Jump to content

škola za otvaranje obrta


Bibiyus84

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam SSS, položio sam tečaj Serviser i Računalni programer u Ivori (http://www.ivora.hr), taj tečaj se upisuje u radnu knjižicu. Moje pitanje bi bolo; Da li ja sa tom "školom" mogu otvoriti informatički obrt?

Naime, prijatelj koji je isto to završio, je htjeo otvoriti obrt, ali su mu rekli u registru da može otvoriti samo D.O.o.. Jedina razlika je što on ima trogodišnju srednju školu, a ja četverogodišnju.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda je i dobro što ćemo ulaskom u punopravno članstvo EU ukinuti radne knjižice kao dokumente, u njih se zadnjih dvadesetak godina upisuje skorao pa i da ste kupovali u npr. Billi ili Mercatoru. Ljude to na ovaj način zbunjuje, misle da neki tečaj koji se time reklamira znači i stručnu spremu, a nakon što plate tečaj otkriju pokušajem ostvarivanja prava po osnovi tog upisa u radnu knjižicu da to baš i ne ide kako su organizatori tečaja veselo obećavali. Vidim da se to dogodilo i vašem prijatelju, a bojim se da će i vama. Obrti koji su vezani (oni za koje je potrebna odgovarajuća stručna sprema) podrazumijevaju obrazovanje koje ostvarujete u redovnom ili izvanrednom školovanju (na pučkom učilištu koje obrazuje odrasle), ali koje vam daje zvanje slično onom iz redovnog školovanja. Razni tečajevi nažalost nisu to, i bojim se da unatoč četverogodišnjem školovanju nećete moći otvoriti željeni obrt, ali kako mi je poznato da se ta praksa od jedne do druge županije razlikuje, probajte upitati u županijskom uredu za rad na području gdje živite, oni će vam dati rješenje pa će sigurno i znati što vam je potrebno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija