojoj si dao mobitel na popravak potvrdu o dužini popravka.

za vrijeme popravkauređaja nisi mogao koristiti uslugu i nisi dužan istu platiti.

od operatera si trebao dobiti ispravan zamjenski uređaj da bi ti mogli naplaćivati uslugu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao sam 2 kamiona preko vb leasinga i kad je dosla kriza,nisam imao mogucnosti da ih platim,pa sam ih vratio u vb leasing.poslije toga oni su vozila prodali za puno manju cijenu i sad mene terete za razliku,a razlika je ogromna!sada su mi sjeli i na placu,na trecinu place.sto uciniti,dali itko zna.koji je onda rizik leasing kucama kad sam dao 25 posto ucesca i placao rate dok sam bio u mogucnosti.HVALA NA ODGOVORU!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je agencija Coface poslala prvu obavijest (11.2009) da su odkupili moji dug prema tele2, na uplatnici je pisalo 1710kn. U to ide 1100kn raskida ugovora i ostatak neplaceni racun za 2 mjeseca.

Mobitel je isao preko tele2 na ovlasteni servis, s time da kad je reklamacija odbijena zbog kvara na maticnoj ploci uredaja ( i to po njima mojom krivnjom, a mob bez ijedne crtice(star 2mjeseca), ja sam ostao bez aparata i receno je da zamjenskog trenutno nema, i rekli meni da oni (tele2) ne odgovara za neispravnost uredaja vec da se zalim proizvodacu (sony ericson). i prodavacica u ducanu je rekla da sam ja tisuciti u nizu sa takvim problemom. i tako je sve stalo...

u 29.02. 2010 godine su mi poslali drugu obavjest i uplatnicu uvecanu za 80kn( 1790kn), ja sam ih nazvao i rekao da trenutno ne radim ali da cu istu vec nekako platiti. I to sam namjeravao i uciniti jucer,o6.04.2010, i nazvao sam Coface jer nisam mogao pronaci uplatnicu, i oni su rekli da je slucaj otisao na ovrhu. Trazio sam broj ovrhovoditelja i zatim ga nazvao.

objasnio sam tko sam i sto trazim, i isti je rekao da ce mi poslati podatke SMS porukom!!!. i poslao je iznos od 3080,00kn i ziro racun neke firme iz Zagreba..

Na moje pitanje da mi obrazlozi kako se to toliko povecalo a da ja nisam dobio nikakvo pismenu obavijest, nije odgovorio vec je upozorio da naplacanjem ide kamata od 315,00kn svakih 15 dana!!! i rekao kako je to 7650kn godisnje i da je zastara nakon 10godina, pa neka si ja mislim!!!

 

Posto ja nisam primio nikakvu obavjest da je slucaj presao ovrhovoditelju ja sam danas platio dug po zadnjoj uplatnici, i faxirao istu u Coface... pa nek si oni sada misle!!

Dali sam dobro napravio, oce li me opet treziti da platim razliku, dali imaju osnova za to, i kome da se obratim da budem siguran u to!!!

hvala Vam svima na odgovorima.... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napravio si dobro i sad čekaj..moguće da če forsirat naplatu kamata,troškova i sl. ali se ne zamaraj..pusti neka ide u ovrhu pa češ onda prigovorit i priložit plačeni račun a oni če morat debelo objasnit razliku od računa i tražene sume novce...

nisi napisao kome si uplatio račun? bilo bi pametno da si uplatio tele 2 jer njima si i dužan,jer ako plačaš na račun posredničke firme praktički priznaješ njihove troškove?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

platio sam toj agenciji Coface, koja je otkupila moj dug prema Tele2.

Ja nisam negirao dug, i prihvatio istog platiti u iznosu od 600kn i raskid ugovora 1100,00kn.

I to sam platio toj agenciji iz razloga sto su oni jedini dostavili pismenim putem obavjest i uplatnicu.

Iz Tele2 su rekli telefonski da oni sva svoja nastala dugovanja rjesavaju tim putem.

i troskovi agencije Coface su bili svega 100kn, a taj ovrhovoditelj je dug povecao za duplo, i prijetio kamatom od 18%svakih 15 dana.

 

 

Meni je bio problem u tome sto je Coface zbog kasnjenja od 20dana slucaj predao ovrhovoditelju, a mene nisu o tome obavjestili, niti je ovrhovoditelj obavjestio da je slucaj kod njega i sto dalje slijedi, i koji su uvjeti.

Vec se po nasem prvom tel razgovoru zaprijetio kamatom od 315,00kn svakih 15 dana, i zastarom od 10godina. i recenicu zavrsio sa: pa se ti sada misli!!!

 

Posto ja nisam obavjesten da slucaj kod njega ja sam platio po zadnjoj uplatnici, samo sto je sada pitanje dali on moze zapoceti slucaj, naplacivati svoju tarifu, troskove i KAMATU a da pritom meni ne posalje nikakav pismeni ugovor ili slicno??

Jer po tome on je mogao sutiti jos 5godina i onda naplatit svu kamatu i ostale troskove!

 

Zao mi je sto se nisam od pocetka drugacije postavio, trazeci ugovor iz kojeg se vidi da je moj dug prebacen na Coface, zatim da je prebacen tom ovrhovoditelju. trebao sam ja njima poslat pismeno da ukoliko mi to ne dostave da cu se morat obratiti policiji ili pravniku da me zastiti, i da prijavim tu lihvarsku kamatu od 18% svakih 15dana.

Trebalo bi imati pravnika u obitelji ili imati jednoga koji slicne usluge nece papreno naplatiti, jer obican covjek-gradanin, koji nije upucen u zakon i prakticki nezna svoja prava, i njihova, dozvoljava na taj nacin da ti isti zamaskirani kamatari zastrasuju ljude i debelo to naplacuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima NN 35/05(prouči Zakon,može biti korisno)

 

Obavješćivanje dužnika

Članak 82.

(1) Za ustup tražbine nije potreban pristanak dužnika, ali je ustupitelj dužan obavijestiti dužnika o ustupanju.

(2) Ispunjenje ustupitelju prije obavijesti o ustupanju pravovaljano je i oslobađa dužnika obveze, ali samo ako nije znao za ustupanje, inače obveza ostaje i on ju je dužan ispuniti.

 

Višestruko ustupanje

Članak 83.

Ako je vjerovnik ustupio istu tražbinu raznim osobama, tražbina pripada primatelju o kome je ustupitelj prvo obavijestio dužnika, odnosno koji se prvi javio dužniku

 

SMS drugog vjerovnika obriši i negiraj da si isti dobio.

kamate od 18% svakih 15 dana su turbozelenaške.

sud ih neće prihvatiti ali i ti se moraš žaliti na takve kamate.

plaćanjem duga prekinuo si zastaru.

zastara potraživanja za telefonski račun je godinu dana od dospjeća svakog pojedinog računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam dug od 1500kn prema tele2 već godinu dana,toliko dugo ni plaću neprimam pa nemam ni sa čim platiti,zvali su me iz Cofacea da me obavjeste o sljedećoj opomeni i ovrsi koja slijedi..navodno ću uskoro riješiti si papire da počnem primati 3-mjesečnu naknadu sa Biroa,dali je moguće da mi Coface sjedne na moj tekući račun i oduzme mi naknadu koju bi primala sa biroa? unarijed hvala onome tko mi odgovori :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

nece ti sjest Coface, nego ovrhovoditelj...

moji ti je savjet, posto sam i ja imao isti takav slucaj, da platis barem 200kn... i onda malo po malo ostatak u istim ratama,,,,

OBAVEZNO TRAZI neka ti posalju postom ugovor po kojem je tvoj dug presao sa Tele2 na Coface, da ga ti procitas i kao fol potpises, reci da ces ga dati pravniku da ti ka on procita...

ISto tako ako tvoj dug prelazi nekom ovrhovoditelju isto trazi to u pismenom obliku...

Jer da ces inace morat otici Pravniku ili Policiji da zastiti tvoja prava kao gradana R. HRVATSKE:::::

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija