Jump to content

Članak 97. Zakona o policiji?


omamljeni

Preporučene objave

Molio bih iskustva branitelja, članova foruma, koji su ostvarivali prava iz članka 97. Zakona o policiji.

 

„Člankom 97. Zakona o policiji propisano je da policijski službenik koji je odlukom zdravstvene komisije Ministarstva proglašen nesposobnim za obavljanje poslova policijskog službenika zbog oboljenja ili ozljede koja je nastupila u obavljanju službe ili povodom obavljanja službe, zadržava plaću i druga prava iz službeničkog odnosa do donošenja pravomoćnog rješenja o pravu na mirovinu, a najduže tri godine od dana donošenja odluke o nesposobnosti.“

 

Naime, interesira me da li u …druga prava iz službeničkog odnosa… ulazi i pravo na isplatu regresa?

 

Prava iz članka 97. Zakona o policiji, počela su teći s danom 22.11.2009. godine!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav za omamljenog od zagi-a87!

Tako je kolega imaš sva prava kao ti je napisao i kolega

Ivanexsjp, znam iz vlastitog iskustva jer sam 2 mjeseca prije umirovljenja (umirovljen sam 03/2008.) još dobio kompletnu novu odoru, također ti skrečem pozornost da obratiš pažnju na novčanu pomoč koju imaš pravo dobiti ako si duže od 90 dana na bolovanju mislim da je to jednom godišnje.Plaču ti moraju obračunavati kao da normalno radiš znači sve:nočne,praznike,nedjelje,blagdane itd. :kavica:

:palac:

Pozdrav svim braniteljimama gdje god bili!!! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

Pozdrav za omamljenog od zagi-a87!

 

Također lijepi pozdrav i tebi zagi87!

 

Hvala na konkretnosti, naime plaća je takva, kako da se radi (prosjek zadnjih 6 plaća), prije ocjene nesposobnosti.

 

Jednokratna novčana pomoć, također nije sporna! Kako do sada nisam "konzumirao" ta famozna ostala prava (regres, božićnica, dar za djecu...), a u vezi kojih sam dobivao različita tumačenja, Vaši odgovori su i više nego konkretni i jasni.

 

Nažalost mnogi (nadležni) tumače stvari kako im u određenom trenutku odgovara, ili zato što ne znaju!? Naime, nakon rješenja MUP-ove komisije o nastanku nesposobnosti za obavljanje poslova pol. služ., gospođe i gospoda, nisu mogli shvatiti kako mi ne mogu razdužiti značku, i sl. iskaznicu!? Sve dok im iskusna gospođa iz kadrovske službe nije, uljudno objasnila, kako nemaju zakonskog uporišta za razduženje navedenog, sve do donošenja konačnog rješenja o umirovljenju.

 

Zato sam postavio pitanje, jer jednostavno se ne može doći do prave informacije, a da se ista ne provjeri iz više izvora, nažalost!

 

Svima sve dobro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Omamljeni još pozdrava od zagi87.

Neznam kolega dali se nešto izmjenilo ali da ti prenesm moja slučaj. Kad me je komisija MUP-a proglasila nesposobnim za

obnašanje poslova OSO (bolest kao posljedica zadobivena u Domovinskom ratu) moja doktorica opće medicine napisala mi je jedan zahtjev (na moje inzistiranje) koji sa odnio u HZZO

i čija mi je komisija priznala da sa bolest zadobio u Domovinskom ratu te sam dobio pravo na 100% plaču i vračeni su mi zaostaci. Nažalost ti sad nemaš tu mogučnost pošto se izmjeni zakona o Hrvatskim braniteljima. Provjeri u HZZO pošto si bolest zadobio prilikom obnašanja službe kakva su ti prava. Što se tiče značke i iskaznice ja sam svoju razdužio kad sam umirovljen tj. kad sam se kompletno razduživo točno onako kao "im" je objasnila iskusna gospođa iz kadrovske. Inače što se tiče tumačenja propisa i kod mene u PU je bila teška kupusara, svatko tumači na svoj način, zato u PU imaš ljepo pravnika a u MUP-u socijalngo radnika koji su plačeni za te poslove pa u vezi svega što ti nije jasno obrati se njima dužni su ti pomoči i dati korisne informacije. Toliko za sada. POZDRAV!!! :kavica:

Pozdrav svim braniteljima, samo naprijed, nesmijemo popustiti!!! :palac::palac::palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zagi87 je napisao:

Nažalost ti sad nemaš tu mogučnost pošto se izmjeni zakona o Hrvatskim braniteljima. Provjeri u HZZO pošto si bolest zadobio prilikom obnašanja službe kakva su ti prava.

 

Nažalost, nesposobnost je posljedica sudjelovanja u DR. Priznato pravo na 100% bolovanje, sukladno tome isplaćeni zaostaci plaće...

 

Dalje sve što si spomenuo (MUP, soc. služba, itd...) prošao! Nešto pametno čuo? Teško prijatelju!

 

Imam lagani osjećaj da sam nešto propustio, nekih desetak i više godina!? :misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija