Jump to content

ovlasti policije


perojug2

Preporučene objave

o osijeku postoji jedno malo naselje koji u blizini stvarno nema ni jedan lokal gdje bi ljudi mogli otici popiti neko hladno pice po ovim ljetnim vrucinama.,ali zato postoji jedna trgovina gdje teta ohladi koje pivo ili neki sok pa se tamo skuplja klapa da popije koje pice i malo porazgovara.jucer stize policija sa 6 policajaca 2plavca ,3 u crnom i jedan u civilu za droge.odmah traze osobne i kad su nas sve popisali izvadili su dreger i pirili smo jedan po jedan te dobili papir o alkostetranju.i akonije niko naprio preko 0.5 % alkohola na upit zasto to policajac drsko odgovara da se ne pletemo u zakon i da je to kazna za konzumiranje alkohola na javnom mijestu.nije bilo nikakvog narusavanja javnog reda i mira a taj bahati balavac nema pojma da sam ja bio u policiji 91 godinu dana dok je on pisao po prasini a sada bi se igrao neke vlasti dok pljacke i drgerasa na svakom cosku.pa zar sm dokle dosli . dali neko zna kolika je to kazna i kakva je procedura. unaprijed hvala razocarani.... :-?:misli::zao: pooz svim forumasima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Član 20.

 

Tko se na javnom mjestu odaje pijanćevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

Bilo je već nešto takvo na forumu pred 2 godine;

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503320641&forum=29

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

veliki OT, i nije pravne prirode, ali moram...

 

u onoj bivšoj državi ne bi došlo 6 pristojnih policajaca s dregerom i formularima za zapisnik, nakon čega bi mogli iznijeti svoju stranu priče sucu za prekršaje, nego bi došla 2-3, potrpali vas sve u maricu, prenoćili bi u stanici, pokojeg bi malo pendrekom podjestili ko je ovdje narodna vlast... i da, bez alkotesta, bez zapisnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogrešan naslov u pogrešnom forumu.

 

Dakle, radi se o pijančevanju i javnom mjestu.

 

Prva stvar, problematiku reguliranja prekršaja protiv javnog reda i mira mogu, osim države, propisati i lokalne samouprave, a još ne znamo po kojom propisu je postupano. Mogu odgovoriti samo za odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Ispijanje jednog pića nije kažnjivo.

 

Jednokratno opijanje nije kažnjivo.

 

Višekratno opijanje jest kažnjivo na svakom javnom mjestu uključujući prostor ispred trgovina, parkovi, ulice pa i gostione i restorani.

 

Dakle mišljenja sam da ovdje prekršaja nema.

 

Ako i stigne neki prekršajni nalog bit će od 175 kuna pa naviše, ovisno da li je okrivljenik zadnjih godina bio kažnjavan, a i to bi na sudu trebalo pasti.

 

Postojala je sumnja u prekršaj. Postupanje policije je u potpunosti zakonito. Pravila izričito propisuju da policijski službenik u nekim situacijama mora koristiti naredbodavni ton glasa, ma kako god to bilo shvaćeno sa druge strane.

 

Što se tiče opsake g. Perajug o mladom policajcu i njegovoj '91., mogu mu samo poručiti da se tada borio za pravnu državu a ne za privilegije pojedinaca kakve sad i sam traži (tipa ne važi za mene ja sam bio pričuvni '91.), da spočitava nekome bahato ponašanje a vjerovatno se i sam tako ponašao, da je sada na sebe navukao bijes svih onih policajaca koji su tu bili prisutni i onih sa kojima buduće oni budu radili, te da će ga svi oni nemilosrdno sankcionirati za svako njegovo protupravno ponašanje koje možda počini i procesuirati na najstrožiji način. A za tog mladog policajca kojeg g. Pero vrijeđa pogrdnim imenom, samo ću reći da taj mladić ima višestruko više prakse, radnog staža, iskustva, znanja i vještina nego g. Pero u svojim ponosnim godinama. A da ne spominjem mogućnost da je upravo takvim nazivanjem policije počinjen prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te se može vrlo lako doći do identiteta "autora".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Perojug2 navodi da nitko nije napuhao više od 0,5...a petpetica navodi da ispijanje jednog pića nije kažnjivo.Očito da je bilo riječ o JEDNOM piću jer bi 2 pive pokazale više od 0,5.

Konačno pitanje...da li je prekršaj učinjen ili ne?

 

...inače,malo pivo ispijeno na prazan želudac,muškarac od 100kg,nakon 10 minuta iznosi točno 0,5 (provjereno dregerom,profesionalnim koji ide na baždarenje svakih 6 mjeseci)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija