Jump to content

Civilna dioba....promjena vlasnika


Legalni

Preporučene objave

Pozdrav, molim za misljenje....

 

Nekretnina je u postupku civilne diobe. u vlasnistvu je 50/50 izmedju dva vlasnika.

 

U slucaju da protustranka promjeni vlasnistvo, i za vrijeme postupka, pojavi se novi vlasnik, da li se postupak obustavlja, s obzirom da su se promjenile stranke u postupku?

 

Hvala unaprijed,

pozdrav....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam slučaj sa bivšim suprugom.

On je pokrenuo taj postupak iako sam ja htjela da sami prodamo kuću i podijelimo novac, ali ne možeš protiv inata dogovorom.

Dobili smo pravomoćno rješenje da će se kuća prodati na civilnoj diobi i na tome je stalo.

Sada netko od nas treba dalje pokrenuti postupak, ali nismo još to učinili.

Tako da je on i dalje u toj kući, a ja se snalazim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek danas sam se uključila ,pa se ne snalazim najbolje.

Potreban mi je besplatni pravni savjet i informacija gdje ga u Zagrebu mogu dobiti.Naime zanima me da li se može poništiti bračni ugovor ovjeren sa strane javnog bilježnika(naime bila sam žrtva obiteljskog nasilja i da bi razvod protekao mirno pristala sam na lošu diobu bračne stečevine po mene ,no nažalost bila sam prevarena jer sam svoj dio pogodbe izvršila ,a suprotna strana odbija izvšiti svoj dio nagodbe)Novaca nemam za razliku od suprotne strane pa mi je angažiranje odvjetnika nemoguće.

Please pomognite mi savjetom Hitno mi je potreban besplatni pravni savjet. Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izmanipulirana: predlazem da otvorite novu temu i dobit cete dobre savjete od ljudi koji znaju...meni je puno pomoglo

 

Miele: Welcome to the club....mi smo bjezali 2-3 godine ali onda se odlucili vratiti, i najvaznije..za svako nasilje ili prijetnje zvati policiju...trebali smo to prije uciniti. Isplatilo se...

 

Vracam se pitanju....da li postoji nacin zaustavljanja civilne diobe i prodaje na drazbi....promjenom vlasnistva, bolescu, zalbom na zapisnik itd....???

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma zvala sam ja policiju... onda su ga odveli na sud i mene tamo pitali hoću ga ja sad voziti kući jer oni moraju ići. Ja sam odgovorila da neću,a glupi policajac me pitao zašto neću.

I još sam ih puno puta zvala, a oni su mi rekli citiram: Pa maknite se negdje gospođo, ne možemo vas mi zaštititi.

I jesam zbog svog mira.

 

No, idemo dalje s vašim pitanjem.

Jeste imali vještačenje vrijednosti nekretnine? Postoji li mogućnost geometrijske podjele nekretnine? Znači otprilike po pola da se podijeli.

Nakon obično druge rasprave sud donosi presudu na koju se vi možete žaliti na županijski sud, možete i odgađati raspravu (bolest)npr.

Kao što sam već rekla, mislim da promjena vlasnika ne utječe na odgodu kad jednom presuda postane pravomoćna.

I jedna strana mora pokrenuti postupak nakon toga. Sud ne pokreće sam civilnu diobu, samo donosi presudu da će se nekretnina podijeliti na taj način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru...smislit ce se nesto....

Nadam se da je odmicanje bilo dobra odluka i da je nasilje prestalo. Kod nas je to s policijom upalilo, ne otprve, ali za svaku stvar smo zvali i bome su se poljepile prijave i zabrana pristupa....necu u detalje jer vjerojatno se ovo cita..mogu poslat private message kako smo se izborili...no, ako je to sve iza Vas (iako takvi nikad ne prestaju), onda pogled u buducnost i uzivanje...:-)) sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, idemo dalje s vašim pitanjem.

Jeste imali vještačenje vrijednosti nekretnine?

 

Nije jos bilo vjestacenje, nadam se da nije moglo proci bez naseg znanja...Nekrtenina se moze podijeliti fizicki sto bi bilo najbolje rjesenje...isti stan u istoj zgradi je pregradjen i funkcionira.

Jos nije bilo niti druge rasprave, a na toj ima dosta toga na sto se moze utjecat, pa onda kasnije i zalit....malo mi je lakse sada...:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se može podijeliti i to vam odgovara, onda insistirajte na tome. Treba samo platiti etažiranje nekretnine i onda se to napravi, objasnit će vam sve na sudu šta treba.

Bitno je da se izjasnite da ste protiv prodaje nekretnine i da želite geometrijsku diobu. I svakako tražite da vještak da mišljenje o mogućnosti geometrijske diobe da ne morate 2 puta plaćati njegov izlazak.

Svi troškovi postupka dijele vam se na pola.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

civilna dioba je postupak u kojem sud odlucuje o prodaji nekretnine ili zemljista u vlasnistvu vise osoba, u slucaju da ije moguca isplata, ili fizicka dioba bez znacajnog umanjenja vrijednosti predmeta diobe.

Svaki vlasnik ima pravo pokrenut postupak, vjestak procjeni vrijednost i organizira se drazba na kojoj najbolji ponudjac kupuje nekretninu.

 

Cijene u tim postupcima su znacajno ispod trzisnih koliko sam cuo.

 

Pozdrav....

 

Vracam se jos jednom na pitanje ako netko zna....da li je i kako civilnu diobu moguce sprijeciti nakon sto je jedan od suvlasnika pokrenuo postupak....??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija