Jump to content

odvajanje sa zajedničkog vodomjera


vukovar

Preporučene objave

Htio bih upitati:znali netko da li ima kakav obrazac koji bi mi potpisali drugi stanari da se mogu odvojiti tj.ugraditi svoje brojilo za vodu.

I ako ne žele svi potpisati jer uvijek netko će koćiti da li mogu preko suda zatražiti njihovo potpisivanje za odvajanje ili koliko treba najmanje potpisa da se može provesti odvajanje.

da li više stanara može na jedan obrazac tražiti odvajanje ili svaki stan posebno mora skupljati potpise.

 

Ako tko što zna neka napiše koju riječ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani vukovar,

ostali suvlasnici ne odlučuju da li ćete Vi imati odvojeni vodomjer ili ne.

Obratite se u Vodovod Vašeg grada, koji će na osnovu Vašeg zahtjeva ugraditi novi vodomjer za Vašu stambenu jedinicu.

Troškove Vodovodu , kao i troškove izvođača radova do vašeg stana snosite samostalno, iz tih razloga vam nije potrebna suglanost ostalih suvlasnika. :ideja::namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ellena je napisao:

ostali suvlasnici ne odlučuju da li ćete Vi imati odvojeni vodomjer ili ne.

Troškove Vodovodu , kao i troškove izvođača radova do vašeg stana snosite samostalno, iz tih razloga vam nije potrebna suglanost ostalih suvlasnika.

 

Netočno.

 

Gotovo sve 'socijalističke' zgrade uopće nemaju mogućnost da se ugradi poseban vod do stana, osim rekonstrukcije vodova u cijeloj zgradi.

Nadalje, kuhinja i kupaona su na zasebnom vertikalnom vodu,a topla voda dolazi posebnim vodovima iz toplinske stanice koju održavaju svi stanari, itd...

Ako stan nije baš u prizemlju uz vodomjerno okno, vod do stana trebao bi proći zajedničkim dijelovima zgrade - to ne ide bez suglasnosti drugih stanara.

 

Može se ugraditi kontrolni vodomjer (ili vodomjeri, za svaku vertikalu), ali ovisite o dobroj volji ostalih suvlasnika da priznaju takvo očitanje. Ostaje i pitanje vode koja se gubi za zajedničke potrebe, ili u curenju vodova.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

1.Mogućnost ugradnje posebnog voda do stana stručno procjenjuje osoblje Vodovoda

 

2.Konkretno odvajanje vodomjera u zgradi sa 5 suvlasnika sam odradila bez suglasnosti suvlasnika,sa pismenom dozvolom Vodovoda.

Troškove sam snosila samostalno.

Prolaz kroz zajedničke dijelove zgrade je u vraćen u isto stanje kakvo je bilo i prije radova.

 

Srdačan pozdrav, :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ellena,

Vaš slučaj je u mnogočemu specifičan jer se radi o malom objektu sa jednostavnom mrežom instalacija..

Ostali suvlasnici prešutno su pristali na izvođenje radova.Da se netko od njih suprostavio izvođenju radova, bilo bi problema.

 

Ne možete na temelju Vašeg povoljnog rješenja problema savjetovati druge, pogotovo iznositi netočne tvrdnje (npr. 'ostali suvlasnici ne odlučuju...).

Proučite Zakon o vlasništvu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Stanovala sam u zgradi sa podrumom,prizemljem i 6 katova.

Većina stanara bila je starije životne dobi,nismo se nikako mogli dogovoriti zbog onih koji su držali podstanare,te ih nisu prijavljivali, a kamoli one kod kojih su stanovali članovi obitelji koje nisu prijavljivali. Onaj tko je imao manje članova nije puno ni plaćao,ali oni koji su imali 4,5 i 6 članova plaćali smo više vode nego struje. Povezala sam se sa firmom koja je bila ovlaštena za postavljanje vodobrojila,uredno platila postavljanje i plaćala vodu po potrošnji.Na koncu su nakon dvije godine i svi stanari ugradili vodomjer.Smatram da Vam je najbolje posavjetovati se s Vodovodom. Meni nisu rađeni nikakvi radovi,samo je postavljen mjerač(ili kako se već zove) na vertikalu,a stanovala sam na 4 katu. Nakon svega oni koji su bili nemarni,kome je voda curila jer nisu imali ispravne špine itd. počeli su gledati s više pažnje na svoje instalacije. Napominjem to je bilo otprilike 2001g.

Tko pita ne skita ! Također ako ne kucate, vrata Vam se neće otvoriti, stoga nemate što izgubiti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod mene ima 42 stana i puno vertikala u ulazu,baš kao što je felixx i napisao,bit će problema,a tu je i još jedan problem,u zgradi je od jednog stana napravljen lokal koji ide preko našeg vodomjera ,za vrijeme njihove paradržave je lokal radio,do 1998 godine ,poslije toga su se lokalom koristile razne udruge i danas se koriste te nam nabijaju vodu,a od lokala ulaz nema nikakve koristi,nitko ne plaća ni najamninu bar za održavanje i čišćenje.A tu je i predstavnik stanara u našem ulazu koji odjavljuje i prijavljuje koga hoće i kad hoće tako da se voda troši nemilice,a mi koji stvarno stanujemo moramo plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Nosioc sam vodomjera, izgradio sahtu i s njom dobio i ostale stanare na toj cestici koji svi zive pod jednim krovom. Potrosnju smo dijelili i tesko naplacivali.

Dosao je novi vlasnik u prostor zadnji u tom nizu, dolazi vodovod i bez mojeg potpisa i suglasnosti u mojoj sahti postavljaju sat za njega tj. Odvaja se iza moga sata. Nakon toga i dalje dolazi jedna uplatnica na moje ime. Covjek je gradio i napravio racun od 1200 kn. Ostali stanari ne zele platiti.

U medjuvremenu se iz parcele izdvajam. Kako sam ulicni objekt moja se parcela izdvaja i pored moje ostaje cca 2,5 m prolaza te se nastavlja u dvoriste njihova parcela. Prema tome imaju svoj prolaz i prostora za izgradnju svoje sahte.

Jesam li obvezan sada drugoj parceli dozvoliti koristenje ili mogu traziti da se odvoje. Kome se obratiti i na ciji trosak bi islo odvajanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Dobar dan,

Ako mozete pomoci,bio bih zahvalan.Imam problem vezano za zajednicki saht(vodomjer).

Naime nakon smrti staroga,nasljedili smo zajednicki vodomjer koji se nalazi u djelu dvorista drugog nasljednika,kojeg jos nismo fizicki odjelili ali se pravno zna ciji je dio dvorista.On se,kako je kupio kat kuce ispod svoje,sa svojom vodom spojio na vec postojeci vodomjer od te kuce,tako da je vodom potpuno odvojen od nase kuce,a zahtjeva da mu mi damo novce za pola prikljucka,kojeg uopce ne koristi,niti ga je platio,jer je sve to napravio nas otac.Mi smo mu dali prijedlog da se onda odrekne od tog mjerila,posto ga ne koristi i mi cemo ga na nas trosak premjestiti u nas dio dvorista,jer je i dalje zajednicko vlasnistvo,a on uporno trazi novce za pola vrijednosti mjerila da ga se odrekne i da ga ne trebamo maknuti iz njegovog posjeda,ali ako se sto dogodi mi odgovaramo i moramo snositi troskove na njegovom dvoru,sto je van svake pameti.Pitanje glasi,da li on moze uopce traziti to od nas,i ukoliko se ne dogovorimo i ostane zajednicki vodomjer,da li on ima pravno traziti da se iz njegovog posjeda makne vodomjer,te da li nam moze raditi probleme sa opskrbom vode?jer ako on nebi pristao na nas prijedlog mi nebi onda dirali nista,nego neka ostane kako je,jer ovo je ucjena. po teoriji ako je njegov trenutno vodomjer kao i nas,iako ga ne koristi, racun dolazi na ime staroga,ako cemo se inatiti,mi imamo pravo traziti da sudjeluje u nasim troskovima vode iako je spojena samo nasa kuca,jer on se sam maknuo od tog vodomjera,a ne zeli ga se odreci jer zeli dobiti novce za to(ispravite me ako grijesim).Kako rijesiti taj problem ako bi vodomjer i dalje ostao zajednicki?Da li on sto moze pravno ista od nas zahtjevati ako mi odlucimo ne dati mu novce i ostaviti stanje kako je?Bio bih zahvalan za pomoc.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija