Jump to content

poziv na ročište u drugom gradu


Issytop

Preporučene objave

Poštovani poznavaoci, molim vas pomoć

 

 

Suprug je prije nekoliko mjeseci "skrivio" manju prometnu nezgodu s neznatnom materijalnom štetom, doslovce ogrebotinom na drugom automobilu. Izvješće o nezgodi nije sastavljano, niti je pozivana policija, jer se na licu mjesta drugi sudionik također očitovao da "to nije ništa". (Moj suprug nije bio sam u autu i ima, dakle, svjedoka za to.)

Nedavno nas je kontaktirala policija i tražila pregled našeg vozila zbog sudjelovanja u toj nezgodi. Naravno da smo pristali,i tako se nema što za vidjeti, ali se policajac uopće nije pojavio. (Cijela se priča s prometnom nezgodom odvija u drugom, dosta udaljenom gradu, tako da je bio potreban dogovor o tome kada će se vozilo moći pregledati. Ne znam je li to uobičajeno.)

 

Sada je stigao poziv za ročište - suprug je okrivljen za čl. 43, 176. st.2, 293.st 1.

 

Pitanje glasi - je li moguće da se naknadno iskonstruira materijalna šteta koje nije bilo, kao i bijeg sa mjesta nezgode kojeg također nije bilo?

 

Predlaže se provođenje dokaza: zapisnik o očevidu(?), skica mjesta događaja(?), isprint fotografija (?)

 

Hvala, pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju,na poziv policije se morate odazvati i postupiti kako oni nalažu.Što se tiče članaka navedenog zakona,jedan govori o radnjama vozila u prometu,a drugi o napuštanju mjesta prometne nezgode prije popunjavanja europskog izvješća ili ostavljanja osobnih podataka drugom ili drugim sudionicima u prometu.S obzirom da postoji svjedok,sa svime time iziđite pred sud pa kako oni odluče,a policija će eventualno lažiranje oštećenja već istražiti i sankcionirati ako ih bude bilo.Što se tiče poziva na ročište u drugom gradu,dužni ste se odazvati,iako Prekršajni Sud u nekim slučajevima odobrava i saslušanje na sudu u mjestu prebivanja,a za što se podnosi poseban zahtjev.Nadam se da sam pomogao,a ako sam nešto propustio ili krivo napisao sigurno će se iskusniji forumaši javiti i israviti me

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

desperado, hvala na odgovoru.

 

Odazvat ćemo se sudu, kao što smo se odazvali i policiji da pokažemo vozilo (nakon 5 mjeseci), u drugom gradu...a policajac se na kraju nije pojavio...

 

Zanima me ovaj moment koji spominjete, da se zatraži saslušanje prema mjestu prebivališta. Nije u pitanju mala udaljenost, pogotovo ako se uzme u obzir iskonstruiranost slučaja...

 

Postoji li neki propisani oblik komunikacije? Pretpostavljam da bi taj zahtjev/molbu trebalo uputiti sudu na kojem je zakazano ročište. Ima li kakav rok?

 

Hvala, pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija