Jump to content

Kako osporiti naplaćivanje troškova opomene po Ugovoru leasinga?


Teich

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Te su kazne neustavne i banke na taj način, momentalno vode pljačku stoljeća pred zelenim svjetlom naše vlade. Netko bi trebao pitati predstavnike naše vlade zašto dopuštaju stranim bankama da uopće ne poštuju ustav zemlje u kojoj pljačkaju narod!!

http://www.pametnakuna.hr/kod-kuce/smiju-li-banke-naplacivati-opomene/pitanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

kako opomena ne predstavlja redovno sredstvo pravne zaštite, to istu niste dužni plaćati...međutim, ako ZOO istu ne propisuje onda po načelu slobode ugovaranja opomenu ipak možete ugovoriti svojim potpisom na ugovor o leasingu (a koji se opet poziva na opće uvjete poslovanja).

 

Dakle ako ugovorom ili općim uvjetima opomena nije propisana istu niste dužni platiti, a ako da, možete ju evenualno osporavati ukoliko temeljem propsia o nepoštenoj poslovnoj praksi osporite postojanje ili visinu opomene iz ugovora o leasingu,

nadam se da će biti još komentara, po mogućnosti sa primjerima iz sudske prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vjerujem da postoji nekakva sudska praksa. Tko će platiti tužbu i odvjetnika zbog par stotina kuna. Banke naplaćuju opomene od 50 do 100 kuna i zbog 10 kn duga na osnovu nekih svojih akata koji nisu dostupni klijentima a stvarne opomene uvijek niti ne stignu na adresu. Troškovi opomene ne mogu biti 50 ili 100 kn. A voljela bih znati kako ne platiti opomenu kad oni sami skidaju sa računa? Ako klijent ne plati neće dobiti dokument da je isplatio kredit. Ima ljudi kojima anuitete kredita skida firma sa plaće i šalje banci po uvijek istom tečaju. kako je tečaj rastao, rastao je i anuitet ali firma je i dalje plaćala isti iznos. Čovjek nije ni slutio da je dužan za tu razliku a banka je opomene samo bilježila svaki mjesec i nakon nekoliko mjeseci dobije opomenu za još jednu ratu. I što bi on sad trebao? Povlačiti se po sudu zbog 1000 kn ili što??? Zato jer pravni sustav nije u stanju opomene banaka definirati kao neustavne i zabraniti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija