Jump to content

Prebivaliste


zbuzanic

Preporučene objave

Poštovanje,

nakon ostavinske rasprave, naslijedio sam od oca kuću, braća/sestra su već prije darovnim ugovorom dobili svoje kuće/stanove.

 

Obzirom da jedan brat još uvijek ima prebivalište na adresi kuće koju sam naslijedio da li može osporavati moje naslijeđe, tj. ukoliko se meni nešto dogodi, da li on ima pravo tražiti nešto zbog tog prebivališta ili to automatski naslijeđuje moja supruga tj. dijete?

 

Obzirom na obiteljska neslaganja :(, postoji mogućnost da ne pristane na odjavu prebivališta, stoga molim savjet što u takvom slučaju napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče nasljeđivanja i prebivališta ovi pojmovi ne bi trebali imati nikakve veze sa osporavanjem nasljedstva već bi eventualno imalo veze sa budućim stjecanjem vlasništva i to dosjelošću-znači kada ne bi živjeli u toj kući nakon određenog broja godina bi se mogao pokrenuti postupak utvrđivanja vlasništva i taj način bi moglo doći do promjene vlasništva.Ako je pak brat već dobio nužni dio tada ne bi uspio u parnici ukoliko je postojala oporuka.

U odnosu na odjavu prebivališta, to može učiniti samo stranka osobno ili uz punomoć. Ukoliko stranka ne živi na adresi prebivališta tada vlasnik može u nadležnoj policijskoj postaji uz prilaganje vlasničkog lista zatražiti brisanje osobe sa adrese vlasnika. Provodi se postupak te ukoliko se utvrdi da osoba ne stanuje na adresi donosi se rješenje o brisanju iz evidencije prebivališta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija