Jump to content

Povrat poreza


licitar

Preporučene objave

Kupila sam stan prije 4-5 godina.U poreznu prijavu upisujem kamate od stambenog kredita.Svake godine se priznaju kamate,ali ove godine je ne.Od 07/2008 godine imam privremeno boravište u Samoboru koje produžujem svake godine.Za 2008 sam dobila povrat poreza na osnovu kamata,a ove godine ne.Pročitala sam negdje u zakonu da se priznaju kamate,ali sad taj članak ne mogu pronaći.Molim ako ima netko takva iskustva da mi odgovori.Gospođa koja me zvala iz porezne iz Samobora tvrdi da je nemoguće dobiti povrat za kamate za stambeni kredit i ponudila mi je da donesem original potvrdu iz hzzo-a da mi bar priznaju kamate za dopunsko osiguranje.Čitala sam da hzzo nije slao potvrde na kućnu adresu i da nije potrebno nositi potvrde nego je dovoljno samo upisati iznos ,a porezna uprava kontaktira sa hzzo i provjerava iznos?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi mogli ostvarivati pravo iz Zakona o porezu na dohodak na uvećanje osobnog odbitka po osnovi plaćenih kamata po stambenom kreditu za nabavu prve nekretnine, morate u tom stanu stanovati, ne možete biti prijavljeni na drugoj adresi, pa da je to i adresa roditelja gdje ste stanovali dok niste kupili svoj stan. U 2010. godini ovo pravo možete ostvariti za plaćene kamate do 30.lipnja, jer je izmjenama zakona oporezu na dohodak to pravo ukinuto. Isto se odnosi i na uplate dopunskog zdravstvenog osiguranja. Za 2009. godinu se pravo na uvećanje osobnog odbitka po osnovi uplate dopunskog zdravstvenog osiguranja priznavalo i bez prilaganja potvrda, jer su poreznici i HZZO surađivali u razmjeni tih informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija