Jump to content

susreti mlt s ocem i polubraćom


marlino

Preporučene objave

evo opet nastaju problemi oko susreta mene i kćeri kao i oko susreta kćeri s mojom dicom iz drugog braka pa molim sve za savjet što napraviti.

dite je od kraja godine dolazilo više manje po presudama s tim da bi ju čekao po 2-3 sata jer bi ju baka did i mama zadržavali, vrijeđali ju, okrivljivali..."da sam ti ja mama polomio bi ti sve kosti i okrenuo bi ti vrat zato što ideš kod njega..." uglavnom danas je dogovoreno da ću doći u 10 ali se kćer nije pojavila niti se javila na mob. policiju sam obavijestio pa su na moje inzistiranje da izađu na teren i napravu zapisnik, isti razgovarali s ditetom koje je reklo da ne želi kod mene( naravno riječ je o manipulaciji), a ja sam tražio da upozore baku, djeda i majku da se moraju sud. presude poštivati kao i da čine kazneno djelo što isti nisu napravili.czss je pismeno do sada 100 puta obavješten o svemu, a sama majka je rekla da nema namjeru se pridržavati presude ( što je zapisano u zapisniku) ali ju naravno nisu upozorili na posljedice- dakle na taj način istu podržavaju i potiču. nadzoru se uredno piše o svemu a kad ga zovem ili se ne javlja ili mi odgovori kako će on podnijeti ostavku iako nije razriješen sa te dužnosti i uredno prima novce 400 kn za nešto što ne radi.policija, czss, nadzor a i sud me vozaju kao budalu već godinama.moram naglasiti da je presudu za svaki drugi vikend tražilo dite i majka čega se uopće ne pridržavaju u posljednje vrijeme a otkad je nadzor najavio ostavku( kao što je bilo dok istog nije bilo a što sam ranije pisao).naglašavam da bi dite tribalo spavati po presudi kod mene ali poštivao sad do sad njenu želju pa nisam na tomu inzistirao što svi znaju a sada iskorištavaju to na način da mi žele i to malo vrimena s njome uskratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadzor nad roditeljskom skrbi je jedna mjera. Susreti i druženje pod nadzorom su druga. Ne moraju biti u tijeku istovremeno, a i mogu. Ona prva je u nadležnosti czss-a (cijeli program, ma što u njemu pisalo), o drugoj varijanti odlučuje sud.

Radi izjave vaše kćeri da ne želi doći, teško bi bilo bivšoj nalijepiti KD izravno tim putem.

Voditelj mjere nadzora nad vašom i majčinom roditeljskom skrbi ne provodi suvislo neki program. To što netko priča da će "dati ostavku" ga ne lišava obveza dok god je njima zadužen. I da, morao je cijelo vrijeme ulagati trud da dijete i vi ostvarite normalan kontakt, potruditi se oko majke i njenog "nadasve čudnovatog" stava o tome. Vaši roditelji koji vas ucjenjuju nasljedstvom da biste odustali od susreta i druženja s djetetom, plus utjecaj na dijete direktno (što je nadzor, kako kažete i evidentirao kao takav), a kažete i da oni imaju ogroman utjecaj na najku djeteta, nije nimalo od pomoći. Dapače, enormno je štetan.

Ovrha i nije za dijete baš presjajna varijanta, jer je za njega najvažnija točka da je na to kvalitetno pripremljeno, a obzirom na sve što ste do sada pisali i napisali, vrlo je izgledno da bi dijete bilo sve osim pripremljeno.

Varijanta susreta i druženja pod nadzorom bi možda bila jednostavnija verzija početka urednog kontakta, jer bi osoba trebala upotrijebiti svo svoje stručno znanje i sposobnosti da dijete s povjerenjem to vrijeme provede s vama i njom.

 

Jer... kako bi stručna osoba mogla objasniti da (uz sva ostala sredstva na raspolaganju za držanje na uzici majke, bake i djeda, +psiholog djetetu itd.) nije uspjela privoliti dijete da privede vrijeme sa vama u njenom prisustvu, osim vlastitom nesposobnošću i manjkom kompetencija u svakom pogledu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadzor traje ali nadzornik u protekla 4 mjeseca dolazi 1 mjesečno a na moj upit po pitanju toga je tvrdio da nema potribe dolaziti jer da problem nije kod mene- naravno to nije decidirano i napisao!ovako piše:"budući da su odnosi marina i njegovih roditelja narušeni, a majka je submisivna te podložna utjecaju njegovih roditelja, to i sama mlt.... u situacijikad je sa njima kreira slično negativno mišljenje i stav o ocu, što marina jako pogađa..."

 

Newbie, susreti su se u protekla 3-4 mjeseca odvijali uredno s tim da su bili isprekidani porukama, pozivima majke diteta i mojih roditelja.zadnja dva miseca prije kraja školske godine je dite svakodnevno dolazilo (i van presude ) kako bi joj se pomoglo za školu a isto tako i kad nije imala ni učiti ni ništa(pomažemo joj ja i sad. supruga u učenju jer ima poteškoća kako sam i ranije pisao).završava škola i na sudu su nekoliko rasprava i od tada je poslana baki i djedu( daju joj se i dalje svi zapisnici, i pune joj se uši).radi predmeta u kojemu tražim povećanje susreta ista je pozvana na czss 01.07- to je na kraju bez obavijesti i opravdanja odgođeno za 09.07- tada dite vode baka, djed i mama na razgovor(naravno pripremljenu).dakle dite i ja imamo normalan kontakt ukoliko se nitko ne petlja(ona je sama znala poslati poruku da će doći) - czzs je svojom šutnjom kao i nadzor dalo njima zeleno svitlo da to rade i tako svako malo.ispada da kad ditetu nema tko pomoći oko škole, kad joj nema tko oprati skuhat kupiti onda sam dobar a inače nevaljam svako ljeto je ista situacija.mene zanima da li se presuda ne mora ili mora poštivati??? i što mogu poduzet da zaštitim dite od pritisaka okoline(baka joj je danas naredila da se ne javi a potom i uzela mob. i ugasila)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i još nešto iz izvješća:" mlt...... opisuje boravke kao ugodne...... .....doznajem da marinovi roditelji imaju veliki utjecaj te prohtjeve vezana za mlt....."

 

"majka ni sama nije zadovoljna kad je mlt.... kod oca uopće, bilo po presudi ili ne. ona najradije ne bi da mlt.... tamo boravi.kroz razgovor s majkom i mlt...... stječe se dojam da veliki utjecaj na njihove stavove imaju i roditelji oca, a čiji su odnosi sa sinom narušeni..."

 

"...majka viđanja preko tjedna a van presude nije nikako podržavala, pa ni u onim situacijama kada bi možda i sama mlt.... iskazala želju da ide preko tjedna kod oca ...."

 

to je samo dio onoga što je napisano ili što je trebalo napisati, pa se iz toga jasno vidi gdje je problem ali nitko neće poduzme ništa.mogu li ja tražiti nadzor susreta mene i diteta a i nadzor susreta s bakom i djedom(koji viđaju unuku u dogovoru s majkom diteta a ne po odluci suda)?mogu li tražiti i kako vještačenje diteta i da li bi s time mogle dokazati manipulacije???dite u zadnja dva dana svako malo plače (petak i subotu i to kad dodje k meni i kad ju vozim nazad baki i djedu na spavanje)mislim da ona jednostavno ne zna više što bi pa tako laže mene i govori ono što bi ja želio a isto tako s druge strane ima baku dida i mamu kojima govori suprotno kako bi njima udovoljila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodat ću k ovome što ste naveli kao evidentirano i:

marlino je napisao:

...moji me roditelji ucjenjuju pred mojim ditetom da ukoliko ne odustanem od susreta s njom da će sve prepisati drugome -za što me i nije puno briga jer sam i do sada živio bez njihove pomoći a kao podstanar ali me zanima kako se to tumači s obzirom d a to rade svaki put kad dodjem po dite i ispred nje...

 

...da li je pametno o tome obavijestiti czss s obzirom na prijetnje vrijeđanja pred ditetom na koju nažalost moji roditelji imaju veliki utjecaj na način da ista u popunosti promini ponašanje i način razgovora nakon što bude s njima...

 

...zadnje je ditetu baka rekla da ona ne bi ni išla kod tate da je na njeno misto i to danas ponovila isprid mene i diteta te nije dala da dite uđe u auto k meni dok me nije izvrijeđala pred njom -45 minuta...

 

Objavljeno: 6.7. i 7.7.

 

Ako ste uspjeli par mjeseci konačno normalno ostvariti kontakt, a ponovno počinje priča iz početka, evidentirano u nadzoru jest tko na koga kako utječe i zašto, baki/djedu s kojima dijete ne živi neovlašten pristup može biti ograničen ili zabranjen.

Ako je ovako opstruktivna i destruktivna aktivnost usmjerena direktno na dijete ne utječe pogubno na njegovu dobrobit, e onda... :bang:

Ovo bi mogao CZSS, možete vi, dijete. Bilo bi najbolje da sa nadzornikom pokušate vidjeti što misli o tome, jer bi podrška te vrste bila prilično vrijedna. Doduše, u tom smislu se dalo već s vašim roditeljima "porazgovarati".

Jer, zbilja traje i ponavlja se.

Samo, CZSS za koji kažete da pomaže majci predložiti sudu smanjenje uslijed cijele priče... khm, nije baš izvjesno da bi bili presretni surađivati na tome. A možda i bi?

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se ali na koji način tražiti ograničavanje susreta bake i djeda kad im to majka djeteta uporno dozvoljava jer naravno podržavaju je u stvarnju problema meni iz inata a najviše na štetu našeg diteta.otac je danas najavio kako sutra ide na czss(a do sada me u nekoliko navrata blatio po czss-nepozvan kao i na PU). imam izjavu starije kćeri(22) u kojoj navodi da se susreti ne održavaju te da na odluke njene sestre a moje kćeri utječu mišljenja bake djeda i to negativno. te da tako i mlt .... zbog toga stvara lošu sliku o meni i svima ost. kod menepa da je zbog toga i mlt.... često prema ocu nepristojna, nepoštena.... ---to je ovjereno kod javnog bilježnika(a i starija kćer živi s majkom i mlt...)dali mi takva izjava može pomoći jer od czss,Pu i nadzora ne mogu očekivati.uostalom czss ima ta izvješća pa nisu do danas na sve noje dopise ništa napravila a PU rješava stvar na način da dite u prisustvu bake djeda i mame pitaju da li želi kod oca?!prije tjedan dana je majka diteta na czss izjavila da "dite želi dolaziti i dalje svaki drugi vikend a da će prema svojoj volji i raspoloženju dolaziti možda i preko tjedna" ali da ona(majka) ne želi da se presuda o susretima proširi a što sam ja tražio putem suda.dakle neki dan je dite htjelo kod mene a sada više ne??od nadzora kao što sam pisao ništa jer iz početka se više od misec dana nije pojavljivao a onda je neredovito dolazio a za vrime vikenda (kad su susreti) nikad nije bio dostupan kao ni druge dane osim kad bi najavio svoj dolazak, sada je digao ruke iako još uvijek kako ste i sami rekli on je i dalje nadzornik- samo ništa ne radi a prima plaću-dali to spada u nesavjesno obavljanje dužnosti (za njega kao i za onoga koga sam obavijestio o tome da ništa ne želi više raditi-czSS)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko dugo imaju posla sa vama, u czss-u su i sami mogli zaključiti tko se tu, kime, s kim i zašto lopta, a na čiju štetu i poduzeti korake, barem za početak upoznati baku/djeda kako se to može spriječiti ako nastave sina "dresirati" direktnim uznemiravanjem, kontinuiranim pritiskom i manipulacijom djetetom na njegovu štetu. Sud je taj koji u izvanparničnom postupku odlučuje o takvim stvarima...

Naime, njihovo mišljenje o vama može biti i najgore moguće radi odnosa u kakvima ste međusobno, ali nemaju apsolutno nikakva prava na dijete vršiti pritisak da prihvati njihov stav. Kako izražavanjem očekivanja koja bi ono trebalo ispuniti ne bi li im udovoljilo, tako i nazovimo-savjetima ili ispiranjem mozgića pričama koliko ste po njihovom mišljenju grozni...

 

Da se razumijemo, malo tko ljubi bivšeg zeta ili snahu toliko da ih spominje u superlativima, a u vašem je primjeru riječ čak o vašim roditeljima, ali granica postoji: dijete u odnosu na roditelja i njegov odnos prema samom sebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da meni je jasno da to ne smije nitko ditetu raditi ali ja uporno tvrdim isto a oni to negiraju a predstavljaju me svugdje kao najveće smeće kojeg nije briga za ditetom(uostalom imam i zapisnike njihovih razgovora s policijom i czss)a naš je odnos takav s moje strane upravo zato što rade to mojoj kćeri a onda su dolazili ostalu moju dicu(iz drugog braka) kupovati sa pez bombonima(naravno rekao sam im da ne mogu kupiti moja dva sina s pez bombonima a raditi protiv njihove polusestre, i zamolio ih da više ne dolaze dok se ne budu odnosili kako treba prema mojoj kćeri) znajući što su unuki učinili i što joj čine i sada a sve zbog toga što sam im "nanio sramotu rastavom od prve žene".

još iz izvješća:" želje mlt........je teško identificirati odnosno stječem dojam da ni sama ne zna što bi", .....a ranije navodi:"dolasci kod majke i djeteta su se odvijali na način da su obje bile prisutne, odnosno da smo za stolom zajedno razgovarali" dakle svi institucije i službene osobe istih obavljaju razgovore uvijek u prisustvu ili majke ili dida i bake kada ona naravno ne snije i ne može samostalno razgovarati niti izraziti svoju neku želju.

Mojih roditelji neprestalno nabijaju krivnju ditetu kad ide kod mene (kriva si za ovo što se mami događa jer ideš tamo i ne podržavaš mamu, upropaštavaš mami život skupa s tatom...)ali dite se ne usudi to reći na czss jer ju tamo uvijek vode did, mama,baka..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marlino je napisao:

dakle svi institucije i službene osobe istih obavljaju razgovore uvijek u prisustvu ili majke ili dida i bake

Osnovna stvar, općepoznata kod djece svakoj osobi koja nije totalno neupućeni laik, jest da ona žele ispuniti očekivanja, što je dio njihove spremnosti na suradnju. Svako dijete prvo nastoji ispuniti očekivanja sebi najbliskijih u sredini u kojoj žive i onih o kojima ovise ili ih takvima doživljavaju. To je ujedno i ogromna oranica za manipulacije u onom negativnom smislu, a i izvor unutarnjih sukoba ako su u suprotnosti sa djetetovim stavovima o sebi.

Kako očekivati da kaže išta drugačije nego li očekuju ako: (a) nije uvjerena da može i smije reći svoje mišljenje i želje (b) bez "čuvara" koji će čuti ili saznati je li dala poželjan im odgovor u svim detaljima? Nikako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da zbog toga sam tražio da pri razgovoru s ditetom bude nazočan voditelj nadzora koji je puno bolje u sve upućen nego psih. czss koja je svega u toliko godina 3 puta razgovarala s mojom kćeri (svaki put u pratnji mame a sada i dida).kad pitam kćer zašto ne kaže na koji način joj se prijeti(polomit joj kosti i okrenut vratom) ista kaže pa ne mogu govoriti nešto što me nije pitala, a moj zahtjev da vod bude prisutan nisu ni odbili ni prihvatili jer se kao i do sada oglušuju na moje dopise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo danas ravnateljica czss tvrdi da nisu u mogućnosti bilo što poduzeti jer da nemaju za to ovlasti, upučuje me sudu i policiji.PU je obaviještena a sud već ima od ranije nekoliko dopisa o nepoštivanju ni jedne presude. nadzornik tvrdi da neće ni on ništa poduzeti(a još nije razriješen sa dužnosti), a prema riječima ravnateljice biti će za nekoliko dana te će se nadzor uopće ukinuti iako je rješenje bilo određeno u trajanju od 1 godine, a tek je 7-8 mjeseci prošlo????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko zna jel' žena kad čitala Obiteljski zakon ili nedaj Bože izvješća pravobraniteljice, pa evo malko na točno tu temu...

 

Iz izvješća za 2009.:

I u protekloj smo godini svakodnevno bili svjedoci slučajeva da roditelj s kojim dijete živi sprečava susrete i druženja s roditeljem s kojim dijete ne živi, što negativno utječe na dijete. Roditelj s kojim dijete živi to često opravdava tvrdnjama o navodnom zanemarivanju skrbi o djetetu te lažnim prijavama protiv drugog roditelja za tjelesno kažnjavanje i zlostavljanje (...) Ovakva ponašanja roditelja su neprihvatljiva i nisu u interesu djeteta te centri za socijalnu skrb nakon primanja obavijesti o opisanim ponašanjima uglavnom provode savjetodavni rad, ne bi li roditelj shvatio opasnost od manipuliranja djetetom - kroz preslikavanje vlastitog odnosa prema bivšem partneru na odnos djeteta s tim roditeljem – te da bi susrete s djetetom prestao koristiti kao način osvete. U navedenim slučajevima centri za socijalnu skrb izriču (ili bi trebali izricati) mjere obiteljsko-pravne zaštite (upozorenja i mjera nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi), dok se rjeđe, ukoliko navedene mjere nisu dovele do pozitivnih promjena, odlučuju na podnošenje kaznenih prijava protiv roditelja (...) (str. 16)

 

Vezano uz mjeru nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi, zabrinjavaju slučajevi u kojima voditelji mjere nadzora nisu dovoljno kompetentni i ne snalaze se u situacijama teško narušenih roditeljskih i partnerskih odnosa. Ako pritom izostane podrška centra za socijalnu skrb, voditelji naposljetku i odustanu od provođenja mjere. Tada do pronalaženja novog voditelja mjere ponekad prođe i duže vrijeme u kojem je obitelj bez stručnog praćenja. (str.17)

 

(na prvu temu, dalje:)

Na ponašanje manipulirajućeg roditelja, uz savjetodavni rad, prema mišljenju nekih centara utječe i upoznavanje s mogućnošću pokretanja kaznenog i ovršnog postupka protiv njega u slučaju neispravljanja njegova ponašanja, osvješćivanje o tome kako njegovi postupci utječu na dijete, ali i upozorenje da takvo njegovo ponašanje može biti razlogom za izmjenu odluke o tome s kojim de roditeljem dijete živjeti. (str. 127)

Iz analize zaprimljenih poticaja u Uredu pravobraniteljice za djecu:

Povreda prava djeteta na susrete i druženja sa drugim roditeljem

Ove pritužbe podnosi onaj roditelj koji ne živi sa djetetom a kojem drugi roditelj koji živi sa djetetom, protivno Konvenciji o pravima djeteta i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, onemogućuje ili otežava susrete sa djetetom u terminima koji su određeni odlukom o povjeravanju djeteta (navode se načini: roditelja skriva dijete, opravdava djetetov nedolazak na kontakte radi navodne bolesti djeteta ili radi slobodnih aktivnosti koje su upravo u tim terminima, navodima "da dijete ne želi vidjeti tog roditelja" ili da dijete odbija novu obitelj ili partnera roditelja s kojim ne živi i slično).

 

U ovakvim slučajevima neodložno se obavještava centar za socijalnu skrb i daje preporuka da je nužno i sukladno pravima djeteta osigurati kontakte sa roditeljem s kojim ne živi te da time razvija emocionalne i obiteljske veze i da se u slučaju potrebe odvija savjetovanje odnosno nadzor nad roditeljskom skrbi, s time da se napominje da se ovakvim ponašanjem ostvaruju obilježja bića kaznenog djela- sprječavanje i neizvršenje mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe iz čl. 215 Kaznenog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću opet na temelju vlastitog iskustva i iskustva barem nekoliko desetina očeva, obrazac ponašanja odnosno nedjelovanja raznoraznih CZSS, sudova, policije i mnogih drugih koji samo deklarativno štite dječja prava je više manje isti.

Onog trena kad osjete da bi se njihovo ime, postupci i skandalozne izjave mogle početi razvlačiti po novinama i kada prvi put pročitaju o svome neradu u novinama mnogi dođu k sebi pa iznenada mogu i ono što prije nisu, a manji dio pribjegava pritiscima i prijetnjama te se na taj način dodatno zakopaju.

Nešto malo moraš i riskirati, po meni, u tvome slučaju, ti si davno iscrpio sve pravne metode. Oni se ne drže zakona, 6 godina te vozaju od CZSS-a do suda pa do policije i očigledno misle da to mogu.

Evo citirat ću ti jednog psihologa iz CZSS-a koja se već 25 godina bavi djecom, a s kojom se ja u dosta toga i slažem i ne slažem:"Roditelj koji ne može zakonskim putem zaštititi prava svog djeteta ima puno pravo obratiti se medijima".

Inače ta njezina rečenica ušla je i u zapisnik na jednoj raspravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je gringo točno je što navodite i radim na tome,ali je problem što je mome ditetu isključen mobitel od nedjelje.o tada se susreti uopće više ne odvijaju, a ja pišem dopise czss, ravnateljici istog, PU,voditelju nadzora....danas je dite tribalo ujutro biti kod mene, pa sam sto puta zvao policiju i tražio da u najmanju ruku provjere di je moje dite i da se istoj omogući da komunicira putem tel. sa mnom. reagirali su tek na moje upozorenje da ću biti prisiljen otići sam po nju a onda napraviti nered onima koji joj rade to sve.nakratko je nakon toga upalila mobitel te sam ju nazvao i rekao da izađe ispred zgrade da ju nakratko vidim što je rekla učiniti.nakon toga šalje poruke a na moj mob:1"tata tvoja pilana prema svima je završila i uopće nemoraš dolaziti"

2" i policajac mi je još rekao da ne trebam dolaziti kod tebe"

3"što si me triba meni je potreban odmor ja sam dobro ne brini se meni su školski praznici meni je policajac reka da budem borbena da se borim da imam dobru baku i dida i da se mogu slobodno preseliti kod njih"

Također sam bio u czss kod ravnateljice koja je jasno rekla da nije njihovo da poduzmu bilo što a da i ne vidi što tražim s obzirom da postoje 2 tužbe (na upravnom radi pristupa informaciji), te upravni nadzor od strane MZSS, te da ću uskoro i ja odgovarati kad ona podnese tužbu protiv mene.nadalje je tražila da ne dostavljam više podneske ni dr. već da rješavam na sudu i PU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo brisati s mobitela, naravno, nećete.

Uredno podnesak CZSSu sa svim detaljima.

I zahtjev za njihovom intervencijom u skladu sa njihovim ovlastima i mogućnostima koje, za razliku od tvdrnji, ipak imaju.

Naravno, u istom će ćete prepričati razgovor koji se nakon toga odvio i naputke koje ste dobili.

Sa svim vama poznatim imenima, datumom, vremenima.

Isto: na onih par adresa u samom CZSSu i one van njega a vama već poznate, redom.

Zasigurno niste dobili napismeno, a niti je evidentirana tvrdnja da ne mogu i ne trebaju ništa, te im se više ne obraćate. Nadzor nad roditeljskom skrbi je u tijeku, a i sve dosadašnje manipulacije djetetom, učinkovitost ovih godina uglavnom nula.

Za početak, ne propustite i ovaj put to uraditi, ne propuštajući ni jedno od toga, a poznato vam je sve.

 

Čak i da je problem isključivo u djetetu i vama a ne ikome drugome, dužni su pridati dužnu pozornost i uložiti trud u vaš odnos da se problem ukloni. Kamoli uz ostatak priče.

 

Vrijeme vrlo lako i brzo prolazi, ciljna ravnina može biti (obzirom na ažurnost do sada u svemu) i punoljetnost djeteta kad će svi oprati ruke i sretno odahnuti. Ovo traje predugo i prevelik postotak djetetovog života ukupno. Sa recidivima i kad kratko krene nabolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie jutros je moja supruga bila kako je dogovoreno na czss kod ravnateljice, ista je bila arogantna, naprasita, bezobrazna a uzela je sebi za pravo tvrditi da moja supruga zlostavlja našu djecu(iz razloga što ne odustaje od susreta naše djece s mojom kćeri iz prvog braka)te je potom zaprijetila da ukoliko se to nastavi da će biti dužna poduzet mjere da se našu djecu izdvoji iz obitelji... na sva pitanja ravnateljica uzvraća sa zašto me pitate možda zato da me možete tužiti(upravni nadzor im je tijeku ili su dobili od mzss po nosu+ 2 tužbe na upravno sudu i svakodnevni dopisi...)

naravno razgovor nije snimljen a na pitanje supruge da joj se da na potpis službena zabilješka te da joj se uruči kopija ravn. odgovara neću i ne moram vam ništa dati i rješili smo sve što se mene tiče pa stoga izvolite napustiti moj ured.(to je tijekom razgovora nekoliko puta ponovila).isto tako se jučer prema meni otprilike ponašala s tim da nije mješala moju djecu iz drugog braka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav :-? ,ako može jedan odgovor newbie, i sama sam u sličnoj situaciji, pa me samo zanima jedno: kad odem na razgovor u CZSS i soc.radnica mi da da potpišem izjavu, trebam li i ja dobizi jedan primjerak te izjave koju sam potpisala i imam li pravo na uvid u izvječća od gospodične koja je bila u nadzoru, jer nisam dobila ni jedno ni drugo, što mi je čudno, gdje stoji da dotična soc.radnica poslije ne može u kompu promijeniti moju izjavu i krivotvoriti moj potpis i zar nemam pravo vidjeti izvješća o nadzoru, kako bih se evenualno mogla žaliti kasnije na ista ako bude potrebe.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za izvješća o nadzoru imate pravo ih tražiti na temelju zakona o pravu na pristup informaciji(na stranici gonga imate opisanu cijelu proceduru) ja sam osobno uspio dobiti izvješća o nadzoru nad izvršavanjem rod. skrbi iako sam se namučio a sve je na kraju moralo završiti na upravnom sudu.uvid u spis tražite pismenim putem od čelnika(ravnatelja)pismenim putem (s povratnicom ili urudžbirano)te tražite da vas o tome pismeno obavijesti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija