Jump to content

Povećanje alimentacije


Dubrovcanin

Preporučene objave

Poštovani,

Razveden sam već 10 godina i skrbim za dvoje malodobne djece.

Od 2000. godine do kraja 2005. majka nije ni na bilo koji način skrbila za djecu, pa čak nije kupovala ni poklone za rođendan a kamoli nešto drugo, da bi 2005. sudskom presudom bilo određeno da je majka dužna plaćati alimentaciju 600 kn po djetetu, točnije 1.200 kn za dvoje djece. Majka se nakon toga pridržavala presude i do danas uredno plaća alimentaciju. S obzirom da su se troškovi života od 2005. godine bitno povećali, da su djeca srednje i osnovnoškolskog uzrasta te da su troškovi školovanja i kupovine udžbenika ogromni, a da su moja primanja oko 3.000 kuna, da li moja djeca imaju pravo tražiti povećanje iznosa alimentacije i na koliki iznos bi mogli imati to pravo. Majka je sezonska radnica, a koliko ja znam primanja su joj oko 4.000 pa možda i više kuna. Ako imamo pravo na povećanje alimentacije na koji način ga možemo ostvarit?

 

P.S. Ispričavam se ako tema već postoji.

 

Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužbom... Obzirom na ponešto ispodprosječnu plaću, iznos bi se mogao kretati od 100% minimalnog ovisno o uzrastu svakog djeteta (za pretpostaviti je da su vam djeca starija od 12g =1168kn) pa naniže do 50% (što je moguće ako je dužna uzdržavati više djece).

 

Zgodno bi bilo kad biste otišli do ureda državne uprave odnosno područne ispostave sa zahtjevom za besplatnu pravnu pomoć na koju biste mogli ostvariti pravo. O obrascima, točnim adresama i sl. pogledajte u brošurici klik-ovdje.

 

Šteta što ono do 2005. taman ove godine zastarjeva...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija