Jump to content

hzz-maltretiranje


Allende

Preporučene objave

Dakle ovako:

U 5. mjesecu 2009. nakon otkaza prijavio sam se na zavod za zapošljavanje gdje su mi usmeno rekli da nemam pravo na novčanu naknadu.Pošto sam ja ipak smatrao da imam,uputio sam pismeni zahtjev za istu,na sto su mi opet usmeno rekli da "sto ja hoću kad su mi oni lijepo rekli da ja nemam pravo na nn".Nakon mjesec i pol dobio sam obavijest od hzz-a da njima treba vremena da analiziraju moj zahtjev i da trenutno ne mogu odlučiti o tome dok ne steknu uvid u sve činjenice oko otkaza,i to je sve sto sam do danas od njih primio.E sad,bez toga papira nisam mogao ostvariti prava na dječji doplatak i još neka pošto svi traže rješenje hzz-a o eventualnoj novčanoj naknadi a nitko ne vjeruje mojoj priči jer navodno hzz mora donijeti rješenje u roku od dva mjeseca.Ako je to točno,imam li osnove za tužbu protiv hzz-a ? Ako imam,kako to ide ? I na kraju,kojim zakonom se uopće regulira rad hzz-a ?

Puno hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko je od podnošenja zahtjeva HZZO-u prošlo 60dana

pišite požurnicu .zahtjev je trebalo poslati poštom,preporučeno i sa povratnicom ili zahtjev odnijeti na uruđbeni HZZO ali da primitak zahtjeva potvrde pečatom i potpisom na kopiji zahtjeva.

10 dana nakon požurnice pisati žalbu nadležnom ministarstvu.

nakon 40 dana poslati požurnicu (ministarstvu).

10-ak dana nakon požurnce nadležnom ministarstvu pokrenuti upravni spor zbog šutnje administracije(tužbom Upravnom sudu).

 

dugo čekanje i neizvjesno.

 

prouči Zakon o upravnom postupku i Zakon o upravnim sporovima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu čega smatrate da imate pravo na novčanu naknadu? Ja u Vašem pitanju vidim samo riječ "otkaz". Ako ste dobili/dali otkaz imate pravo na naknadu samo u dva slučaja: ako ste dobili poslovno uvjetovani otkaz (dakle, kao tehnološki višak) - što sumnjam da jeste jer to ne navodite, ili ako ste sami dali otkaz jer vam je poslodavac kršio neka prava (što morate dokazati papirno, naravno). Dakle?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S jedne strane Allende ti si u pravu. HHZ ti mora dati pismeni odgovor na tvoj pismeni upit,bilo on za tebe pozitivan ili ne. S druge strane Zašto ja je u pravu, ukoliko nisu ispunjeni uvjeti iz Zakona o radu koje je pomenula ,tvoje je borba uzaludna i ti nećeš moći ostvariti "zamišljena" prava jer je tako propisao Zakon. Ispalte li se tebi takvi čini? Znaš samo ti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija