Jump to content

Why?


quick

Preporučene objave

Molio bih odgovor na pitanje: Zaposlen u privatnom sektoru 12god. Prvih 6 godina radio na određeno svakih 6 mjeseci ugovor bi bio produžen, nakon toga dobio nove bodove i ugovor na neodređeno,radim 2god.po novom ugovoru da bi onda slijedila nova sistematizacija i novi bodovi (veći tako je i u prvom slučaju bilo povećanje bodova)no ovj put se stari ugovor raskinuo te sam novi dobio opet na određeno na 6 mjeseci. Pitanje je da li je ovdje u mom slučaju pravno gledano sve legalno i u skladu sa ZOR-om.Jednom mi se i zaprijetilo otkazom u smislu pazi šta radiš ti si na ugovoru.

U tvrtki imamo organiziran sindikat čiji sam član otkad sam zaposlen,no radnik je slabo zastupljen po pitanju svojih prava od strane sindikalnog povjerenika.Radim od 98god. :palac::palacdolje::palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznamo dali vi spadate u državne službenike i namještenike. ako je tako onda za vas vrujedi Zakon o DSiN u kojem su neke stvari drugačije regulirane nego u zakonu o radu.Svakako je pravno vrlo upitna odluka vaših poslodavaca da vam ugovor o radu na neodređeno vrijeme raskinu i ponude vam ugovor na određeno vrijeme jer zakon propisuje da kada je jedno pravo različito tretirano u dva zakona ili akta primjenjuje se za radnika povoljnije pravo. Bilo bi dobro da se savjetujete sa odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sorrrry,

malo sam zabrio. ti si napisal da si radio kod privatnika. bilo mi je ono,totalno bez veze da da tolko godina radiš na određeno.pa te primi na neodređeno,pa sad opet na određeno. NESMIJETO RADITI.

Odmah mu napiši Zahtjev za zaštitu prava. Ako hoćeš razgovarati pošalji mi poruku na PM,pa ga bumo "rasturili. Nemre to tak kak je zamislil tvoj poslodavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na odgovoru cigo1 imat ću na umu ovaj podatak no ne bih za sada ništa poduzimao važno mi je da znam ukoliko dođe do nekakvog spora ili prijetnje ne daj bože otkaza šta mi je činiti.Čuvam sve ugovore o radu otkad radim i supruga mi radi u istom poduzeću i riječ je o jednoj velikoj i poznatoj firmi kako kod nas tako i u svijetu. Hvala još jednom. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija