Jump to content

A šta da radim..


neinformirani

Preporučene objave

Nije šala!!!Triba bi par savjeta dobrih i poštenih duša ako ih još di ima.Ja sam osoba A i 2007 sam doslovce potjeran sa radnog mjesta(drž."firma" možda djelom zasluženim otkazom ali ne na sljedeći naćin),prvi pismeni otkaz primia san 2009 a radnu knjižicu tek na moje višednevno istraživanje i zahtjevanje 2010.Tužba zbog nezakonitog otkaza je u tjeku i moja potraživanja su puni iznos plaće i doprinosa od 2007 do povratka radne knjižice(ili do novog zaposlenja?).Ne tražim povratak na radno mjesto u tužbi.E mene zanima sljedeće:

1-dali očekivati puni iznos plaće i doprinosa za mirovinsko

2- Koliki je zakonski rok za isplatu u slučaju da dobijem

3-šta sa nastalom štetom(direktno izazvanom npr. ovrha zbog kredita,pogođeno duševno stanje )dali tu stavku kao dodatak gl. tužbi ili je bolje pokrenuti drugu odvojenu tužbu dali je opće pokretati ako da što od nje očekivati

Unaprije zahvaljujem na vašim savjetima i prijedlozima! S štovanjem vaš A.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o izvanrednom otkazu.No nije ni bitno u ovom slučaju tko je krivac za otkaz već kako je otkaz dobiven tj. sam otkaz kao takav je nezakonit.Prestanak posla u 2007god. prvi pisani otkaz 2009god. a povratak radne knjižice 2010!Uz to posjedujem dok. koji pobija razloge otkaza ali to mislin da ovde nije toliko bitno jer ne tražim povratak na posao.(ono da sam djelomično kriv za otkaz je moje nestručno mišljenje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija