Jump to content

smanjenje alimentacije


Barbie15

Preporučene objave

Pozdrav,

 

trebam pomoć, ali molim samo bez osude.... Znači moj muž ima iz prvog brata djete (ide u školu). Kod rastave/skrbništva/alimentacije pristao je plaćati 3000kn alimentaciju (nije mu bila dosuđena nego dogovorno) jer smo imali tolike prihode.... sada nažalost on nema posao, radim samo ja, a moja plaća nam jedva pokriva režije i kredit za stan.... prvih par mjeseci nakon gubitka posla smo plaćali puni iznos alimentacije, sada plaćamo djelomičnu (koliko možemo - nekad pola, nekad trećinu) , ali naprosto ne možemo više odvojiti. Nažalost imamo problem s bivšom suprugom koja ne prihvaća situaciju tj prijeti se tužbom za neplaćajnje cijele alimentacije. koji su naši idući koraci? kako tražiti smanjenje alimentacije? da li je moguće dobiti smanjenje ako ne radi... i samo neka uđe u zapisnik da mi i sa strane kupujemo i priuštimo djetetu koliko možemo i naravno da uvijek na prvo mjesto staviš djete.

 

pomagajte :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje vam je tužba i neki manji iznos, jer su se bitno promijenile okolnosti.

3.000kn je popriličan iznos, naročito za nekog tko je nezaposlen (niste spomenuli uzrast preciznije od "školarac", ali za računati je sa cca minimalnim iznosom objavljenim za ovu godinu ako je jedino dijete koje uzdržava: 7-12g 1.062,20kn i od 13g dalje 1.168,42kn).

 

Do tada će zbilja biti dužan plaćati prema onome kako je prethodno odlučeno i piše...

Zato, možda bi bilo dobro da to uradi- jučer ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija