Jump to content

Zastara


brundo

Preporučene objave

Stanar je neovlašteno koristio tuđi stan od 1997 do 2008, kada je deložiran sudskom ovrhom temeljem pravomoćne sudske presude. Vlasnik stana tužbom sudu podnesenom 2008 potražuje naknadu za korištenje stana od nepoštenog posjednika za čitav period od 1997 do 2008. Suprotna strana pozvala se na zastaru.

Da li je nastupila zastara za potraživanja starija od tri godine? Zar se ne bi trebao primjenjivati Zakon o vlasništvu, čl 165, st2 koji kaže da zastarni rok počinje teći od trenutka povrata stana vlasniku u posjed pa naredne tri godine? Zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može napraviti preinaku tužbenog zahtjeva(čl.190 ZPP) i tražiti naknadu štete(to je trbao tražiti odma)a što podrazumjeva izgubljenu najamninu(plod nekretnine)troškove za popravak nekretnine itd.(pod uvjetom da je posjednik nepošten)

 

ali sad tuženi može osporavati preinaku tužbenog zahtjeva a sud može a i nemora uvažiti preinaku tužbenog zahtjeva.

 

potraživanje naknade za korištenje stana ili najamnina zastarjeva za tri godine od dana dospjeća za svaku pojedinu mjesečnu ratu najamnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Veteran,

 

U tužbi stoji da se predlaže presuda slijedećeg sadržaja :

 

......nalaže se tuženiku da tužitelju nadoknadi ukupni iznos iz osnova glavnice na ime izgubljene stanarine-ekonomskog najma stana u iznosu od .......

 

 

Dakle potražuje se ....izgubljena stanarina- komercijalni najam....

 

Da li misliš da bi to trebalo preinačiti ???

 

Posjednik je bio nepošten što je utvrđeno pravomoćnom presudom Općinskog i Županijskog suda, te proveden ovršni nalog deložacije. Između vlasnika i nepoštenog posjednika nije bilo nikakvog ugovornog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija