Jump to content

objavom na oglasnoj ploči suda presuda pravomoćna?


otkaz

Preporučene objave

Poštovani,

kao što se vidi iz naslova teme jasno je o čemu se radi :

- u ponovljenom prvostupanjskom sudu ponovno sam se žalila

- dostava pokušana dok sam rađala u bolnici (sredinom srpnja)

- danas sam dobila Ovršno riješenje "temeljem pravomoćne presuda općinskog dakle prvostupanjskog suda!!!!!!!!!

Nije mi pokušana ponovna dostava iako je suprug u pošti rekao da sam u bolnici u rodilištu i dasam za 2 tjedna sigurno doma pa je pošta vraćena sudu. Da "stvar" bude zanimljivija - 14.09. (po prijemnom štambilju) odvjetnik tužiteljice traži ovrhu a ja evo danas već dobivam ovršno riješenje!!! za očevid 18.10.

Nazivanjem sudske kancelarije dobivam informaciju da je moguće "da ako nije bila moguća dostava drugostupanjskog riješenja tj. rješenja temeljem žalbe na 1. stup. presudu da je riješenje obješen na oglasnu ploču suda i tako postalo pravomoćno"... i da dođem na uvid u predmet što sutra i idem.

Molim savjet: jel to moguće a ako jest - koje su moje mogućnosti zaštite svojih prava a da kažem da razmišljam o prijavi ODO-u kazneni odjel i Sudbenom vijeću.

Osobito jer ovim sudskim postupkom sud uspostavlja posjed (tobože temeljem vidljivog puta što je vidljivo da ga nema) preko mojeg gradilišta za koje imam i građevinsku i sve plaćene dadžbine a što sutkinja uopće u pogledu mojih materijalnih prava nije uzela niti na razmatranje a što joj je nekon moje prve žealbe naredio i županijski sud + sve druge zamjerke na ostale povrede postupka.

Nisam imala odvjetnika i sami smo se zastupali a što nam je i sutkinja zamjerila u ročištima riječima "nemate pravo diktirati svoj iskaz u zapisnik jer nemate odvjetnika!!!".

Unaprijed puuuuno hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Izjaviti nešto" na bilo kojem "šalteru" bilo koje sudske ili upravne institucije ili bilo gdje drugdje (a najmanje na poštanskom ili vodovodnom) ne znači baš ništa. Vaš suprug se mogao potruditi pismeno obavijestiti sud o razlozima neprimanja sudske pošte, naročito ako mu je dano na uvid o kakvoj se pošiljci radi.

 

Objavljivanje na oglasnoj ploči je sasvim po zakonu u određenim slučajevima.

 

Međutim, postoje i zakonske odredbe o načinu dostave (što uključuje i obavezu da se pokuša više put itd.)

 

Možete tražiti odgodu ovrhe, povrat u prijašnje stanje ...

 

Međutim, nalazite se na vrlo skliskom terenu poznavanja detalja i caka procedure a ne materijalnog prava, a tu vam treba odvjetnik koji to dobro poznaje. Nažalost, nisam siguran da ćete lako naći takvog koji će preuzeti predmet u takvom stanju.

 

Ako već stvar vodite sami, proučite odredbe Zakona o parničnom postupku koji se odnose na dostavu pismena, povratu u prijašnje stanje, ponavljanju postupka te odredbe Ovršnog zakona u vezi mogućnosti odgode ovrhe pa vidite što od toga možete iskoristiti, i to što prije. I isključivo pismeno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, jasno mi je da smo na skliskom terenu ali na žalost teren je onoliko sklizak koliko to složno poslože korumpirani sudac i odvjetnik jer ovdje se očito ne radi o pravu (sačuvaj bože o pravdi i zato i kažem:pravu) tj. čak ni o pravu već o snazi jačeg ili to tako netko samo misli. Čuo sam da se tako vode predmeti: ruka ruku mije i sve se dogovori unaprijed tko gdje kome u kojemu predmetu popušta jer nije ovdje riječ o nekakvoj velikoj vrijednosti spora.

Tužiteljičina obitelj je prije 20 godina prodala općini, oni mojoj obitelji i mi smo od svoje i novokupljene općinske parcele formirali u skladu sa PUP-om građevnu česticu, imamo projekat, sve platili i imamo građevinsku... sad najednom bivši vlasnici traže povrat svoje čestice koju su tada prodali općini a sebi parcelacijom (također u skladu s PUP-om) ostavili samo 1,20 m široku stazu - sada traže put i to im na žalost sudstvo ove države a bez da "uđu" u predmet i uvaže zakone ove države (Zov, i druge) i glatko odbiju tužbeni zahtjev - dodjeljuju u stvari natrag ono što su sami prije prodali i nikad poslije koristili a sad su se unutar kuće dijelili pa im treba širi put...

Preko gradilišta sud uspostavlja put u skladu s tužbenim zahtjevom, bez mjernčke identifikacije i s masooooom propusta, sud ne uvažava moju građevinsku i t.d. te lagano s drugostupanjskim sve riješava kao da smo u Zanzibaru a ne s poznatom adresom, kao da nisu mogli ponoviti dostavu mojemu suprugu-opunomoćeniku.... Žao mi je moje 4 godine smrzavanja i blata, svih onih teških dana za ovu državu.... Iskreno mi je žao i što ju prije vrag odnese - neka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekrivi druge za svoju nemarnost.

trebalo je obavjestiti sud o spriječenosti tuženika da preuzme poziv i bude nazočan raspravi.

poziv od strane sud je dostavljan a što ga niste preuzeli?

zašto niste bili na raspravi i iznijeli svoje dokaze ili predložili vještačenje .

vještačenje predlaže stranka kojoj je u interesu dokazati neke činjenice.

po prijedlogu tužitelja sud je donio odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu razumjeti vašu ogorčenost, sumnju na korpuciju i nezadovoljstvo, bez obzira na to što ne mogu ulaziti u to tko je u konkretnom sporu u pravu.

 

Međutim, od ogorčenosti, čak i ako je točno da se radi o korpuciji, nemate baš nikakve koristi.

 

Imate na izbor 3 mogućnosti:

 

a) ne poduzeti ništa,

b) koristiti pravne mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju, a to ima smisla samo ako poduzimate sve što možete jer inače tratite vrijeme i živce,

c) koristiti iste metode koje tvrdite da koristi protustranka.

 

Izbor ovih mogućnosti ovisi isključivo o vama.

 

Možda vam neku malu sitnicu može pomoći saznanje da kad koristite mogućnost b), neizravno, iako sićušno, pomažete i drugima koji su u sličnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Bovu, supruga mi je bila u rodilištu, u sandučiću sam našao žutu obavijest o pošiljci, otišao u pošt. ured, rečeno mi je "ne možete preuzeti nitko osim supruge osobno" nisam dobio ni na uvid niti mi je rečeno o čemu se radi osim što je rečeno da će vratiti pa da će doći valjda ponovno za neko vrijeme jer sam rekao da je supruga u rodilištu.

Kako da obavijestim sud o spriječenosti kad "ja nisam svoja supruga" pa nisam ni saznao tko je pošiljatelj ni u kojem predmetu?!!!

Očekivali smo riješenje drugostupanjskog suda ali tada nisam saznao o kojem i čijem pismenu se radilo.

Jedva čekam sutra u sudskoj kancelariji saznati na temelju kakvih to okolnosti je sudac zaključio da nema svrhe ponovno pokušati dostavu - osobito što je u predmetu imao punomoć za mene/supruga!!!

A što se tiče predlaganja vještačenja - s v e to smo u ponovljenom prvostupanjskom postupku tražili od sutkinje ali "uzmite si odvjetnika pa izvoljevajte tražiti.."

 

Dalje : "poziv od strane suda je dostavljan a što ga niste preuzeli?" - već sam objasnio;

Dalje : "vještačenje predlaže stranka kojoj je u interesu dokazati neke činjenice" sutkinja je u ponovljenom postupku provela po formuli : ako vam ja dopustim!! Baš tako, 100%!!

 

KronicnaStranka je napisao:

 

Imate na izbor 3 mogućnosti:

 

a) ne poduzeti ništa,

b) koristiti pravne mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju, a to ima smisla samo ako poduzimate sve što možete jer inače tratite vrijeme i živce,

c) koristiti iste metode koje tvrdite da koristi protustranka.

 

Sutra smo kod jednog od prvih/najboljih odvjetnika (Zg) pa ćemo postupiti onako kako kaže.

A moja ogorčenost, poštovani i cijenjeni "KronicnaStranka"

rođena je kad sam, u jednom političkom progonu pod bolovanjem počišćen s radnog mjesta u upravi "pod izlikom racionalizacije i ukidanja sistematiziranih radnih mjesta" kojom je prilikom na moje radno mjesto (po istoj sistematizaciji) preraspoređen drugi službenik, bez potrebne struke i spreme a ja izgubio i ustavni sud a samo jedan detalj: za vrijeme bolovanja "odbrojani" su mi dani otkaznog roka!!!

Stoga, doista sam svjestan da svojom borbom za svoja prava " neizravno, iako sićušno, pomažem i drugima koji su u sličnoj situaciji."

Samo, slaba vajda.

Još molim odgovor: dali ima smisla kaznena prijava ODO-u i pokretanje postupka pred Sudbenim vijećem (protiv sudaca koji ovako rade?) jer doista (znam da samo mi to znamo, vama nedostaje spis) u ovom se slučaju radi o inteligentno zamaskiranom načinu povrata ranije prodane nekretnine jer tim strankama sad treba dodatni izlaz na javni put pa tko zna- možda jednom u prodaji više dobiju za svoju zemlju ( koja je poljoprivredno zemlj., a naše je kao u opisu), a to što moja supruga ostaje bez gradilišta i svih sredstava uloženih u sve moguće komunalne doprinose i projekte - tko nam je kriv "jer nemamo odvjetnika" a kamoli prijatelje u žup. ili opć. sudu koji bi nam bili dužni poravnavati račune tj. dugove po nekim drugim predmetima !!! Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak pred Sudbenim vijećem kao stranka u sudskom postupku ne možete pokrenuti.

 

Mislim da prijava DO ima zanemarive šanse na uspjeh samo na temelju indicija, a pogotovo samo protiv sutkinje.

 

Možete se pritužiti predsjedniku suda i Ministarstvu pravosuđa, ali to nisu formalni postupci niti će oni ulaziti u način vođenja sudskog postupka. Naime, prvenstvena zaštita od samovolje suca je postojanje dvostupanjskog suđenja, dakle mogućnost žalbe.

 

Možete tražiti izuzeće sutkinje zbog diskriminirajućih postupaka, opet s vrlo malim izgledima na uspjeh.

 

Iako to znači da sucu praktično ne možete ništa, ima u tome neke logike - naime, složit ćete se unatoč svemu da kad bi bilo drukčije, to bi se dalo i te kako zloupotrebljavati.

 

A što se tiče vaše ogorčenosti, o svojim iskustvima i onome što sam našao u sudskoj praksi sam pisao ne mnogim mjestima pa teško da me možete nečim iznenaditi. Neki dan, na primjer, sam ovdje na Legalisu ukazao na slučaj kad je Vrhovni sud riješio zahtjev za zaštitu prava u razumnom roku za 2 dana (slovima: dva dana)! Odluka je svima dosupna u praksi VS-a.

 

Osobno sam bio tuženik u 4 postupka, sve na istom sudu kod istog suca, a da nikada nikakve pozive (za razliku od vas) nisam dobio! Za postupke sam saznao slučajno 2 godine kasnije. U svim slučajevima isti tužitelji su dobili pravomoćnu (!) presudu za 7 dana od podnošenja tužbe. DO nije našlo nikakve indicije da bi se tu moglo raditi o korupciji, a ja za korupciju nisam niti izravno prijavljivao jer nikakvog konkretnog dokaza nisam imao, pa sam računao da bih još ja mogao završiti na sudu zbog klevete.

 

Naime, ako u Hrvatskoj nešto izgleda kao patka, hoda kao patka i glasa se kao patka, to još nije patka. Patka je samo ako izjavi "ja sam patka", a tako blesavu patku još nitko nije uspio uzgojiti.

 

Tako sam, između ostaloga,završio ovdje :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jako, iskreno jako puno Vam hvala jer sad od mjerodavne osobe a očito i stručnije (supruga i ja smo geometri- ali se zato kao dugogodišnji sudski vještaci i čudimo svemu u ovome "postupku") i ako nas išta sad tješi to je činjenica da smo našoj pušioni bili prisutni a ja se za to i borio!!! (za ovakvu državu).

Kad smo kod patki... Vic: to je najgluplja domaća životinja jer saginje glavu i kad u štagalj ulazi! pa makar ne priznaje da je patka! jedino što takvi "jackovi" ne računaju s činjenicom da je svaka sila za nekog vremena ali i da čovjek nikad ne znamo gdje nam se neke stvari i na koji način mogu o glavu ...

U svakom slučaju, sutra ili prekosutra naći ću toliko vremena napisati odvjetnički savjet koji sutra dobijemo, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto me kao što sam obećao.

Prije odlaska u zg kod odvjetnika bili smo u kancelu opć suda, konačno je supruga "uspjela" preuzeti riješenje, vidjeli smo i kovertu na kojoj je pošta napisala laž da je pošiljku u dva dan pokušavala isporučiti te da je "primateljica" upoznata a pošiljka se vraća na sud! sad vidimo da na povratnici lijepo imaju dvije mogućnosti tj. da se nekom drugom uruči recimo meni koji imam punomoć(!) kao i da se u našem sandučiću morala ostaviti obavijest da se pošiljka vraća te da će riješenje-spis biti objavljeno na oglasnoj ploči suda!!! tako da u duši amnestiram suca jer i ja sam bih shvatio da očito netko ne želi preuzeti poštu!!!

Potom smo bili smo kod odvjetnika u Zg i on nam naravno preporučuje nekog iz "faha" jer on se tim dijelom prava ne bavi. Pošto je on doista jedan jedini kojemu vjerujem a i osobno smo se uvjerili (i to u sporu s državom- oveći odštetni zahtjev uspješno je utužio!!) mi složno a osobito u interesu očuvanja ovo malo razuma i živaca odustajemo i nek se "smanji" gradilište a sreća što je upravo pri kraju nova katastarska izmjera pa ćemo po uspostavljenom i ovrhom uvedenom posjedu formirati novu među i pokušati zadržati građevinsku dozvolu i sve plaćene dadžbine i potom naći kupca kojemu odgovara to uže (12 i 13 m x 30m) gradilište i bud-zašto ga prodati. Pokušati se utješiti a sad jedino još jedno pitanje.

pošto je ovrha sazvana 18.X. i uspostavlja se tj uvodi tužiteljica u posjed a naš se pijesak-šljunak miče na naš trošak (vjerovatno k njoj u dvorište!) pitam smijem li ja sam odvesti taj materijal sa prijepornog dijela?

Hvala i srdačan pozdrav svima (a pročitao sam presudu vrh suda Rev 311071995-2. i vidim da je to to i vjerujem u eventualnu protu tj tužbu za proglašenje nezakonitim sveg ovog cirkusa a iz razloga nanošenja nesagledive materijalne štete i t.d. - ali, imamo 45/46 godina malog sinčića od 2 mjeseca i kćer od 11 i želimo malo mira). pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao vlasnik poslužne nekretnine imaš pravo tražiti naknadu za korištenje nekretnine od korisnika.

tužbom traži da sud odredi pravičnu? naknadu.

građevinski materijal je vlasništvop i vlasnik isti može odvesti(bitno da oslobodi prolaz-poslužni dio nekretnine)

 

postoji mogučnost da tražiš ponavljanje postupka

po čl.421.st.2. ako je moguče dokazati u boravak u bolnici osobe kojoj je trebala biti uručena pošiljka.

otpusno pismo ,potvrda liječnika...

 

obrati pozornost na čl.432.st.1.t.2,st.2 ZPP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Bovu, vidim da se svi trudite, i sam sam našao po zpp-u da se može protutužbom tražiti poništenje i tako dalje....

Ponavljam iz jednog od prethodnih postova: žao mi je za skoro 5 godina rovova, izgubljenog zdravlja, namjernog netraženja invliditeta zbog bolesti i bla bla bla... Nek im bude sve, a ova tvorevina nek člagano ide nekamo a slijedeći put ja bježim i vraćam se nakon što neki drugi kreteni eventuajno prežive i nešto stvore... I još samo ovo: gledajući ljude oko sebe samo jedno vidim da n e m a elementarne primjene zakona. gle, nakon prve prvostupanjske presude žup sud riješava riječima "žalba tužene se usvaja..." a nakon potpuno istovjetno pristranog obnovljenog postupka i naše nove žalbe neki drugi žup sudac "žalbu tužiteljice odbacuje kao neosnovanu". Presudu cementira 28.04. kancel ju preuzima 28. svibnja i gle čuda - u pošti je točno dan nakon poroda tužene (sudac prvostup. postupka je susjeda kraj naše garaže!!!). Sa žutom obavijest odlazim u poštu, kažem da mi je supruga u rodilištu tre da očekujemo riješenje na žalbu i ljiepo pitam da li je to od suda iz karl. navodim da imam punomoć ali mi službenica ne da. tada joj kažem da ako vraća da naznači razlog nepreuzimanja a hučer u kancelu imamo šta i vidjeti: na dostavnici je napisano da smo traženi 14.07. a obaviješteni 15. 7. i da se kao neisporučeno vraća.... Slučajno? Neeee.. I za sve ovo navedeno nemam ni jednog svjedoka a da i imam koja svrha - pa sva prostorna dokumentacija uklj. i građevinsku dozvolu je u predmetu, zk. dokazi da je tužiteljičina majka spornu nekretninu prodala općini mi od općine kupili i spok+jili po PUP-u da bi bilo gradilište, inzistiramo na institutu javnosti z.knjige... inzistiramo na odbijanju tužbenog zahtjeva kao neosnovanog i činjenično neutemeljenog, u žalbama prilažemo video sniku terena gje se vidi povelika nagnutost i samo staza po njihovoj uskoj parceli koju su si još nekad za prodaje općini diobom zadržali, fotografije gdje se vidi da mi godinama kosimo i održavamo zemlju, beremo voće, imamo vrt.... upravo na nezakonitom načinu da se kroz priču o postojanju puta u stvari dođe do posjeda a naknadno i vlasništva... kad smo mi izjavili na ročištu da je tužiteljica prije prodala upravo spornu zemlju i da je pravo to dokaz nepoštenog posjeda i da je nezakonito braniti ga pred onima nad kojima je nepošten posjed jer tužiteljica sve to mora znati, da mi nismo imali pojma da ona ikad ide našom zemljom jer se i vidi staza ponjenom uskom pojasu - na sve to sutkinja mudro izjavljuje "a, meni tu nešto jako smrdi..." dopusti odvjetniku tužiteljice stavljanje riječi u usta i pogrešnog diktiranja riječi našeg svjedoka, njegovih i neizrečenih riječi a nama, "jer nemate odvjetnika" ne dopušta ni postavljati pitanja njihovoj lažnoj svjedokinji i to riječima sutkinje:"nemate pravo zbunjivati staricu..." jer baka kaže da "vi mene sad sve pitate ja sam sve već rekla ovom gosponu (odvjetnik tužiteljice)" jer se uza sve ostalo radi o tome da su sada dobili u stvari put a to im treba jer su se prije 5 godina između sebe razvrgavali i već tada (jasno ko dan po linijama cijepanja) planirali ravno izlazak preko svoje bivše parcele ( a do tada su išli na taj komad svojom zemljom) i uništavanjem svgga našeg financijskog ulaganja i u biti više nam ne vrijedi projekat... sve to sutkinja je sa potsmijehom samo taksativno nabrajala kao naše priloge i tvrdila da se sve to uzima u obzir vlasničkih tužbi. Kad čovijek vidi da se kroz cijeli postupak sporno zemljište jedino i jedino samo opisuje kao"pašnjak zvan potkućnica.... nagnuto travom obraslo zemljište koje je prema tvrdnji tužiteljice njen put..." - ma šta više reći.

Mi ćemo sada (jer je srećom i nova izmjera a koja je apropo i njima bila zgodan trenutak riješiti bez troškova mjernika) po dosuđenom stanju imati za 160m2 manje gradilište, širine 12 umjesto 17 metara ali ipak gradilište, probati sve u dozvoli osim projekta zadržati i prodati

a l i čini mi se da ćemo ipak potom (jer osim za zaustavljanje ovrhe rokovi nas skoro ne pate) još uvijek na vrijem pokrenuti tužbu za poništavanje ove presude i stavljanjem van snage. ovih ću dana odvesti materijal ako mi je šta još ostalo jer ta obitelj susjedima pali štagljeve, pucaju na njih - policija je, kad sam nedavno prijavio krađu dijela tog pjeska od strane člana te iste tužiteljičine obitelji - uz zapisnik s priznanjem kradljivca još nas upozorila da ih ne treba baš "gazit" jer su lovci pa će "jadni ostat bez oružja.!!!"

Ako je država banana država - tko su onda stanovnici ?

Ima još načina, mislimo poživjeti još neko vrijeme, svijet je mali a odavno sam usvojio da te nitko neće poštivati ako se sam ne poštivaš - a to zasigurno ne znači da treba jurišati na vjetrenjače... puno se toga kroz vrijeme zaborava uz čuđenje zatečenih može "odraditi" a bez ikakvih posljedica i evenualnih mogućih odgovora na možebitna nečija začuđena pitanja u stilu "pa otkud sad, od koga sad..."

hvala još jednom i ako ikad netko od vas ide prema plitvicama - nek mi javi pm-om, biti će mi drago počastiti pićem ljude koji toliko pomažu svojim znanjem i skustvom kroz savjete na ovom forumu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, još i ovaj biser . odvjetnik tužiteljice temeljem pravomoćnog riješenja predlaže sudu "da donese riješenje o ovrsi" a sud donosi Zaključak!!!

Da nije jasno bilo bi čudno, zar ne? a ono kao slučajno po zaključku nema pravnog lijeka....

Da, ako uspijem odvesti svoj materijal o tome ću obavijestiti sud pa ćemo vidjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako odvezeš materijal sa sporne površine izbjegavaš ovrhu

 

za preuzimanje poštom upučenih pismena moraš imati punomoć potpisanu u pošti a ne kod JB

 

od općine traži poništenje ugovora zbog pravnih nedostataka

nekretnine.

 

tužbom nemožeš tražiti poništenje pravomočne presude

stav Vrhovnog suda RH

 

ali možda (ali samo možda )se uspije neštonapraviti

žalbom Ministarstvu pravosuđa (na rad sutkinje ili suda)

Upravi za organizacione i kadrovske poslove

Zg,Dežmanova 6

 

da je vesna škare -ožbolt ministrica

žalba bi bila razmatrana i pozitivno rješena

a sad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija