Jump to content

dužnosti czss


marlino

Preporučene objave

1-czss iako pozvan na ročište nije se odazvao,nakon ročišta sud traži od czss njihovo mišljenje tj. nalaz.tribalo im je skoro 2 mjeseca da bi isti "izašli na teren".od ročišta je sada prošlo 3 mjeseca isti još nisu napisali mišljenje iako im je poslana požurnica kako njima tako i sudu-(radi se o mlt.djeci).koji je rok u kojemu tribaju poslati svoje mišljenje i dali je i to "oblik" nesavjesnog obavljanja službene dužnosti?

2-vezano za rješenje u kojemu mi isti odbijaju omogućiti uvid u izvješća o nadzoru nad izvršavanjem roditeljske skrbi sam u zakonskom roku napisao žalbu.presliku sam s urudžbenim brojem czss;osobno poslao i mzss koji su od czss pismenim putem tražili rješavanje bez odgode ili da žalbu u protivnom czss dostavi njima na rješavanje. odtada je prošlo mjesec dana a niti su poslali mzss niti rješili sami.poslana im je požurnica a mzss zahtjev da isti preuzmu rješavanje žalbe.odgovora nema zanima me koji je rok u kojemu tribaju rješiti žalbu i koji je rok u kojemu su bili dužni postupiti s obzirom na to da je mzss tražilo da im czss prosljedi cijeli spis? što mogu po pitanju toga kad očito mzss nije stalo da se problem što prije rješi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS je državni aparat ludosti i zločina prema objektivnim uzrocima ljudskog ponašanja. Sudbina CZZS je da evaluira u birokratski aparat pri provedbi budućeg - " Zakona o teškim i opasanim poremećajima osobnosti" . Dotle ih ne treba uzimati za ozbiljno , niti njihov rad smatrati iole kompetentnim u rješavanju sporova unutar civilizacijske institucije obitelji.

 

Tek kad osnova njihova djelovanja bude DSM - X , axis II ( a možda i axis I - s obzirom da postoje nastojanja da se BPD zbog težine i posljedica prebaci u axis I ) možda bude i nekakve koristi od njih...

 

Do tada, ako već morate percipirati da postoje i želite imati iole ozbiljan stav o njima zasnovan na rezultatima njihova rada smatrajte ih onima što uglavnom i jesu - zločincima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

evo sam napokon dobio "neslužbeno" izvješća o nadzoru nad izvršavanjem roditeljske skrbi kažem ne službeno jer czss nije otome donio nikakvo rješenje već su mi ih dali nakon saznanja da sam od mzss zatražio upravni nadzor-(a i sve skupa je na upravnom sudu) želim naglasiti da su izvješća dostavljena czss-u dva dana prije nego što sam ih osobno dobio a ne svaka dva mjeseca kako je tribalo prema planu i programu- a meni se tvrdilo da je sve ok.samo su mi očito "zaboravili dati" prvo izvješće pa ću još to tražiti toliko o radu czss u zd kao i o učinkovitosti djelatnika istog i njihovog uvođenja mjere nadzora.Molim Gringa i sve ostale kontakte uredništva novina i televizije te se unaprijed zahvalujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sada Czss tvrdi da ta izvješća nisu originali već da su izvješća iz nekih razloga ponovno poslana u czss a svega nekoliko dana prije uvida.po izvješćima koje sam dobio ispada da su poslana(faxom pa se vidi datum, sat i mjesto odakle su poslana)10.06.2010 od strane nadzora u czss,a po pečatu czss da su zaprimljena prije nego što su uopće poslana tj.09.06.2010-s toga se očito radi o nekoj novoj manipulaciji datumima, a stvar je u tome što je prema rješenju o uvođenju mjere nadzora, "nadzornik" dužan svaka 2 mjeseca poslati svoje izvješće czss-u što očito nije napravio jer su 2 poslana 10.06.2010. ako i postoje originali zbog čega ih nisam dobio na uvid već se od nadzornika tražilo 2-3 dana prije uvida da ono ponovno pošalje svoja izvješća?? nagalašavam da je napravljen uvid u spis u kojemu tih navodnih originala nije bilo, a sada kad sam postavio pitanje zbog čega se izvješća nisu predavala svaka 2 mjeseca sa izmišlaju se originali i kopije izvješća a nema se vrimena da mi se daju originali ili potvrda o tome kad su i pod kojim brojem ti originali???naglašavam da su mi izvješća ustupljena a da o tome czss nije donijelo rješenje, a nakon saznanja da sam od mzss zatražio provedbu upravnog nadzora , te da sam se obratio tužbom upravnom sudu(i to u 2 različita predmeta)olim sve za pomoć odnosno savjete kako doći do originala i kako utvrditi da li oni uopće postoje ili su izvješća koje posjedujem upravo originali???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo još nešto zanimljivo. voditelj nadzora me danas posjetio i rečeno mi je da će isti staviti svoj mandat na raspolaganju u srijedu kad se ravnateljica czss, tim koji vodi predmet i on tribaju sastati, a nakon čega će mi se ravnateljica očitovati kroz razgovor o svim pitanjima koja sam joj postavio.između ostalog s obzirom na sva loša iskustva s czss i takvima poput njih, i s obzirom na manipuliranje podacima s njihove strane danas sam tražio od voditelja da se naš razgovor snimi a što je on odbio i rekao da ako je tako neće niti razgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se, osobe koje tamo sjede očito čekaju da im prođe radno vrijeme (čast izuzecima, mada su rijetki, nažalost)i da dobiju plaću..dobrobit djece im je često zadnja na listi, izvješća koja pišu su smiješna, manjkava, i često neistinita..čak ih i ne zanima previše dal li je izjava roditelja koji obično priča protiv drugog roditelja istinita..na njima je samo da je zapišu i proslijede, ma kakve posljedice iz toga za dijete proizašle

traženje zabrane viđanja djeteta ocu koji nije dolazio na susrete pod nadzorom iz opravdanih razloga, ponajprije čak je što takva mjera (s obzirom na dob djeteta da se susreti održavaju na adresi majke ni nije trebala biti donesena)bila donesena na osnovu neistina i poluistina koje su majka i baka iznijele, ali centar je točno po njihovu "nalogu" tako predložio, a sud prihvatio...jer tako sustav u ovoj zemlji iskrivljenih vrijednosti fumkcionira, odnosno ne funkcionira..

 

al zato im treba stat na žulj i pokazat da nismo mi tamo zbog nnjih, nego oni zbog nas...tj, zbog djece koju trebaju zaštiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

šaljem vam zakon,možda tu možete pronaći nešto što vam može pomoći - jer i njima se može poslat nadzor i inspekcija pa nek odgovaraju za svoje postupke i propuste

 

ja samo čeka 12.07. kad je ročište na kojem će morat donijet odluku da otac više neće morat viđat dijete na majčinoj adresi jer to je glupo..i da konačno dođe k nama. sutkinja je shavtila apsurdnost zahtjeva centra da se zabrane susreti oca s djetetom jer on bi ih trebao poticati, čak "prisiliti" oca da viđa dijete,a ne braniti pod izgovorom da otac nije dolazio na susrete kod majke.nije jer mu je majka rekla da je na poslovnoj edukaciji u to vrijeme, na centru to naravno nije rekla..tamo je bila servirana druga priča koje je prolazila zbog bakinog poznanstav s gospođom pravnicom..tako j ei nstala izjava soc radnice koje je bila pozitivna i nakon tih 6 mjeseci je trebao biti ukinuto to viđanje kod majke jer nije bilo prepreka..ali nadzor je samo bio prema preporuci centra produžen na još 6 mj, nadzorna djelatnica je maknuta sa slučaja zbog bolesti i baka i majka su dalje prodavale svoje fantastične priče..

sad se konačno poštuje i sudska odluka da se baka ne smije pojavljivati na druženju kad je otac tamo...i tako niz nepravilnosti zbog kojih je dijete 6 mj bilo uskraćeno za oca..srećom je takva da to na njoj nije ostavilo traga i sad se zalijepila za njega kao da nikad nisu bili odvojeni...i soc radnik je ostao šokiran kako mala super reagira na oca i sad je jasno da one priče da se ga boji..i sl gluposti ne stoje..to je samo bila režija koja je trebala dovesti do toga da se otac u potpunosti udalji od kćeri..jer baki nije odgovarao

 

ukoliko se slučajno desi nešto da opet iskemijaju na tom ročištu, u centru će netko ostat bez posla jer s njim atreba tako, držat se pravila i nagazit ih kad ih "zaobiđu"

 

šteta što djeca trebaju prolazit torture, možemo ima samo biti podrška i nastojat ublažiti nesposobnost sustava..

 

pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim gospođu Beatu da prestane sa svojim glupostima i iznošenjem lažio konkretnom slučaju,a ukoliko ima predispozicija da se bavi odvjetničkim poslom, neka slobodne počne učiti, a ne da tu prodaje maglu.

Ukoliko se želite inatiti majci djeteta, vjerujte, okomili ste se na krivu.

 

Ne znam odakle vam informacija da je djelatnik CZSS iznenađen privrženošću djeteta ocu, da se dijete zalijepilo za oca....pa naravno da dijete pozna i sretno je što ima oca.... a otac će morat objasniti na sudu kad je on to kontaktirao djelatnika CZSS (čista laž) što je i djelatnik CZSS sam rekao, te kakav je angažman oca oko djeteta oko čega djelatnik CZSS baš i nema pozitivno mišljenje (isti je već ukazao na to da se vidi da je ocu naporno i ta 2 sata provoditi sa djetetom)..čovjek ne može vjerovat, otac non stop zijeva, tipka po mobitelu, rasteže se, :vrti: govori da mu se spava, popuši ne znam kolko cigareta.....vjerujte, sve to djelatnik CZSS zapaža i evidentira, usto je i sam rekao da ne može vjerovat da se ta 2 sata otac ne može posvetit u potpunosti djetetu.

 

I da, ja, majka sam bila na edukaciji danom kad je bilo druženje, (pokazat ću ocu diplomu) ali sam sa djelatnikom CZSS čekala sat vremena, djelatnik je ostao duže, ja sam otišla na edukaciju ali oca nije bilo...uostalom, otac je kako je sam ispričao sutkinji čekao u kafiću u blizini djetetovog doma, ali se nije udostojio doći i vidjet dijete.....ne možete zamisliti reakciju sutkinje na te očeve riječi....ja se nemam šta vama opravdavati, samo da demantiram vaše gluposti koje tu pišete.

A i sutkinja je očitala bukvicu ocu (što vam je on sigurno ispričao?!) nazvala ga djetetom s obzirom na njegovo ponašanje jer je vidjela da mulja i plete......ali, ostavimo da sud i CZSS kažu svoje 12.07., a ne vi.

 

I da ne zaboravim napomenut: dijete se bude družilo i provodilo vrijeme sa ocem, gdje, to nećete sigurno vi odlučivati, to je ono što vi stalno zaboravljate.

 

Zadnji put Vas molim, mada vidim da bez razloga, okanite se biti odvjetnica oca mog djeteta, našeg djeteta, mene kao majke djeteta, bake djeteta, gluposti o prijateljstvu sa pravnicom CZSS, nego rješavajte svoje probleme i pišite o njima, ukoliko već imate viška vremena.

 

Ako želite, savjetujte, pišite kome hoćete na ovom forumu, samo se okanite već jednom komentiranja (lažnog!) slučaja koji nema sa vama ama baš ništa!

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nitko nije rekao da se dijete oca sad boji, bojalo ga se kad je bilo manje a isto tako ga nije duže vremena viđalo....a sutkinja i czss su sami izjavili da treba vrijeme da dijete opet upozna oca i zadobije povjerenje prema njemu.......

 

Sa Vašim konstantnim izlaganjima po forumu cijelog slučaja sa kojim nemate nikakve veze upoznat je djelatnik CZSS koji dolazi na nadzor koji je to evidentirao...on također izjavljuje da se ne obazirem na to jer su to Vaše provokacije i unatoč mojoj molbi prema ocu djeteta da vas upozori da ne razglabate ovdje (još k tome pišete neistine), vi i dalje po svom....a ja moram reagirati na te vaše neistine, kao i prijetnje da će netko na CZSS ostat bez posla...

 

Zahvaljujem na čitanju i još jednom vam ponavljam: rješavajte svoje probleme

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Beata, ja imam isto tako puno materijala ali to nikoga ne zanima.od mzss je zatražena provedba upravnog nadzora a prije toga su im poslani dopisi sa dokazima o propustima i neradu czss pa ništa.tako i sa policijom, dorhom, sudom,pravobraniteljicom pa ništa.sve je to isto i kako već 100 puta objašnjeno na ovom forumu njima je samo stalo da što manje rade a za po mogućnosti što veću plaću.svakako hvala na zak. koje ste mi poslali i sritno vama i najviše ditetu.

 

mislim da se isplati uporan radi diteta ali u većini sluč. nije rješenje problema slati dopise a to govorim i iz vlastitog iskustva jer ih pišem 5 godina a da se nitko nije niti zapitao zbog čega takva upornost i što se događa mom ditetu, i kad imam dokaze o tome što se događa ditetu nikoga to ne zanima.a upravo czss(zd) pomaže velikim djelom zlostavljanju diteta (u ne pune 3 godine je 3 puta saslušana na czss a 1 put na sudu).toliko o czss sudu i ostalima ali svejedno se neće odustati od diteta i traženja prava iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam govorila o vama ni o vašem slučaju nego o centru, niti sam vas ikad prozivala javno, koristila vaša imena, smetala vas na poslu i davala oglase u novine i slično kao vaša majka meni!! to je kazneno djelo i zove se kleveta, a korištenje osobnih imena u javbosti u svrhe koje ih vi koristite bez pristanka je kažnjivo!

 

e, to je već problem od razglabanja na internetu pod šifrom jer tu nitko osim nas dvije ne zna o kome je riječ. a ni to mi nije bila namjera jer nisam se obraćala vama, nego sam pitala što me zanima.

 

Vi se očito osjećate prozvanom pa morate odgovorit na svaku rečenicu...pitanje je zašto tako branite centar koji je napravio propuste - odgovor je jasan jer je lijepo servirao priču na sud kako ste vi diktirali.

 

dobro znate i sama da dijete hoće ići ocu, ma što vi i centar i svi rekli...i to je najbitnije, zato se otac ne obazire na sve ove tlapnje.

znam da ste navikli da sud odluči po naputku centra onako kako vi hoćete, al neće zauvijek biti tako. ja živim s ocem djeteta pa zato i imam veze sa "slučajem" ako tako nazivate pitanje svog djeteta.jedino bitno je da konačno treba viđat oca u normalnim okolnostima, prirodnim. ako je to tako strašno...ispričavam se svojim riječima.

 

poručite vašoj majci da me ne zove na posao jer ovaj put ću je stvarno tužiti dosta je toga maltretira me više od dvije godine!!!

 

shvatite to više ozbiljno

 

zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s poštovanjem vam moram reći kako ovo nije forum za prepucavanje niti je to tema ovog posta dakle kako su vam već mnogi savjetovali otvorite novu temu i prepucavajte se iako takav odnos i jedne i druge strane nije niti blizu interesa diteta.ukoliko ne možete nego tako onda jednoj i drugoj preporučujem a isključivo radi diteta da prestanete uopće komunicirati osim u slučaju dogovaranja oko potriba tog istog diteta i ako je moguće a bilo bi najbolje službeno, pismima ...ne znam koliko je dite staro jer nisam ni sve postove čitao ali i da je najmanje već osječa mnogo toga pa tako i tenzije između roditelja i okoline roditelja,pa se tako nemate pravo tako sebično ponašati jer ste tu najviše radi diteta a vaši međusobni sukobi dolaze tek na kraju, a kad su sve potribe diteta zadovoljene. ono ima potribu imati dobar odnos, ljubav,povjerenje, podršku,toplinu OBA roditelja a drugo je ne bitno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se, ja sam nastojala razgovarat s vama o radu centra, ali netko se osjetio pozvan da brani isti...i mora reći svoju verziju. ne znam odakle taj osjećaj ugroženosti jer ona je ta koja konstantno blati oca što nikako nije za dobrobit djeteta.

 

otac nju cijeni kao majku i nikad nije za nju ništa loše rekao o njoj, šteta sto to nije obostrano.

 

neću više ovdje ništa reći jer to odmah izazove lavinu blaćenja, što je zalosno .. i što nakraju dijete mora pokazat roditelju da hoće OBA roditelja iako u odvojenoj sredini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija