Jump to content

Suvlasništvo


giovanina07

Preporučene objave

Srdačan pozdrav svima...

Molim va sza pomoć. Otac nam je nakon smrti ostavio jedan kat obiteljske kuće. Etažiranje je sprovedeno, na tom katu su dva stana po 65 kvadrata i jedna garsonijera od 19-ak kvadrata. Uz kat nam je pripala i garaža (17 kvadrata). Nas tri sestre smo dakle suvlasnice ta dva stana,garsonijere i garaže. Ne postoji mogućnost diobe na tri stana, jer to ne dozvoljavaju propisi. što mi preostaje? Htjela sam prodati svoj dio, ali mi jedna od sestara koja je bila zainteresirana nudi premalo novaca (kuća se nalazi u elitnom dijelu grada i kvadrat je dosta skup).I već sad su se narušili odnosi, pa teško se dogovaramo oko toga koja će što koristiti.Što da radim, da tražim razvrgnuće suvlasničkog dijela? Ne mogu prodati svoj dio nekom trećem jer se isti taj neće moći uknjižiti 1/1 Molim vas za savjet. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudu podnijeti prijedlog za razvrgnuće suvlasništva.

primjer na stranici Općinskog suda u Varaždinu.

 

kad sud prodaje nekretninu

dobije se znatno umanjena vrijednost.

možda zainteresirana sestra podigne ponudu na zadovoljavajučinivo.

 

ali najbolje je angažirati sudskog vještaka radi procjene vrijednosti nekretnine.

i dogovoriti se oko isplate i cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

giovanina07 je napisao:

...

Ne postoji mogućnost diobe na tri stana, jer to ne dozvoljavaju propisi.

I već sad su se narušili odnosi, pa teško se dogovaramo oko toga koja će što koristiti.

Ne mogu prodati svoj dio nekom trećem jer se isti taj neće moći uknjižiti 1/1

 

Postovana,

Znate i sami da dogovor kucu gradi, a nesloga je razgradjuje kao i da je i najgori dogovor bolji od najbolje sudske presude te da je bolje vrabac u ruci nego golub na grani...

 

Iz osobnog slicnog iskustva vam najdobronamjernije savjetujem da uzmete sto vam zivot pruza tj. sestra nudi i sto prije stavite tocku na tu mucnu temu kako biste svoje dragocjeno vrijeme mogli posvetiti plemenitijim aktivnostima i vlastitim snagama u buducnosti zaradili jos i puno vise nego sto cete (ili necete?) postici natezanjem i cjenkanjem, povlacenjem po sudovima i placanjem odvjetnika zbog tih nekoliko desetaka nesretnih m2 nasljedstva po ovoj ili onoj kolicini kuna ili eura koje cete ionako na sve te aktivnosti potrositi – ako vec i niste!

 

Krv nije voda i ako Vi sada popustite i pristanete na ponudjenu cijenu - tog trenutacno jedinog zainteresiranog i moguceg kupca! - Vasa ce Vam se sestra tijekom zivota sigurno oduziti i vjerojatno nastaviti pomagati i kasnije, a ako to i ne bude potrebno, barem cete sprijeciti da Vam se odnosi do kraja i nepopravljivo degradiraju zbog tako prozaicnih stvari u zivotu kao sto su m2 ili novci - koje sa sobom u grob ionako necete moci ponijeti – za razliku npr. od uspomena s nekog lijepog puta koje cete si s tim novcima moci priustiti i sto vam nikada nitko kasnije vise nece moci uzeti ni oteti ni unistiti niti porez na njih naplatiti...

LP

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija