Jump to content

Povrat poreza na kredit pri kupnji prve nekretnine


PunoIme

Preporučene objave

mam problem oko povrata poreza, a vezano za stambeni kredit pri kupnji prve nekretnine.

Svakako ću podnijeti prigovor poreznoj upravi ,ali me isto tako zanimaju druga mišljenja.

 

ČINJENICE:

Godine 2007 sam odlučio kupiti kuću gdje su vlasnici bile moje dvije tete i moja majka ( znači njezine sestre).Prije toga nisam imao nikakve nekretnine u vlasništvu, niti moja supruga.Kada sam odlučio realizirati kredit u banci su mi rekli da ne mogu dobiti kredit za nekretninu gdje je moja majka jedan od vlasnika, te da mi ona mora prvo njezin dio darovati. Tako je i učinjeno.Usput,radi se o jednoj staroj kući ( znači jedna kuća bez više stanova ). Odmah nakon mjesec-dva ( koliko več traje odobrenje kredita kod nas) sam kupio ostala dva dijela kuće koje su vlasnici moje tete.

Prošle godine sam uredno predao zahtjev za povrat poreza na konto kamata za kupnju prve nekretnine i dobio sam oko 2.000 kuna.

 

PROBLEM:

Ove godine sam dobio odbijenicu uz obrazloženje da nemam pravo na povrat poreza jer to što sam ja kupio od mojih teta nije meni prva nekretnina, nego druga, te da

sam već bio vlasnik jednoga dijela, te se time smatra da ovo što sam kupio nije prva nekretnina. A prošle sam godine dobio na konto toga povrat poreza.Napominjem da od porezne uprave ( prošlo je 30 mjeseci) nisam dobio da moram platiti porez na nekretninu.

 

Sada više stvarno nemam pojma da li je to što sam kupio druga ili prva nekretnina. Naravno da su mi u banci rekli da oni u poreznoj nisu normalni,ali možda i jesu. Samo me zanima tumačenje ovog mog slučaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija