Jump to content

Pomoć-zahtjev za odštetu od osiguranja pravno neosnovan


rocko

Preporučene objave

Dakle

Jednog lijepog dana vozim iza brata sa očevim autom i brat uspori prije krivine a ja pametan ne uspijem usporit i udarim u zadnji kraj njegovog auta,zanese ga i izleti s ceste.Šteta na mom(očevom)autu minimalna a bratu ima dosta štete,cca 6-7 tkn.Zovemo policiju,oni kažu da ne treba policijski zapisnik jer je samo manja materijalna šteta pa nek se dogovorimo međusobno samo s policama.

Odemo na procjenu štete i procjenitelj sve poslika,ispunimo zapisnik,ja priznajem krivicu da sam kriv za sudar.

Oba auta iz prometne nezgode su uredno registrirana i osigurana.

Nakon 15-ak dana dolazi rješenje od osiguranja da je zahtjev za naknadu štete 'pravno neosnovan',mogučnost žalbe u roku od 15 dana.

Brat uloži žalbu i nisu je uvažili,prema njihovim kriterijima nema pravne osnove po kojoj sam ja kao vozač kriv za izazivanje sudara i ne žele nadoknadit štetu na bratovom vozilu jer su njihovi stručnjaci utvrdili da ja nisam kriv za sudar i rješenje se smatra konačnim,tj nema više prava na žalbu

Znači razbia san bratu auto i sad san u problemu,osiguranje ne želi nadoknadit štetu,brat ludi,svađa je u kući samo takva....

Šta mi je radit,da li da ih tužim,pritisnem.Da li postoji neka mogučnost preko odvjetnika da ih ganjam,jel mi se isplati zezat s tim,čak da ih tužim i za duševnu bol jer su bezobrazni i bahato su se ponijeli prema nama kao klijentima,i u pitanju su obiteljski odnosi.

Za pretpostavit je da oni sumnjaju u sudar,pošto je brat udario brata,ali kakve to veze ima,oboje smo vozači,imamo važeče dozvole,auti su legalni,registrirani,osigurani,zar je nezamislivo da se to dogodi,nisu mi jasni?

Šta mi je činit?

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Te njihove komisije i konačnost neka objese mačku o rep.

 

Dužni ste sačiniti euro izvješće i dati izjave na osiguranju.

 

Ukoliko ste dali lažne izjave, a očito je da oštećenja ne odgovaraju stvarnom događaju, mogu vas "otpiliti" pa ih vi izvolite tužiti.

 

S obzirom da su vas odmah odbili, čak i bez ponude iznosa za koji ne možete kupiti ni kikiriki, ipak mislim da vam finta nije uspjela.

 

Dakle, pismeno tražiti obeštećenje i tražiti pismeni odgovor.

 

Taj odgovor je temelj za tužbu, koju će te sigurno dobiti s obzirom da se obojica pošteni i primjerni građani Republike Hrvatske.

 

Sam pokušaj, tj. podnošenje zahtjeva za isplatu štete lažirane prometne nesreće je kazneno djelo iz čl. 225. KZ-a koje se vodi povodom prijedloga, a takvi prijedlozi su najslađa intervencija pravnika osiguravatelja.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija