Jump to content

Odjava sa zdrastvenog


Ivko

Preporučene objave

Radio sam u jednoj firmi do 1998 godine kada sam otišao vani.

Nedavno po povratku sam se ponovno zaposlio ali me ne mogu osigurati jer sam navodno još osiguran kod prošle firme. Napominjem da je ta firma otišla u stečaj još davne 1998. Koliko sam ja shvatio oni me jesu odjavili sa mirovniskog ali zašto nisu i sa zdrastvenog nemam pojma. Što da napravim pošto sa vlasnicima te firme nemogu nikako stupiti u kontakt, a sadašnji poslodavac me ne može osigurati dok to ne riješim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali biste osobno otići u HZZO s radnom knjižicom (ponesite i fotokopiju radne knjižice - osobito stranice na kojoj je žig tvrtke kod koje vam je radni odnos prestao još 1998., kao i potvrdu o odjavi s mirovinskom iz 1998.). Ujedno, napišite i zamolbu u kojoj ćete u 2 rečenice ukratko objasniti u čemu je problem i zatražiti da se napravi odjava. Trebali biste dobiti papir o odjavi s HZZO-a, a ako to nije moguće neka vam samo daju broj osigurane osobe - inače broj koji je dosada pisao na zdravstvenim iskaznicama - on je potreban novom poslodavcu kako bi vas prijavio. S obzirom da taj prijašnji poslodavac više ne postoji, jedino sami možete riješiti ovaj problem. Ne može vam pomoći niti novi poslodavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija