Jump to content

ZKP ispitivanje tužitelja


avatar

Preporučene objave

Bok, imam ročište za 10-ak dana (prvo), branim se sam, dobio sam optužni prijedlog poštom. Želim da mi tužitelj dodatno pojasni neke svoje zaključke iz optužbe, kako i kada to mogu učiniti tjekom procesa.

Nadalje, velik dio optužnice temelji se na mom iskazu u policiji koji je uzet uz prisilu (lječnička dokumentacija), mogu li tražiti da se optužnica promjeni i da se ti djelovi koji imaju podrijeklo iz tog nezakonito uzetog iskaza uklone iz optužnice.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na početku možete reći da optužni prijedlog ne razumijete i tražite pojašnjenje.

 

Sudac će pitati što ne razumijete i eventualno pojasniti kao i eventualno državni odvjetnik (manje vjerojatno).

 

Napominjem da se to neće svoditi na dokazivanje optužnog akta ili pobijanje, već samo na to da li ste razumijeli za što Vas se tereti (koje djeli itd..)

 

Sve glede dokumentacije spada u dokazni postupak. Dakle svoj iskaz ćete pokušati "oboriti" tijekom postupka prilikom davanja svog iskaza.

 

Tada sudac može izdvojiti iz spisa Vaš iskaz ako utvrdi da je pribavljen nezakonito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače je iskaze pred policijom bez odvjetnika nezakonit i obvezno se izdavaja iz spisa.

 

No ako ste dali iskaz uz prisustvo odvjetnika, onda možete pobijati iskaz.

 

Dakle ako niste imali odvjetnika tijekom ispitivanja ne zamarajte se pobijanjem iskaza.

Sud Vam zapravo to neće ni dopustiti jer je nerelevantno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

No ako ste dali iskaz uz prisustvo odvjetnika, onda možete pobijati iskaz.

 

može, ali ne bih rekao i da će uspjeti.

u takvim situacijama se otvaraju dodatna pitanja.

 

iako, ja mislim da avatar u PP nije dao iskaz uz odvjetnika, ali u optužnom aktu se očigledno koristilo ono što je on rekao, a što je vrlo vjerovatno potkrijepljeno i drugim dokazima. tu onda nema puno šanse.

 

ali,

ako drugih dokaza nema, i optužba se zasniva samo na njegovoj riječi (što nije rijetkost u postupanju ODO-a i podnošenju takvih "faličnih" optužnih akata), avataru je bolje da se ne iscrpljuje dokazivanjem iznuđivanja iskaza u PP, jer njega i tako nema u spisu. bitno će biti ono što kaže na raspravi.

 

avatar

hajde nam prepiši iz optužnog akta što piše koje dokaze ODO predlaže da se izvedu na raspravi (to ti je dio iza "stoga predlažem" pa tamo pod točkom 2 recimo gdje piše "da se na gl. raspravi pročita...., izvrši uvid u ... itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskaz je uzet bez odvjetnika, priveden sam na prevaru u PP tamo držan i ispitivan bez da mi je rečeno za koje kazneno djelo sam osumljičen, glvni dokaz je snimka sa you tuba, a kazneno djelo je nezakonito snimanje.Nikakvih dokaza više nema, nema originalne snimke,IP adrese, računala, samo to, optužnica se temelji na tome iskazu.

Mogu li tražiti (od koga, kada i kako) da se ti djelovi izbace iz optužnice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oni su mene optužili prema mome iskazu, i sada ispada da ako tog iskaza nema u spisu, da ja jednostavno mogu pitati, a gosp. tužitelju-ice odakle vama sve to?

 

ovako piše:

da se izvedu dokazi ispitivanjem svjedoka XX, YY,(snimani) i ZZ (ZZ je moj brat, koji je bio samnom tjekom počinjenja kaz.dj. nije ispitan u PP!!!!), pregledom zapisnika o pretrazi stana od dana 0000, potvrde o privremenom oduzimnju predmeta br 0000, zapisnika o pretrazi računala od dana 0000, zabilješke o izvršenoj pretrazi sa fotokopijama izuzetog filea, CD sa sadržajem sporne snimke izuzete sa stranice interneta You Tube, CD sa sadržajem sporne snimke izuzete sa osobnog računala okrivljenika.(ista snimka sa you tuba u folderu Ricycle Bin, izbrisana mjesec dana prije početka istrage)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija