Jump to content

ilegalno postavljeni stupovi T-com


rhema81

Preporučene objave

Poštovanje,

 

ako je moguće da mi odgovorite na ovo pitanje,

Dakle kad smo potpisali ugovor za priključak telefona T-Com je tek nakon godinu dana došao da nam priključi. Rečeno nam je da susjedi sa ljeve i desne strane ne žele da sa njihove kuće ide na našu kuću kabel pa da nam moraju staviti stup. suprug je rekao da kad budu dolazili stavit stup da nas nazovu da bi im mogli reći gdje nam neće smetati .

Nitko nije zvao nego su ušli u posjed dok nikoga nije bilo i postavili stup. Kad smo to vidjeli suprug ih je odmah zvao jer kabel prolazi kroz vočke koje ne možemo zbog kabela obrezivati ili posjeći, ujedno stup je na mjestu gdje planiramo malo proširiti i napraviti terasu-ali oni su nam rekli da

ako želimo telefon da nam stup mora biti tu. Suprug im je jasno rekao da je to krivično djelo jer su ilegalno ušli u posjed i postavili stup bez naše suglasnosti. ali nitko nije ništa reagirao.

Sad nakon dvije godinu dana kako je postavljen stup trebamo početi sa radovimo , nazvali smo službu za korisnike i rekli o čemu se radi- oni kažu da ako nam sklanjaju stup da mi to snosimo troškove. na uvid o stanju sošao je djelatnik koji je odgovoran za postavljanje stupova na našem području - Kad smo mu rekli da su učinili kazneno djelo jer su ušli u posjed i postavili taj stup ,( i još dva par godina prije)bez našeg dopuštenja i potpisa i da su odgovorni što nam nisu rekli da imamo pravo na naknadu što je stup u našem posjedu. samo je rekao , nemojte zvati više u upravu ja ću vam projektanta poslati.

 

projektant je bio i rekao nam da je točno da ako nema potpisa da je to ilegalno napravljeno i da je za to odgovoran T-Com. I da je trebalo nam reći da imamo pravno na naknadu 400 kuna za svaki stup za razdoblje od 20 godina.

 

Danas nas T-com traži da im dostavimo vlasnički list posjeda na kojem je stup , broj čestice, dozvolu o gradnji rješenje HAKOM-a.

 

ako u upravi t-com -a tvrde da je sve uredu i po zakonu i da mi moramo snosti taj trošak - zbog čega će njima sad ti papiri , a pogotvo o dozvoli za gradnju.

 

Smatram da nas je t-com oštetio dovoljno što nam je onemogučio radove u vočnjaku zbog stupa i kabela koji prolazi kroz vočke , sad nam još svoju ilegalnost želi naplatiti.

 

Moje pitanje , što vi savjetujete.

jer stup se mora makniti ali ja troškove ne planiram snositi.

 

lijep pozdrav

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija