Jump to content

otvaranje obrta...heelp

tean

Preporučene objave

objavljeno:

pozz

namjeravam otvoriti ugostiteljski obrt(lokal) pa me zanimalo imam li pravo na državni poticaj za samozapošljavanje kao netko tko je mlađi od 25?

također sam čuo o pravu na naknadu za radnika koje mogu dobivati godinu dana od zaposlenja istog?

i jel istina da će u svim lokalima biti zabranjeno pušenje kad uđemo u EU imali ventilaciju ili ne..?

hvala

odgovoreno:

Pravo na novčanu naknadu za samozapošljavanje imaju samo nezaposlene osobe koje su bile u radnom odnosu ovisno o utvrđenom trajanju prava na naknadu.

Ne radi se o pravu na naknadu za zapošljavanje radnika već o mjerama poticanja zapošljavanja od strane hzz-a (sve o tome imate na internet stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Zakoni se mjenjaju iz sata u sat a dok mi ne uđemo u Uniju upitno je koji će zakon biti na snazi.

odgovoreno:

hvala na odgovoru..

imam samo još jedno pitanje;

taj lokal koji namjeravam otvoriti ima terasu,ali nije otvorena sa 3 strane jer se nalazi u voltu(a po zakonu terasa mora biti otvorena s 3 strane).jel mogu imati problema sa zakonom ako to otvorim pod terasu i stavim pepeljare na stolove??hvala još jednom

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija