Jump to content

premjestaj na drugo radno mjesto


malaLavica

Preporučene objave

Pozdrav svima,

zanima me da li poslodavac ima pravo promjeniti moje radno mjesto bez mojeg znanja dok sam na bolovanju.Naime kad se vratim s bolovanja rečeno mi je da ću otići na drugo radno mjesto,naravno slabije plaćeno.pa me zanimaju moja prava,na koja prava se mogu pozvati,koje korake je najbolje poduzeti.

Unaprijed hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte čl 76. Zakona o radu (Narodne Novine 149/09). Ukoliko se razumno možete dogovorti s polsodavcem razgovarajte s njim i pokušajte iznaći neko rješenje, ako to nije moguće tražite od njega pisani nalog da vas se uputi na novo radno mjesto, recite da ste sklopili ugovor o radu za vaše radno mjesto koje sada imate i plaću koju sada imate. Ugovor o radu je dvostrani pravni odnos i ne može se mijenjati voljom samo jedne ugovorne strane. Trebalo bi provjeriti da li u tvrtci u kojoj ste zaposleni postji pravilnik o radu ili kolektivni ugovor jer odredbe istih ponekad i regliraju ovu materiju na način da radnik, čak i kada ga se zbog određenih okolnosti premjesti na drugo radno mjesto zadržava pravo na raniju plaću. Na raspolaganju su vam još inspekcija rada i sindikat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija