Jump to content

Lokacijska dozvola za otvaranje obrta


aquarius

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Zaposlen sam u d.O.o. i namjera mi je otvoriti obrt čija bi primarna djelatnost bila trgovina auto-dijelovima. Riješio sam pitanje dobavljača i djelatnika u obrtu. Prostor u kojem namjeravam otvoriti trgovinu se nalazi u prizemlju stambene kuće, u čijoj 1/2 već postoji auto-servis d.O.o. koji je također u najmu (fizički su odvojeni). Gazda mi je rekao da prostor ima sve minimalne tehničke uvjete, ali nema lokacijsku dozvolu koja je prema novom zakonu potrebna za otvaranje obrta.

- Obzirom da lokacijske dozvole nema, može li moj obrt biti u tzv. podnajmu kod d.O.o.? Ili postoji neka druga mogućnost?

- Budući djelatnik je SSS građevinski tehničar - da li on može biti zaposlen u trgovačkom obrtu?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad otvarate maloprodajno (čak i veleprodajno) mjesto, morate ishoditi dozvolu od nadležnog ureda za gospodarstvo. Uz tzv.minimalne tehničke uvjete (površina, visina, ulazi, izlazi, skladišni i prodajni prostor i sl.) čula sam da u novije vrijeme traže da je već projektnom dokumentacijom kod privatnih okuća predviđeno da će u tom prostoru biti prodajno mjesto, pa ljudi to vjerojatno misle kad govore o lokacijskoj dozvoli. Što god da je, odobrenje za rad maloprodajnog mjesta mora vam dati ured za gospodarstvo, bez obzira na to da li ste vi prostor unajmili i od koga ili imate svoj. Djelatnik SSS građevinski tehničar može biti zaposlen kod svakog poslodavca koji ga želi zaposliti, a ako će kod vas biti trgovac, možete ga prijaviti kao pomoćnog radnika jer kvalifikacije za prodavača očito nema. Kao obrtnik vi ćete odgovarati za materijalno i financijsko poslovanje maloprodajnog mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija