Jump to content

dokazivanje udijela(partnerstva) u firmi


JelennaZd

Preporučene objave

Naime ovako stvari stoje, moj otac je uložio novac u jednu firmu zajedno sa još jednim prijateljem međutim nisu pri tome potpisali ugovore o vlasništvu. Ta firma je na tog njegovog prijatelja od otvaranja i u početku nije bilo nikakvih problema. Moj otac mu je vjerovao i zato nije odmah tražio potpisivanje ugovora. Naravno nakon nekog vremena došlo je do trzavica i sad taj čovik više ne želi ni pričati sa nama a kamoli potpisati ugovore. Sve strojeve i opremu kupili smo mi i za to imamo bankovne izvatke i slične dokaze. Unajmili smo odvjetnika i on ga je pravno pozvao na utvrđivanje vlasništva međutim ovaj se nije odazvao. Šta napraviti sad??? Čula sam da se to može dati da to utvrdi trgovački sud.tzv. neki zakon o arbitraži. Molim vas za pomoć!!! Unaprijed hvala svima! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema smisla detaljno pisati o ovome, pogotovo ako imate odvjetnika i s istim se možete konzultirati.

Ali bih rekao da se treba koncentrirati na povrat ulaganja (dokazati postojanje ugovora o zajmu, odnosno ugovora o zakupu za opremu), a ne stjecanje udjela jer je po mome to neutemeljeno, a i da je onda osim prava stječete i obveze.

Zakon o arbitraži...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija