Jump to content

Moj Slučaj! Pomoć savjet...


trapula

Preporučene objave

Bilo nas je 6 u autu i stao sam na pješački,prilikom kretanja naprijed na glavnu cestu sa druge strane mi je doletio auto ,te smo se sudarili.(ja sam kriv jer sam dolazio sa sporedne i išao sam na glavnu cestu..Sada sam dobio poziv za prekršajni sud i tereti me se za prekršaj iz.čl.57st.7 i čl.158st.4...Te se u predmetu traži da me se proglasi krivim,da me se kazni po zakonu (novčano),,te da mi se oduzme vozačka na 6 mjeseci...Prekršaj se desio prije godinu i pol...

Znam da sam kriv i ne bježim od plačanja prekršaja,,ALI MENE VIŠE MUČI:: oduzimanje vozačke na 6 mjeseci..

 

Inače šofer sam teretnog vozila i o vozačkoj ovisi cijela moja porodica...Nikad nisam izazvao sudar (osim ovog sa autom),te nemam niti jedan kazneni bod...Dali je zbilja ovaj moj prekršaj TAKVE NARAVI,da mi treba oduzeti vozačku????

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navodite da ste prekršaj počinili autom, pretpostavljam automobilom, oduzeli prednost prolaska, po zanimanju vozač teretnog vozila.

 

Zbog oduzimanja prednosti prolaska slijede 3 negativna prekršajna boda.

 

Za te prekršaje sud može (ne mora) izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja onom kategorijom vozila kojom je počinjen prekršaj ili svim kategorijama vozila.

 

Na sud sa sobom ponijeti dokaz da vam egzistencija ovisi o upravljanju tim teretnim vozilom (ugovor o radu, potvrda poslodavca i sl.) te će sud sigurno izreći zabranu upravljanja onom kategorijom kojom ste počinili prekršaj i to u kraćem trajanju od zahtjeva policije.

 

Par mjeseci nakon pravomoćnosti presude policija će vas posebnim aktom izvjestiti o točnim datumima početka i završetka zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija