Jump to content

rizicni poslovi


synapse

Preporučene objave

sa poslodavcem imam ugovor prema kojem radim uredski posao medjutim dinamikom posla doslo je do toga da radim i terenske te u 80% slucajeva po zivot opasne poslove zbog kojih sam pod stresom te mi je zdravlje konstantno ugrozeno (prehlada, bolovi misica i kosti, neispavanost, vrtoglavica, iscrpljenost). Ugovorom je definirano da ce se za potrebe takvih poslova napraviti aneks ugovora i drugaciji poslovni dogovor.

 

prestankom obavljanja takvih poslova pretpostavljam da ce zaprijetit otkazom.

sto mi je ciniti? koja su moja prava te sto mogu po tom pitanju napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"...dinamikom posla došlo je do ..." kažete vi. Ta je dinamika morala biti praćena pisanim aktima poslodavca - poslovi i zadaci se ugovaraju ugovorom o radu, a u slučaju opasnosti, više sile, elementarne nepogode i sličnih slučajeva poslodavac izdaje radne naloge u obliku odluka radnicima za neke tada nužne i potrebne poslove. Imate li vi odluku koja slijedi dinamiku vaše tvrtke? Ako nemate, niste morali raditi ništa osim onog što ste ugovorom o radu ugovorili. Znam da ćete reći da ste se bojali otkaza, pa ste pristali, ali sad iskoristite to što kažete da ste već ugovorom predvidjeli aneks za promjenu poslova i dok ga ne potpišete - nemojte raditi. Poslodavac vas ne može natjerati da radite ono što niste ugovorili, samo ima jedna sitna caka - imate li snage izdržati mobing?

I još jedna napomena - dogodi li vam se povreda na radu zato što ste radili poslove koje niste ugovorili, još će vas optužiti i inspekcija rada - i oni imaju predviđene kazne za radnike koji se ne pridržavaju propisanih pravila zaštite na radu ili nisu educirani za nju u nekim poslovima.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija