Jump to content

Hrvatski zastupnici u BiH spriječili reviziju branitelja


Mrljavac

Preporučene objave

MOSTAR, 8. srpnja 2010. (Hina) - Hrvatski zastupnici u Domu naroda parlamenta Federacije BiH srušili su u četvrtak zakon o reviziji branitelja čije bi donošenje prijetilo ukidanju prava više od 10.000 hrvatskih stradalnika u BiH, objavio je Radio Herceg-Bosne.

 

Za izmjene zakona o provođenju revizije branitelja bilo je 29 zastupnika, uglavnom Bošnjaka, a 12 hrvatskih zastupnika bilo je protiv.

 

Čelnik kluba Hrvata Josip Perić istaknuo je da hrvatski zastupnici nisu protiv revizije, nego su protiv revizije koja bi bila na štetu Hrvata.

 

Kako su objasnili hrvatski zastupnici, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane nisu dobivali nikakve potvrde pa na taj način ne bi mogli dokazati da su sudjelovali u ratu.

 

U članku 9. amandmana na zakon o reviziji korisnika braniteljskih naknada predlaže se da se do završetka revizije prekine isplata naknada svim korisnicima koji u roku od mjesec dana potvrdama o isplaćenim vojničkim plaćama ne budu mogli dokazati pripadnost vojnim postrojbama. Ta se odredba odnosi na sve branitelje koji su prava stekli nakon 2004. godine - godine u kojoj su hrvatski branitelji i stradalnici zapravo regulirali svoja prava u Federaciji BiH budući da su do tada naknade uglavnom dobivali iz Hrvatske.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija