tean objavljeno: 11. svibanj 2010. objavljeno: 11. svibanj 2010. pozz namjeravam otvoriti ugostiteljski obrt(lokal) pa me zanimalo imam li pravo na državni poticaj za samozapošljavanje kao netko tko je mlađi od 25? također sam čuo o pravu na naknadu za radnika koje mogu dobivati godinu dana od zaposlenja istog? i jel istina da će u svim lokalima biti zabranjeno pušenje kad uđemo u EU imali ventilaciju ili ne..? hvala Citiraj
ultra odgovoreno: 13. svibanj 2010. odgovoreno: 13. svibanj 2010. Pravo na novčanu naknadu za samozapošljavanje imaju samo nezaposlene osobe koje su bile u radnom odnosu ovisno o utvrđenom trajanju prava na naknadu. Ne radi se o pravu na naknadu za zapošljavanje radnika već o mjerama poticanja zapošljavanja od strane hzz-a (sve o tome imate na internet stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje). Zakoni se mjenjaju iz sata u sat a dok mi ne uđemo u Uniju upitno je koji će zakon biti na snazi. Citiraj
tean odgovoreno: 15. svibanj 2010. Autor odgovoreno: 15. svibanj 2010. hvala na odgovoru.. imam samo još jedno pitanje; taj lokal koji namjeravam otvoriti ima terasu,ali nije otvorena sa 3 strane jer se nalazi u voltu(a po zakonu terasa mora biti otvorena s 3 strane).jel mogu imati problema sa zakonom ako to otvorim pod terasu i stavim pepeljare na stolove??hvala još jednom Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.