Jump to content

prekovremeni rad


sandra69

Preporučene objave

Ugovorom o radu radim na radnom mjestu admninistrativno od po-pt a vikend slobodan. Poradi potrebe službe te da posjedujem odgovarajuću dozvolu za rad u toku 8.mj radim operativne smjene i to popodnevne te dvije subote i dvije nedjelje. Zatražila sam 4 prekovremene ( a radila sam 2ne, 2 su i 12 popodnevnih) no poslodavac to ne želi platiti jer nisam pokrivala administrativne smjene. Po njemu sam prvo trebala odraditi smjenu do 1530 a zatim ići u operativnu popodnevnu koja traje do 2200 i slijedeći dan opet u administrativnu od 0730-1530. U opisu radnog mjesta prema ugovoru nema da moram obavljati operativne smjene a za operativne smjene imam dozvolu a za to radno mjesto inače je skraćeni tjedan i benefecirani staž kojeg ja nemam.

Sa poslodavcem sam se dogovorila usmeno te sam uzela 1 dan slobodno tokom tjedna jer mi sada ide 10 dana u komadu uključujući su i ne na što mi je rečeno da to nemogu tako da ja moram pokrivati i administrativne smjene što bi značilo da sam svaki dan na poslu. Kako se tretira rad koji se obavlja mimo ugovora o radu.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To zavisi od više faktora.Evo dva:

1.Gdje radite

2.Kojim je Zakonim i aktima,osim ugovora o radu,regulirano obavljanje vašeg radau smislu trajanja radnog vremena,rasporeda istog,korištenja slobodnoh dana;GO i dr.

 

Uz put usmane naredbe nadređenih vezano za raspored rada ,smjenba i bla...su pljuga. Znaći kad god vam nešto netko naređuje mim onoga što vi mislite da je vaša obveza, tražite da vam to da na pismeno. Ako je to "poduprto" kakvim aktom ok,provjerit ćete. Ukoliko vam neda na pismeno znaći da vas netko iskorištava i mulja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radim u doo,

osim zakona o radu imamo i ku.

U ugovoru o radu te u opisu posla stoji administrativno radno vrijeme od po-pt, su i ne slobodno i 40-satni radni tjedan.Operativne smjene se nigdje ne spominju.

Ja sam sama pristala raditi operativne smjene radi nedostatka radnika a raspored operativnog rada poslodavac dobiva na kraju tekućeg mjeseca za slijedeći tako da se moglo već na početku mjeseca vidjeti koliko operativnih smjena ću odraditi.U 7.mj nije bilo nikakvih problema a sada ispada da sam prvo trebala pokriti administrativne smjene a onda ići u operativne ili za vrijeme administrativne odraditi operativno. Ne poriču da su operativne smjene odrađene nego da za njih nisam imala pravo zatražiti prekovremene jer mi nije puna satnica. A kako da ja iz administrativne koja traje do 1530 odem u popodnevnu koja traje do 2200 i slijedeći dan ujutro opet u 07300 u administrativnu.Da li se to uopće smije jer nema 12 sati između 2 radna dana? Za 09.mj. dogovorila sam da ću raditi administrativno a ako bude bilo potrebno operativno raditi da će to biti vikend.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija