Jump to content

molim za pomoc oko ovog ugovora


LukaToni

Preporučene objave

UGOVOR O KORIŠTENJU NEKRETNINE

 

 

 

Sklopljen dana 05.08.2010. godine u Novom Pravniku između Markaa (Ivica) Pujo, JMBG: 84938559859 iz Novog Pravnika kao vlasnika nekretnine s jeden strane (u daljem tekstu: vlasnik) i Mjesne zajednice Mučići, ID Broj: 4236209010001 iz Novog Pravnika kao korisnika nekretnine a druge strane (u daljem tekstu: korisnik), kako slijedi:

 

I

 

Vlasnik Marko Pujo, daje na korištenje Mjesnoj zajednici mučići, korisniku, dio svojih nekretnina upisanih 1/1 dijela u Posjedovnom listu broj: 1063/01 Katastarska općina Mučići za izgradnju Spomen obilježja poginulum hrvatskim braniteljima Župe Mučići(u daljem tekstu Spomen obilježje), izričito u tu svrhu, parcelu označenu kao:

-k.p. br. 4020/7, zvanu „Ričica“, površine 302m2 , korisnik dobiva 25 – 30 m2 od te parcele na korištenje u svrhu postavljanja Spomen obilježja.

 

II

 

Korisnik se obvezuje izgraditi i urediti Spomen obilježje prema projektu uz suglasnost vlasnika o svim radovima na nekretnini. Također se obvezuje da redovno održava Spomen obilježje kao i cijeli plato oko Spomen obilježja. Prije svega potpuno urediti i osvijetliti Spomen obilježje. Bez suglasnosti vlasnika nije dozvoljeno izvodit nikakve radove na nekretnini. Ako se radovi izvršavaju bez suglasnosti vlasnika, ugovor je ništavan.

 

III

 

Ugovorne strane sporazumno određuju cijenu korištenja nekretnine u iznosu od 1,00KM (jedna KM) godišnje od dana sklapanja ovog ugovora.

 

IV

 

Vlasnik ne dozvoljava korisniku nekretnine da na temelju ovog ugovora na nekretnini iz točke I ovog ugovora izvrši prijenos prava vlasništva na svoje ime u katastarskim i drugim javnim knjigama u općini Pravnik.

 

 

 

 

 

 

 

V

 

Troškove vezane za ovaj ugovor u cijelosti snosi korisnik.

 

VI

 

Korisnik ima pravo korištenja u roku od 99godina, nakon isteka roka gubi se pravo korištenja, a može se i sporazumno produžiti ako se stranke usuglase.

 

 

VI

 

Vlasnik nekretnine ima pravo na raskid ugovora ukoliko korisnik nekrentnine ne uređuje i ne održava Spomen obilježje ili ako to sam odluči prema svojoj volji u svako vrijeme. Spomen obilježje ostaje u vlasništvu vlasnika nekretnine.

 

 

VII

 

Ugovorne strane prihvaćaju prava i obveze iz ovog ugovora, te ga u znak prihvačanja vlastoručno potpisuju.

 

 

 

 

 

 

 

V L A S N I K K O R I S N I K

______________ ______________

M

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Ovaj ugovor ima puno nedostataka .

Nekretnina nije dobro opisana i ne zna se koji dio te nekretnine se daje na korištenje,ne zna se da li je moguće to zemljište koristiti za tu namjenu .Nema roka korištenja ,niti precizirane površine u pravom ugovoru ne piše se cca 25 -30 m2.

Iz ugovora trebaju biti vidljiva prava i obveze ugovornih strana . Način rješavanja sporova, sud itd .

 

Pokušajte ponovno uz pomoć pravno educirane osobe .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija