Jump to content

ništava oporuka-pomoć


jole2

Preporučene objave

lijepi pozdrav

 

situacija je ovakva....

brinula sam se 2 godine o susjedi koja nije imala ni muža ni djece,ostavila mi je oporukom kuću,oporuka je bila sastavljena kod javnog bilježnika uz dva svjedoka.

ja nisam bila informirana o zakonu o nasljeđivanju a očito ni odvjetnik jer je dopustio da jedan svjedok bude moja svekrva.

nakon smrti ostaviteljice pojavljuju se dva nećaka izdaleka i njihov odvjetnik osporava oporuku koja je po čl.36 ZN ništetna,sto da dalje radim jer dođe mi da razbijem odvjetnika.zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije lijepo tući druge zato što rade svoj posao, a i kažnjivo je. Osim toga, ako već morate, tucite neku pravno neuku osobu a ne odvjetnika jer će on od vas sasvim sigurno utjerati veću odštetu nego netko tko se u pravo ne razumije.

 

Uz to, kakve veze s tim uopće ima odvjetnik ako je oporuka sastavljena i ovjerena kod javnog bilježnika. Za oporuku sastavljenu i ovjerenu kod javnog bilježnika nisu potrebni svjedoci, tj. valjana je na temelju same ovjere javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

istina,ostaviteljica je birala svjedoke ali je isto tako tražila da bude prisutan odvjetnik koji će to ovjeriti pa smatram da je takav trebao ukazati na pogrešku ali s obzirom da nije te da je po čl.36 takva oporuka ništavna,odnosno jer je moj bračni drug potomak svjedoka,dali je moguće spasiti takvu oporuku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, vaša svekrva nije mogla biti svjedok.

Pretpostavljam da je odvjetnik bio taj koji je sastavio oporuku, a oporučiteljica je zajedno s svjedocima došla na potpis u odvjetnički ured. (dakle, ne radi se o ovjeri, nego o pravnoj usluzi sastava oporuke)

U sudskom postupku, koji će se voditi zbog pobijanja oporuke, predložite kao svjedoka odvjetnika koji je sastavljao oporuku, pa neka on potvrdi volju oporučiteljice. Neće baš biti sretan, jer će morati priznati svoju grešku. No, pokušajte se dogovoriti s njim, očito je da vas je oštetio. Korisno je znati da su odvjetnici osigurani za štetu u svom poslovanju.

Pomalo je riskantno , ali to je najbolje što možete učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru

 

odvjetnik je pristao biti svjedok i priznaje svoju grešku ali odvjetnik tužitelja i dalje čvrsto stoji kod toga da je oporuka ništavna,bez obzira što je odvjetnik pogriješio i priznao mi to ipak mi pokušava pomoći kao svjedok ali ne ide baš pa pokušavam sama doći do rješenja,

postoji li mogućnost konverzije ili kovalidacije u ovom slučaju i na koji način

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija