Jump to content

ne poričem ali .............


tenenum

Preporučene objave

Danas sam na pošti podigao (i potpisao uz predočenje osobne iskaznice):

Poziv radi plaćanja novčane kazne i troškova postupka,ujedno piše da sam 26.08.2009.proglašen krivim zbog prekršaja iz čl.196 Zakona o sigurnosti pr.na cestama a izrečena mi je kazna od 5.5oo,oo kuna.

 

po povratku s pošte u poštanskom sandučiću sam pronašao plavu kovertu od MUP-a na kojoj piše u vlastite ruke (a ja nisam ništa potpisao):

Obavijest o izvršenju zaštitne mjere

 

povezane s istim brojem kao i u pozivu od suda.

 

U sedmom mjesecu 2008.god. policajac me zaustavio sa mbitelom u vožnji,usput dao Drager i konstatirao 1.37 minus tolerancija 1.27 promila,ja uredno potpisao,oduzeo mi vozačku na 8 dana (začudilo me što maksimalno ali kriv sam pa ne prigovaram.....) nakon 8 dana podigao vozačku i čekao KAZNU,

Nisam nikad primio i potpisao riješenje suda o prekršaju,naglašavam ni primio niti potpisao,stoga pitam one koji znaju više dali je ovo riješenje pravomoćno ili mi trebaju prvo uručiti riješenje pa ako se ne žalim da je ono pravomoćno,shodno tome ako nije pravomoćno riješenje sude da li je zaštitna mjera MUP-pravovaljana.

Posebno me muči što u obavijesti MUP-a piše da zaštitna mjera počinje teći od primitka ove obavijesti,pa se moram zapitati ako nisam potpisao prijem pošilje nego ju je poštar ostavio u sandučiću,da li je to u redu ,malo sam zbunjen ali mi se čini da je ovo kupus a ne pravna procedura.

Hvala na svakom dobronamjernom savjetu. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštar vam je dužan obavijest dati osobno u ruke.

 

Ili niste bili kod kuće ili ste ga izbjegavali, pa je ostavio pismenu obavjest da je možete preuzeti u pošti, i to dva puta, što ste opet izbjegavali.

 

Pošta je tu obavjest vratila policiji, policajac ju je sukladno čl. 148. Prekršajnog zakona ostavio tamo gdje se uobičajno ostavlja pošta, čime je dostava izvršena.

 

Nastavite li tako i dalje ignorirati pravni sustav i ovu državu i nastavite i dalje voziti, ako vas policija detektira slijedi uhićenje, najvjerovatnije boravak u pritvorskoj jedinici policije i privođenje na sud.

 

U vašem idućem odgovoru najvjerovatnije slijedi objašnjenje da o aureoli poviše glave, da niste ništa primili itd itd, ali za sve vam je kasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam izbjegavao poštara niti pronalazio ranije pozivnice da dođem na poštu,nije ih bilo....

naglašavam,dobio žutu ceduljicu i otišao na poštu i podigao poziv da dođem u vezi plaćanja kazne,a riješenje nikad nisam zaprimio,naglašavam NIKAD

kovertu od mupa NAŠAO u sandučiću a da ništa nisam potpisao

nisam svetac nego čovijek sa svim grijesima ali i porezni obveznik koji plaća porez i želi pravnu državu a ovo što sam opisao meni ne liči na pravdu i zakonitost,,,,

 

potpetica ako je do moralnih prodika obratio bi se na koji religiozni link a ne LEGALIS

hvala,mada ne tnam na čemu :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam na pošti podigao (i potpisao uz predočenje osobne iskaznice): Poziv radi plaćanja novčane kazne i troškova postupka,ujedno piše da sam 26.08.2009.proglašen krivim zbog prekršaja iz čl.196 Zakona o sigurnosti pr.na cestama a izrečena mi je kazna od 5.5oo,oo kuna.

 

Temeljem članka 196.niste mogli dobiti tako visoku kaznu...nadopunite se....

 

Ukoliko niste primili nikakvo rješenje ili je dostava bila neuredna i to možete dokazati, isto nemože biti pravomočni niti izvršno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Idemo dalje...

Podnio sam zahtjev za poništenje pravomoćnosti presude,na osnovu neuručenja riješenje a samim tim i kršenja moji preva na žalbeni postupak,nakon dva mjeseca nevož

nje stiže m,i opet u sandučić,naglašavam opet bez uručenja u rulke kao piše na omotnici,obavjest MUP-a da mi odlukom suda prestaje izvršenje zabrane vožnje....

Prije par dana sam bio na saslušanju kod sudca i uz moju izjavu i predočenje dokumenata "dokazao" da nism primio "presudu",sudac mi je uručio rješenje o prestanku pravomoćnosti svog prethodnog riješenja te mi uručio riješenje te me upozorio na rokove prava na žalbu...

I dalje me muči dostavljanje riješenja MUP-a na način kako to sad čini poštar. 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ništa novo, imao sam takav slučaj! poštar se uredno potpisao umjesto mene i ostavio mi pismo u sandučiću!! očito vaš poštar ima istu praksu jer mu se ne da vraćati poštu i ispunjavati papirologiju za istu (moja pretpostavka). način na koji sam ja to riješio je : nazvao sam poštu i tražio odgovornu osobu i podnio žalbu na "revnog" poštara. idući dan dolazi mi taj isti poštar s prodikama da se je meni bolje potpisati i preuzeti poštu nego da on mora vraćat poštu!!! mislim kakv kreten moraš bit??? moje pravo je da potpišem ili da ne potpišem!!! vidim da potpetica osim pravnih savjeta , dijeli i moralne pa da se pridružim nekolicini kojima to ide na živce, te poručim dotičnoj da to ostavi za neki drugi forum!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija