Jump to content

Natječaj za sud-molim pomoć


anonimno

Preporučene objave

Molila bih samo za jednu malu informaciju. Diplomirana sam pravnica i prijavila bih se za objavljeni natječaj za sudačkog vježbenika. Međutim, trenutačno radim kao administrator u jednoj firmi (prijavljena sa sss spremom). Kada se javljam na natječaj treba se priložiti fotokopija radne knjižice (koja bi trebala biti prazna),i meni tu piše da trenutačno radimi. Da li možda treba evenutalno dodati štogod još, da ne bi došlo do zabune i da me ne bi diskvalificirali jer ja ne radim kao pravnik i nemam iskustva u struci. Jer treba još kakva potvrda ili što?ili će oni shvatiti da ja nemam dana staža kao pravnik?nadam se da će mi netko svojim odgovorom otkloniti sumnje...HVALA! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavi treba priložiti:

– dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske,

– životopis (dva primjerka)

– diplomu pravnog fakulteta,

– uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela iz čl. 49. t. a) Zakona o državnim službenicima (Narodne novine br. 92/05),

– preslik radne knjižice (stranice 6 i 7 na ko­jima su sadržani podaci o zaposlenju i sta­žu),

– svjedodžbu o ocjenama dobivenim na ispitima iz svih predmeta,

– potvrdu o ocjeni iz diplomske radnje,

– potvrdu o duljini studiranja.

 

Dakle, što se tiče radne knjižice (a koja se nije tražila u moje vrijeme tj. prije 2,5 godine kad sam se ja natjecala za vježbenika) pretpostavljam da ministarstvo time želi eliminirati osobe koje su već primljene kao vježbenici te koji se žele prebaciti na sud (a što je bio čest slučaj).

Zbilja ne znam koji je sad najednom razlog tog uvjeta. Ali ako si ti zaposlena kao administrator, a ne kao vježbenik onda ne mislim da ćeš imati nekog problema. Opreza radi u životopisu možeš navesti na kojem si radnom mjestu sad zaposlena, a uopće tvoja zaposlenost svakako nije smetnja da te prime za vježbenika (nije uvjet za vježbenika da bude apsolutno nezaposlen pa zbog toga ti ne mora radna knjižica biti potpuno prazna kako ti kažeš).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a kad bi mogao biti natjecaj za vjezbenike u zg

jer ovaj sad 15.2 u nn nema za zupanijski u zg

 

kad si se natjecala prije 2,5 god jesi li dobila posao i kako to ide

plaća, sve zive informacije me zanimaju

samo mi pliz nemoj reci da sve ide preko veze jer mi je takvih savjeta vec navrh glave i nista nemam od toga, samo se zivciram

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

firma

 

Na zahtjev djelatnice _________ izdajem slijedeću

POTVRDU

da je ____ zaposlena u našoj firmi od __________ na radnom mjestu SSS kao____________

Ova potvrda izdaje se za potrebe prijave na natječaj ________ i u druge se svrhe ne može upotrijebiti.

 

U __________. dana________--

m.p. potpis ovlaštene osobe

 

Držim fige !!!!!!!!!!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, kad sam se ja natjecala prije 2,5 godine ministrica je još bila Ingrid A. Marinović i gledale su se ocjene, nagrade, duljina studiranja i sl. i na temelju tih kriterija se sastavljala bodovna lista. Kandidati su bili primani po redoslijedu na toj listi i tako sam i ja upala jer sam bila među boljim studentima. I zbilja se to poštivalo inače ni ja ni moje kolegice nikad ne bi završile kao sudački vježbenici. No smjenom vlasti sve se stubokom promijenilo. Zbog toga je bilo i skandala po novinama jer se najednom kriterij preko noći promijenio. V. Škare OIžbolt je izjavila da ocjene nisu kriterij, da preporuka predsjednika suda (a koja se davala opet u moje vrijeme obzirom na poredak na listi) nije kriterij, dakle kako više nije bilo kriterija ne znam (ali pretpostavljam) kako se moglo izabrati. Više se nisam zamarala time tako da uopće ne znam da li postoji bodovna lista (a ako i postoji čemu onda služi). Što se tiče plaće ista je 3. 180 kn meni (imam 5 i nešto godina staža otprije pa se i to uzima u obzir prilikom obračuna plaće).

 

Od raspisivanja natječaja do odluke u principu prođe oko 8 mjeseci.

 

Kad će biti raspisan natječaj za vježbenike u ZG to valjda ovisi o predsjedniku suda (pretpostavljam da on dostavlja Ministarstvu zahtjev za raspisivanje natječaja za vježbenike).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija