Jump to content

pokojni suvlasnici nekretnine


VEDRANKA

Preporučene objave

Imam problem i molim za pomoć. Suvlasnica sam nekretnine u omjeru 6/12, moja sestra 4/12 i dva pokojnika (već 20 god) svaki 1/12. Njihovim nasljednicima se nema traga, a rodbina-rođ. brat nije nikad i niti želi pokrenuti raspravu o nasljeđivanju. Suvlasnici smo "kuće sa dvorištem". Kako bi ja i sestra krenule u obnovu i adaptaciju kuće od dna do krova interesira me da li će nam oni kao suvlasnici smeteti za dobivanje razno raznih dozvola za radove, odnosno kako bi možda ja mogla pokrenuti ostavinsku raspravu i da li moram navesti njihovog brata kao potencijalnu osobu za nasljednika, budući su im djeca negdje u "bijelom svjetu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Može li još malo pomoći. Ako nekretnina traži veće zahvate zbog urušenog krova, trošnih zidova (u kući se nemože stanovati) da li bi se moglo krenuti u adaptaciju bez suglasnosti svih suvlasnika (u ovom slučaju pokojnih), uz suglasnost većinskih vlasnika, pa da se i ne poteže postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, jer se bojim da će to potrajati i da će me na kraju financijski dosta koštati, kada se probude svi "duhovi prošlosti".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija